Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Apple HomeKit

Τι είναι το HomeKit;

Το HomeKit είναι το πλαίσιο της Apple που επιτρέπει στις συσκευές Internet of Things (IoT) να λειτουργούν με συσκευές iOS όπως το iPhone και το iPad. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους κατασκευαστές συσκευών Internet of Things να προσθέσουν συμβατότητα iOS στα προϊόντα τους.

Τι είναι το Διαδίκτυο των πραγμάτων;

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων είναι το όνομα που δίνεται σε μια κατηγορία προηγουμένως μη ψηφιακών, μη δικτυωμένων προϊόντων που συνδέονται στο Internet για επικοινωνία και έλεγχο. Οι υπολογιστές, τα smartphones και τα tablet δεν θεωρούνται συσκευές IoT.

Τα συστήματα Διαδικτύου των πραγμάτων μερικές φορές αναφέρονται επίσης ως οικιακός αυτοματισμός ή έξυπνες οικιακές συσκευές.

Μερικές από τις πιο διάσημες συσκευές Internet of Things είναι το Nest Thermostat και το Amazon Echo. Ο θερμοστάτης Nest είναι ένα καλό παράδειγμα για το τι κάνει διαφορετική τη συσκευή IoT. Αντικαθιστά ένα παραδοσιακό θερμοστάτη και παρέχει δυνατότητες όπως μια σύνδεση στο Internet, μια εφαρμογή για τον έλεγχο της, η δυνατότητα της εφαρμογής να την ελέγχει μέσω του Διαδικτύου, αναφορά σχετικά με τη χρήση και έξυπνες λειτουργίες όπως τα πρότυπα χρήσης της μάθησης και υποδεικνύοντας βελτιώσεις.

Όχι όλες οι συσκευές Internet of Things αντικαθιστούν υπάρχοντα προϊόντα εκτός σύνδεσης. Η Echo του Amazon - ένα συνδεδεμένο ηχείο που μπορεί να παρέχει πληροφορίες, να παίζει μουσική, να ελέγχει άλλες συσκευές και πολλά άλλα - είναι ένα καλό παράδειγμα μιας τέτοιας συσκευής που είναι μια εντελώς νέα κατηγορία.

Γιατί είναι απαραίτητο το HomeKit;

Η Apple δημιούργησε το HomeKit για να διευκολύνει τους κατασκευαστές να αλληλεπιδρούν με τις συσκευές iOS. Αυτό ήταν απαραίτητο επειδή δεν υπάρχει ενιαίο πρότυπο για συσκευές IoT να επικοινωνούν μεταξύ τους. Υπάρχει μια σειρά ανταγωνιστικών πλατφορμών - AllSeen, AllJoyn - αλλά χωρίς ένα ενιαίο πρότυπο, είναι δύσκολο για τους καταναλωτές να γνωρίζουν εάν οι συσκευές που αγοράζουν θα λειτουργούν μεταξύ τους. Με το HomeKit, μπορείτε όχι μόνο να είστε σίγουροι ότι όλες οι συσκευές θα λειτουργούν μαζί, αλλά και ότι μπορούν να ελέγχονται από μια ενιαία εφαρμογή (για περισσότερες πληροφορίες δείτε τις ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή Home παρακάτω).

Πότε παρουσιάστηκε το HomeKit;

Η Apple παρουσίασε το HomeKit ως τμήμα του iOS 8 το Σεπτέμβριο του 2014.

Ποιες συσκευές λειτουργούν με το HomeKit;

Υπάρχουν δεκάδες συσκευές IoT που λειτουργούν με το HomeKit. Είναι πάρα πολλά για να τα βάλουν όλα εδώ, αλλά μερικά καλά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Μια πλήρης λίστα των προϊόντων HomeKit που διατίθενται αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμη από την Apple εδώ

Πώς μπορώ να ξέρω αν μια συσκευή είναι συμβατή με το HomeKit;

Οι συσκευές συμβατές με το HomeKit έχουν συχνά ένα λογότυπο στη συσκευασία τους με την ένδειξη "Works with Apple HomeKit". Ακόμη και αν δεν βλέπετε αυτό το λογότυπο, ελέγξτε τις άλλες πληροφορίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Δεν χρησιμοποιεί κάθε εταιρεία το λογότυπο.

Η Apple διαθέτει τμήμα του ηλεκτρονικού της καταστήματος που διαθέτει προϊόντα συμβατά με το HomeKit. Δεν είναι όλες οι συμβατές συσκευές, αλλά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Πώς λειτουργεί το HomeKit;

Οι συσκευές συμβατές με το HomeKit επικοινωνούν με ένα "διανομέα", το οποίο λαμβάνει τις οδηγίες του από ένα iPhone ή iPad. Στέλνετε μια εντολή από τη συσκευή iOS - για να απενεργοποιήσετε, για παράδειγμα, τα φώτα - στο κέντρο, το οποίο στη συνέχεια μεταδίδει την εντολή στα φώτα. Στις iOS 8 και 9, η μόνη συσκευή της Apple που λειτουργούσε ως κόμβος ήταν η τρίτη ή τέταρτη γενιά της Apple TV , αν και οι χρήστες θα μπορούσαν επίσης να αγοράσουν ένα τρίτο κόμμα, αυτόνομο κόμβο. Στο iOS 10, το iPad μπορεί να λειτουργήσει ως διανομέας επιπλέον της Apple TV και των κόμβων τρίτων.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το HomeKit;

Δεν χρησιμοποιείτε πραγματικά το HomeKit. Αντίθετα, χρησιμοποιείτε προϊόντα που λειτουργούν με το HomeKit. Το πιο κοντινό στην χρήση του HomeKit για τους περισσότερους ανθρώπους χρησιμοποιεί την εφαρμογή Home για να ελέγχει τις συσκευές του Internet of Things. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε συσκευές συμβατές με το HomeKit μέσω του Siri. Για παράδειγμα, αν έχετε φωτισμό συμβατό με το HomeKit, θα μπορούσατε να πείτε, "Siri, ενεργοποιήστε τα φώτα" και θα συνέβαινε.

Τι είναι το App Σπίτι της Apple;

Το σπίτι είναι η εφαρμογή ελεγκτή του Internet των πραγμάτων της Apple. Σας επιτρέπει να ελέγχετε όλες τις συσκευές συμβατές με το HomeKit από μια ενιαία εφαρμογή, αντί να ελέγχετε το καθένα από τη δική του εφαρμογή.

Τι μπορεί να κάνει η εφαρμογή στο σπίτι;

Η εφαρμογή "Αρχική" σάς επιτρέπει να ελέγχετε μεμονωμένες συσκευές συμβατούς με το HomeKit Internet of Things. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τις ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις τους κλπ. Αυτό που είναι ακόμη πιο χρήσιμο είναι ότι η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο πολλών συσκευών ταυτόχρονα. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας μια λειτουργία που ονομάζεται Σκηνές.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τη δική σας σκηνή. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια σκηνή όταν θα έρθετε σπίτι από εργασία που ενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα, ρυθμίζει το κλιματιστικό και ανοίγει την πόρτα του γκαράζ. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη σκηνή λίγο πριν τον ύπνο για να απενεργοποιήσετε κάθε φως στο σπίτι, να ρυθμίσετε την καφετιέρα σας για να παρασκευάσετε ένα ποτό το πρωί κ.λπ.

Πώς μπορώ να αποκτήσω την εφαρμογή στο σπίτι;

Η εφαρμογή Home είναι προεγκατεστημένη από προεπιλογή ως τμήμα του iOS 10 .