Χρήση της λειτουργίας δίσκου iPod για αποθήκευση αρχείων και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

01 του 06

Εισαγωγή στη λειτουργία δίσκου iPod

Joseph Clark / Getty Images

Τελευταία ενημέρωση 2009

Το iPod σας μπορεί να αποθηκεύσει πολλά περισσότερα από τη μουσική. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το iPod σας ως έναν εύκολο τρόπο αποθήκευσης και μεταφοράς μεγάλων αρχείων θέτοντας τη συσκευή σε λειτουργία δίσκου iPod. Δείτε πώς, χρησιμοποιώντας iTunes 7 ή νεότερη έκδοση.

Ξεκινήστε συγχρονίζοντας το iPod σας με τον υπολογιστή σας. Στο παράθυρο iTunes, επιλέξτε το iPod στο αριστερό μενού.

Σχετικά: Περίεργα για το αν το iPhone έχει λειτουργία δίσκου; Διαβάστε αυτό το άρθρο.

02 του 06

Ενεργοποιήστε το iPod για χρήση δίσκου

Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή "Ενεργοποίηση χρήσης δίσκου" (επισημαίνεται εδώ με πράσινο χρώμα). Αυτό θα επιτρέψει στον υπολογιστή σας να μεταχειριστεί το iPod σας ακριβώς όπως οποιοσδήποτε σκληρός δίσκος, CD, DVD ή άλλη αφαιρούμενη συσκευή αποθήκευσης.

03 του 06

Ανοίξτε το iPod στην επιφάνεια εργασίας σας

Τώρα μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας σας σε Mac ή στον υπολογιστή μου ή στην επιφάνεια εργασίας σας στα Windows. Θα πρέπει να δείτε ένα εικονίδιο για το iPod σας. Κάντε διπλό κλικ για να το ανοίξετε.

04 του 06

Μεταφέρετε αρχεία στο iPod σας

Όταν ανοίξει αυτό το παράθυρο, θα δείτε τα δεδομένα (εκτός από τα τραγούδια) που έχει το iPod σας σε αυτό. Πολλά iPods ship με παιχνίδια, σημειώσεις ή βιβλία διευθύνσεων, έτσι μπορείτε να το δείτε.

Για να προσθέσετε αρχεία στο iPod, απλά βρείτε το αρχείο που θέλετε και σύρετέ το σε αυτό το παράθυρο ή στο εικονίδιο iPod. Θα δείτε την τακτική μπάρα προόδου της μεταφοράς αρχείων του υπολογιστή σας και τα εικονίδια.

05 του 06

Τα αρχεία σας είναι φορτωμένα

Όταν ολοκληρωθεί η κίνηση, το iPod σας θα έχει τα νέα αρχεία σε αυτό. Τώρα, μπορείτε να τα πάρετε οπουδήποτε και να τα μεταφέρετε σε οποιοδήποτε υπολογιστή με θύρα USB ή Firewire! Απλά συνδέστε το iPod σας και πηγαίνετε.

06 του 06

Έλεγχος του χώρου στο δίσκο

Αν θέλετε να δείτε πόσο χώρο στο iPod σας αναλαμβάνεται από μουσική και δεδομένα και πόσο ελεύθερο χώρο έχετε, επιστρέψτε στο iTunes και επιλέξτε το iPod από το αριστερό μενού.

Τώρα, κοιτάξτε το μπλε μπαρ στο κάτω μέρος. Το μπλε είναι ο χώρος που αναλαμβάνεται από τη μουσική. Το πορτοκαλί είναι χώρος που αναλαμβάνεται από αρχεία. Το λευκό είναι ο διαθέσιμος χώρος.