Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη χρήση της εντολής Sync Linux

Χρησιμοποιήστε την εντολή Linux Sync αν προβλέπετε διακοπή ρεύματος

Η διαχείριση του λειτουργικού συστήματος Linux δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρη, αλλά η εκμάθηση των εντολών που καθοδηγούν το σύστημα για την εκτέλεση βασικών λειτουργιών είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η εντολή s ync γράφει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη του υπολογιστή στο δίσκο.

Γιατί χρησιμοποιήστε την εντολή συγχρονισμού

Για να βελτιωθεί η απόδοση, ένας υπολογιστής διατηρεί συχνά τα δεδομένα στη μνήμη του αντί να το γράφει στο δίσκο επειδή η μνήμη RAM είναι πολύ πιο γρήγορη από τον σκληρό δίσκο. Αυτή η προσέγγιση είναι καλή μέχρι να υπάρξει συντριβή υπολογιστή. Όταν μια μηχανή του Linux αντιμετωπίζει ένα μη προγραμματισμένο κλείσιμο, όλα τα δεδομένα που κρατήθηκαν στη μνήμη χάνονται ή το σύστημα αρχείων είναι κατεστραμμένο. Η εντολή συγχρονισμού υποχρεώνει τα πάντα στην προσωρινή αποθήκευση μνήμης να γράφεται σε μια μόνιμη αποθήκευση αρχείων (όπως ένας δίσκος), ώστε να μην χαθεί κανένα από τα δεδομένα.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εντολή συγχρονισμού

Συνήθως, οι υπολογιστές τερματίζονται με οργανωμένο τρόπο. Εάν ο υπολογιστής πρόκειται να τερματιστεί ή ο επεξεργαστής σταματήσει με ασυνήθιστο τρόπο, όπως όταν κάνετε σφάλμα στον κώδικα του πυρήνα ή σε περίπτωση πιθανής διακοπής ρεύματος, η εντολή συγχρονισμού επιβάλλει την άμεση μεταφορά των δεδομένων στη μνήμη δίσκος. Επειδή οι σύγχρονοι υπολογιστές έχουν ενδεχομένως μεγάλες κρυφές μνήμες , όταν χρησιμοποιείτε την εντολή συγχρονισμού , περιμένετε μέχρι να σταματήσουν να αναβοσβήνουν όλες οι λυχνίες LED που δείχνουν δραστηριότητα πριν κλείσετε την τροφοδοσία του υπολογιστή.

Syntax συγχρονισμού

συγχρονισμός [επιλογή] [αρχείο]

Επιλογές για την εντολή συγχρονισμού

Οι επιλογές για την εντολή συγχρονισμού είναι:

Σκέψεις

Δεν είναι συνηθισμένο να καλέσετε χειροκίνητα τον συγχρονισμό. Τις περισσότερες φορές, αυτή η εντολή τρέχει προτού εκτελέσετε κάποια άλλη εντολή που υποψιάζεστε ότι μπορεί να αποσταθεροποιήσει τον πυρήνα του Linux ή αν πιστεύετε ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί (π.χ. πρόκειται να αποφύγετε την μπαταρία στο Linux φορητό υπολογιστή) και δεν έχετε χρόνο για να εκτελέσετε ένα πλήρες κλείσιμο του συστήματος.

Όταν σταματάτε ή επανεκκινείτε το σύστημα, το λειτουργικό σύστημα συγχρονίζει αυτόματα τα δεδομένα στη μνήμη με συνεχή αποθήκευση, όπως απαιτείται.