Πώς να προσαρμόσετε το Κέντρο ελέγχου στο iOS 11

Το iOS 11 προσθέτει περισσότερα στοιχεία ελέγχου στο Κέντρο ελέγχου, συν σας επιτρέπει να επιλέξετε και να επιλέξετε

Στην ενημερωμένη έκδοση του iOS 11 της Apple, το Κέντρο Ελέγχου είναι πλήρως επεξεργασμένο. Διατίθενται περισσότερα στοιχεία ελέγχου, τα οποία σας εξοικονομούν την ταλαιπωρία του σκάψιμου σε εφαρμογές και ρυθμίσεις . Το Κέντρο Ελέγχου είναι πάντα προσβάσιμο με ένα γρήγορο ξεκλείδωμα από το κάτω μέρος της οθόνης σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ένα νέο ξυπνητήρι ή χρονοδιακόπτη από το Κέντρο ελέγχου, αντί να χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή Ρολόι. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, αντί να σκάβετε σε Ρυθμίσεις > Μπαταρία . Έχει ακόμη και κάποιες ολοκαίνουργιες δεξιότητες, όπως τον έλεγχο της Apple TV σας , την καταγραφή της οθόνης του iPhone ή του iPad και την αποτροπή της αποσύνδεσης από τις ειδοποιήσεις ενώ οδηγείτε το αυτοκίνητό σας.

Το καλύτερο από όλα, το iOS 11 σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το Κέντρο Ελέγχου για πρώτη φορά. Μπορείτε να επιλέξετε ποια κουμπιά θα εμφανιστούν και αναδιατάξετε την παραγγελία τους.

Τι ακριβώς είναι το Κέντρο Ελέγχου;

Το Κέντρο Ελέγχου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως τμήμα του iOS 7, παρόλο που είναι πολύ βελτιωμένο και επεκτάθηκε στο iOS 11. Το Κέντρο Ελέγχου έχει σχεδιαστεί ως κατάστημα ενιαίας εξυπηρέτησης για γρήγορες εργασίες όπως ενεργοποίηση και απενεργοποίηση Bluetooth ή Wi-Fi, προσαρμογή της έντασης ή επιτρέποντας την κλειδαριά περιστροφής οθόνης.

Στην πραγματικότητα, όταν το iPad Air 2 έχασε τον πλαϊνό του διακόπτη (ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως κουμπί σίγασης ή για να κλειδώσει τον προσανατολισμό σε πορτρέτο ή τοπίο), η δικαιολογία ήταν ότι θα μπορούσατε να κάνετε κάτι από αυτά στο Κέντρο Ελέγχου, ήσουν στο iOS.

Το Κέντρο ελέγχου εμφανίζεται όταν σύρετε γρήγορα το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης σε iPhone ή iPad . Σε iOS 10 και παλαιότερες εκδόσεις, το Κέντρο Ελέγχου είχε δύο ή περισσότερα παράθυρα και θα μπορούσατε να σύρετε το αριστερό και το δεξί μεταξύ τους. Το πρώτο παράθυρο είχε συστήματα ελέγχου όπως φωτεινότητα, Bluetooth, Wi-Fi, λειτουργία αεροπλάνου κ.ο.κ., ενώ το δεύτερο παράθυρο κράτησε μουσικά στοιχεία ελέγχου (ένταση, αναπαραγωγή / παύση, AirPlay ) και εμφανίστηκε ένα τρίτο πλαίσιο, up, με ένα κουμπί για τον έλεγχο κάθε συσκευής.

Στο iOS 11, το Κέντρο Ελέγχου επανασχεδιάζεται για να διατηρεί τα πάντα σε μια οθόνη. Δεν θα χρειαστεί να σπρώξετε προς τα εμπρός και πίσω ανάμεσα στους υαλοπίνακες, αλλά θα βρείτε τον εαυτό σας κάνοντας κλικ σε ορισμένα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου για να τα επεκτείνετε σε πλήρη μενού.

Πώς να προσαρμόσετε το Κέντρο ελέγχου στο iOS 11

Το iOS 11 είναι η πρώτη έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος της Apple που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα διαθέσιμα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις ".
  2. Πατήστε το στοιχείο Κέντρο ελέγχου στην κύρια λίστα. Εδώ θα βρείτε μια εναλλαγή για να επιτρέψετε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου από εσωτερικές εφαρμογές. Αν χρησιμοποιείτε πολύ το Κέντρο Ελέγχου , θα θέλετε να το κρατήσετε ενεργοποιημένο. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί Αρχική σελίδα για έξοδο από κάθε εφαρμογή, για να μπείτε προς τα πάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου .
  3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή των στοιχείων ελέγχου .
  4. Στην επόμενη οθόνη, θα δείτε μια λίστα με τα προαιρετικά στοιχεία ελέγχου που μπορείτε να προσθέσετε στο Κέντρο ελέγχου. Για να καταργήσετε ένα από τη λίστα Συμπερίληψη, πατήστε το κόκκινο κουμπί μείον στα αριστερά του ονόματος.
  5. Για να προσθέσετε ένα στοιχείο ελέγχου από τη λίστα Περισσότερα στοιχεία ελέγχου, πατήστε το πράσινο πλήκτρο συν στα αριστερά του ονόματος.
  6. Για να αλλάξετε τη σειρά των κουμπιών, πατήστε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο χάμπουργκερ στα δεξιά κάθε στοιχείου και, στη συνέχεια, σύρετέ το σε μια νέα θέση .

Το Κέντρο Ελέγχου θα ενημερωθεί αμέσως (δεν υπάρχει κουμπί Αποθήκευσης για να πατήσετε ή οτιδήποτε άλλο), ώστε να μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης για να ρίξετε μια ματιά στη διάταξη και να κάνετε περαιτέρω ρυθμίσεις έως ότου το Κέντρο Ελέγχου είναι ακριβώς όπως σας αρέσει .

Τι διατίθεται στο Κέντρο ελέγχου στο iOS 11

Αναρωτιέστε ποια στοιχεία ελέγχου και κουμπιά βρίσκονται στο νέο προσαρμόσιμο κέντρο ελέγχου του iOS 11; Χαίρομαι που ρωτήσατε. Ορισμένα στοιχεία ελέγχου είναι ενσωματωμένα και δεν μπορούν να καταργηθούν και άλλα που μπορείτε να προσθέσετε, να καταργήσετε ή να αλλάξετε τη σειρά τους όποιον θέλετε.

Ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου δεν μπορείτε να αλλάξετε

Προαιρετικά στοιχεία ελέγχου που μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε ή να αναδιατάξετε