Είναι τα τηλέφωνα iPhone 4 και iPhone 4S 4G;

Οι κατασκευαστές τηλεφώνων και οι φορείς κινητής τηλεφωνίας συχνά διαφημίζουν τα δίκτυά τους ή τα τηλέφωνά τους ως 4G (ή μερικές φορές 4G LTE). Αλλά τι σημαίνει αυτό πραγματικά; Το iPhone 4 και το iPhone 4S μερικές φορές αναφέρονται ως iPhone 4G, αλλά αυτό σημαίνει ότι το iPhone 4 είναι ένα τηλέφωνο 4G;

Σύντομη απάντηση: Όχι, το iPhone 4 και το iPhone 4S δεν είναι 4G τηλέφωνα.

Αυτό λέει όλα: το iPhone 4 και το 4S δεν είναι 4G κινητά τηλέφωνα -τουλάχιστον δεν είναι όταν λέγοντας "4G" εννοείτε το πρότυπο κυψελωτού δικτύου 4G ή 4G LTE (ο διάδοχος του προτύπου 3G που χρησιμοποιείται από το iPhone 4 & 4S). Αυτό σημαίνουν οι περισσότερες εταιρίες τηλεφώνου όταν λένε "4G". Η κατανόηση της σύγχυσης απαιτεί κατανόηση του τι σημαίνουν οι άνθρωποι όταν λένε ότι κάτι είναι 4G. Ο λόγος για αυτό είναι μια ερώτηση καθόλου επειδή υπάρχει δύο διαφορετικές έννοιες για το "4G".

4G & Δίκτυο κυτταρικών δικτύων 4ης γενιάς

Όταν οι περισσότερες εταιρείες, και μερικοί άνθρωποι, μιλούν για 4G, αυτό που εννοεί είναι ένα τηλέφωνο που είναι συμβατό με ένα δίκτυο 4ης ​​γενιάς (δηλαδή 4G).

Τα δίκτυα 4G, που καλούνται επίσης δίκτυα LTE Advanced ή Mobile WiMAX (μεταξύ άλλων ονόματα), είναι ασύρματα δίκτυα επόμενης γενιάς που χρησιμοποιούνται από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τη μετάδοση κλήσεων και δεδομένων σε κινητά τηλέφωνα. Αυτό διαφέρει από το "3G", το οποίο αναφέρεται σε ένα δίκτυο τρίτης γενιάς ή μια συσκευή που είναι συμβατή με μία.

Τα δίκτυα 4G είναι νεότερα, πιο προηγμένα δίκτυα που αντικαθιστούν τα δίκτυα 3G. Συγκριτικά, τα δίκτυα 4G είναι ταχύτερα από τα δίκτυα 3G και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα δεδομένα:

Ενώ υπάρχουν κάποιες αποτυχίες στην κάλυψη των 4G, οι περισσότερες περιοχές σε εθνικό επίπεδο (τουλάχιστον στις ΗΠΑ) έχουν πλέον διαθέσιμη 4G LTE υπηρεσία για κινητά και smartphones.

Θέλετε να μάθετε πολύ πιο λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργούν τα δίκτυα 4G και τι τους κάνει διαφορετικά από άλλα δίκτυα; Το άρθρο Wikipedia σχετικά με τα δίκτυα 4G είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

4G & Τηλέφωνο 4ης ​​γενιάς

Υπάρχει επίσης μια άλλη έννοια για το "4G". Μερικές φορές οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο 4G για να εννοήσουν τα προϊόντα της τέταρτης γενιάς, και όχι ειδικά για τα δίκτυα 4G. Το iPhone 4 είναι, όπως λέει και το όνομά του, το 4ο μοντέλο iPhone, καθιστώντας το iPhone 4ης γενιάς. Αλλά η ύπαρξη ενός τηλεφώνου 4ης γενιάς δεν είναι το ίδιο με ένα τηλέφωνο 4G.

Το iPhone 4 δεν είναι τηλέφωνο 4G

Τα τηλέφωνα 4G είναι τηλέφωνα που λειτουργούν σε δίκτυα 4G. Ακριβώς όπως και τα προηγούμενα μοντέλα iPhone, το iPhone 4 δεν είναι συμβατό με δίκτυα 4G. Επειδή το iPhone 4 χρησιμοποιεί μόνο τα κυψελοειδή δίκτυα 3G και EDGE, το iPhone 4 δεν είναι τηλέφωνο 4G.

Ούτε το iPhone 4S

Το iPhone 4S μπορεί να κατεβάσει δεδομένα ταχύτερα μέχρι 14,4 Mbps - από το iPhone 4, το οποίο ξεπερνά τα 7,2 Mbps. Αυτό δεν είναι ταχύτητα 4G, αλλά ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να προωθήσουν το iPhone 4S ως ένα τηλέφωνο 4G ή κοντά σε ένα τηλέφωνο 4G. Από τεχνική άποψη, αυτό δεν ισχύει. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το 4G απαιτεί συμβατότητα με συγκεκριμένο τύπο δικτύου κινητής τηλεφωνίας και συγκεκριμένες μάρκες στο τηλέφωνο. Το iPhone 4S δεν έχει αυτές τις μάρκες. Οι τηλεφωνικές εταιρείες που πωλούν το iPhone στις ΗΠΑ έχουν εκτεταμένα δίκτυα 4G, αλλά αυτό το iPhone δεν εκμεταλλεύεται τους.

Πώς το iPhone 5 και νεότερα μοντέλα;

Εδώ είναι όπου τα πράγματα γίνονται εύκολα: Το iPhone 5 και όλα τα επόμενα μοντέλα iPhone είναι 4G τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει επειδή υποστηρίζουν όλα τα δίκτυα 4G LTE. Έτσι, αν θέλετε να πάρετε 4G LTE για την ταχύτερη εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, πάρτε το πιο πρόσφατο iPhone. Η ερώτηση που θα πρέπει να απαντήσετε είναι: ποιο μοντέλο είναι καλύτερο για τις ανάγκες σας ;