Πώς να χρησιμοποιήσετε μια βιντεοκάμερα

Βασικές συμβουλές λήψης βιντεοκάμερας

Αν ποτέ δεν έχετε πραγματοποιήσει λήψη βίντεο σε βιντεοκάμερα, η λήψη του πρώτου σας βίντεο μπορεί να είναι λίγο εκφοβιστική. Πολλοί χρήστες πρώτης βιντεοκάμερας κάνουν λάθη που καθιστούν το βίντεο τους ως επί το πλείστον ακατάλληλο. Εδώ είναι μερικές βασικές συμβουλές λήψης βιντεοκάμερας που μπορούν να σας βοηθήσουν να φωτογραφίζετε φανταστικά βίντεο κάθε φορά που βγάλετε τη βιντεοκάμερά σας .

Δείτε το ζουμ

Γενικά όταν φωτογραφίζετε ένα βίντεο που θέλετε να περιορίσετε το χρονικό διάστημα που κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση. Πολλοί νέοι χρήστες βιντεοκάμερας θα μεγεθύνουν και θα απενεργοποιούν συνεχώς τη βιντεοκάμερά τους. Το βίντεο που έχει τραβηχτεί με αυτόν τον τρόπο συνήθως καταλήγει να κάνει τους θεατές να είναι ανήσυχοι με τη συνεχή κίνηση. Η χρήση του ζουμ στη βιντεοκάμερά σας είναι μια καλή ιδέα, αλλά προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μόνο όταν τη χρειάζεστε. Μια καλή αργή σταθερή ζουμ σε ένα θέμα είναι επίσης συνήθως πολύ καλύτερο να παρακολουθήσετε από ένα γρήγορο ζουμ σε ένα θέμα.

Οι περισσότερες βιντεοκάμερες έχουν οπτικό και ψηφιακό ζουμ . Το ψηφιακό ζουμ στη βιντεοκάμερά σας μεγεθύνει μόνο τα μεμονωμένα εικονοστοιχεία στο βίντεό σας αντί να πλησιάζει το θέμα σας. Το αποτέλεσμα? Τα περισσότερα βίντεο που τραβήχτηκαν με ψηφιακό ζουμ φαίνεται συχνά παραμορφωμένα μέχρι το σημείο που ο θεατής δεν έχει ιδέα για το τι βλέπουν ακόμα. Αν έχετε ψηφιακό ζουμ στη βιντεοκάμερά σας, θέλετε να το χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε ακόμη και το ψηφιακό ζουμ σας, ώστε να μην το χρησιμοποιήσετε τυχαία κατά την εγγραφή. Αυτή είναι μια απλή συμβουλή βιντεοκάμερας που αυξάνει δραστικά την ποιότητα του βίντεό σας.

Φέρτε ένα τρίποδο

Είναι πιθανό ότι έχετε δει βίντεο που έχουν καταγραφεί από κάποιον που δεν έχει τρίποδο. Το χειροκίνητο βίντεο συνήθως φαίνεται εξαιρετικό για τα πρώτα λεπτά, τότε όταν το άτομο που καταγράφει το βίντεο κουράζεται, το βίντεο αρχίζει να φαίνεται χειρότερο. Φυσικά κινείστε ελαφρά προς τα πάνω και προς τα κάτω όταν αναπνέετε, αν κρατάτε μια βιντεοκάμερα τότε αυτή η κίνηση είναι υπερβολική σε βίντεο και μπορεί να σας κάνει να μοιάζει σαν να πηδώντας πάνω και κάτω κρατώντας τη βιντεοκάμερα. Σε αυτές τις ίδιες γραμμές, εάν τραβάτε ένα χειροκίνητο βίντεο, τότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η σταθεροποίηση της εικόνας στη βιντεοκάμερά σας είναι ενεργοποιημένη. Η σταθεροποίηση της εικόνας θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τις κινήσεις που κάνει η βιντεοκάμερά σας και να ελαχιστοποιήσετε την κούνημα του τελικού σας βίντεο.

Περάστε τα ειδικά εφέ

Οι περισσότερες βιντεοκάμερες θα έρθουν τώρα με ενσωματωμένα εφέ. Ενώ τα πράγματα όπως τα μαντηλάκια και οι αποχρώσεις μπορούν να είναι σπουδαία πράγματα για να προσθέσετε στο τελικό σας βίντεο, είναι προτιμότερο να τα προσθέσετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο αντί για το ακατέργαστο βίντεό σας. Όποια και αν είναι τα αποτελέσματά σας στο βίντεό σας όταν πυροβολείτε, έχετε κολλήσει για πάντα. Για παράδειγμα, εάν φωτογραφίζετε το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας σε ασπρόμαυρο μέρος, τότε δεν θα έχετε ποτέ την επιλογή να το παρακολουθήσετε με χρώμα. Αν προσθέσετε την πλάτη και το άσπρο σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, τότε αν αποφασίσετε ότι θέλετε να είναι έγχρωμη μετά από όλα, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε το αποτέλεσμα.

Αναψε τα φώτα

Οι βιντεοκάμερες έχουν συνήθως δυσκολία στην εγγραφή βίντεο σε πιο σκοτεινές περιοχές. Οι βιντεοκάμερες κατά κανόνα θα βγάζουν βίντεο σε σκοτεινές περιοχές, σαν να είχαν πυροβοληθεί σε πλήρες σκοτάδι. Εάν έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε περισσότερα φώτα όπου βρίσκεστε, κάντε το. τόσο πιο φωτεινή είναι η περιοχή που καταγράφετε καλύτερα. Η λευκή εξισορρόπηση της βιντεοκάμεράς σας μπορεί επίσης να βοηθήσει την εγγραφή της βιντεοκάμεράς σας σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Η εξισορρόπηση λευκού πρέπει να γίνεται όταν αλλάζετε ποτέ συνθήκες φωτισμού ή δωμάτια με τη βιντεοκάμερά σας.

Αποκτήστε ένα μικρόφωνο

Τα περισσότερα ενσωματωμένα μικρόφωνα βιντεοκάμερας είναι αρκετά μπερδεμένα όταν πρόκειται για ηχογράφηση. Εάν έχετε μια θέση για να συνδέσετε ένα στη βιντεοκάμερά σας, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα μικρό μικρόφωνο lavaliere. Ένα μικροσκόπιο lavaliere είναι ένα μικρό μικρόφωνο που θα κολλάει πάνω στα υποκείμενα σας ρούχα και μπορεί να κάνει τον ήχο σας πολύ καλύτερο. Τα μικρόφωνα Lavaliere μπορούν συνήθως να αγοραστούν μάλλον ανέξοδα και αξίζουν καλά την επένδυση για την ποιότητα που μπορούν να δώσουν το βίντεό σας.

Πιάστε επιπλέον βίντεο

Στις περισσότερες βιντεοκάμερες θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα ώστε η βιντεοκάμερα να ξεκινήσει την εγγραφή αφού πατήσετε το κουμπί εγγραφής. Για το λόγο αυτό δώστε στον εαυτό σας ένα δευτερόλεπτο ή δύο, αφού ξεκινήσετε την εγγραφή, για να αρχίσετε να μιλάτε ή για να ξεκινήσετε μια εκδήλωση. Ομοίως, δώστε τον εαυτό σας λίγα δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση ενός γεγονότος πριν σταματήσετε την εγγραφή. Είναι πολύ καλύτερο να έχετε πάρα πολύ βίντεο και να επεξεργαστείτε τα κομμάτια που δεν θέλετε παρά να έχετε πολύ λίγο στο τέλος της ημέρας.

Αν ποτέ δεν έχετε πραγματοποιήσει λήψη βίντεο σε βιντεοκάμερα, η λήψη του πρώτου σας βίντεο μπορεί να είναι λίγο εκφοβιστική. Πολλοί χρήστες πρώτης βιντεοκάμερας κάνουν λάθη που καθιστούν το βίντεο τους ως επί το πλείστον ακατάλληλο. Εδώ είναι μερικές βασικές συμβουλές λήψης βιντεοκάμερας που μπορούν να σας βοηθήσουν να φωτογραφίζετε φανταστικά βίντεο κάθε φορά που βγάλετε τη βιντεοκάμερά σας.