Ασφαλή βιντεοπαιχνίδια για παιδιά

Διδάξτε τα παιδιά σας Τι να ψάξετε στα Βιντεοπαιχνίδια

Αγοράζοντας κατάλληλα για την ηλικία, ασφαλή βιντεοπαιχνίδια για τα παιδιά σας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα στην αποτροπή της έκθεσης της οικογένειάς σας σε ισχυρή, γραφική βία και ώριμα θέματα. Ειδικά αν τα παιδιά σας ταξιδεύουν μεταξύ δύο σπιτιών, ή ανησυχείτε για τη βία στα μέσα ενημέρωσης που ενδέχεται να εκτίθενται σε σπίτια φίλων, θα θέλετε να τους διδάξετε τι πρέπει να αναζητήσετε σε ασφαλή βιντεοπαιχνίδια. Τα παρακάτω βήματα δεν απαιτούν πολύ χρόνο και είναι βασικά για τον καθορισμό αποτελεσματικών ορίων στα βιντεοπαιχνίδια που επιτρέπουν στα παιδιά σας να παίξουν.

Γνωρίστε ποια είναι η βαθμολογία της επιτροπής αξιολόγησης ασφάλειας ψυχαγωγίας (ESRB)

Διδάξτε τα παιδιά σας σχετικά με τα σύμβολα ESRB και τι σημαίνει κάθε βαθμολογία. Οι πιο κοινές αξιολογήσεις είναι:

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον Οδηγό αξιολόγησης ESRB.

Διαβάστε την αξιολόγηση ESRB που αντιστοιχεί σε κάθε παιχνίδι

Κοιτάξτε στο πίσω μέρος του παιχνιδιού για να βρείτε το σύμβολο βαθμολόγησης ESRB. Επιπλέον, θα βρείτε ένα μικρό κουτί με παραδείγματα για το γιατί το παιχνίδι έλαβε αυτή τη βαθμολογία. Για παράδειγμα, ένα παιχνίδι μπορεί να έχει βαθμολογία "T" για ήπια βία κινουμένων σχεδίων ή μπορεί να εκθέσει παίκτες σε σύντομο γυμνό.

Αναζητήστε τον τίτλο του παιχνιδιού στον ιστότοπο του ESRB

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα του ERSB για να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι θα σας δώσει ακόμα πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την βαθμολογία του παιχνιδιού. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε, τόσο πιο έτοιμοι θα είναι να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την αξία του παιχνιδιού. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι σε ορισμένα παιχνίδια δίνονται διαφορετικές αξιολογήσεις για διαφορετικά συστήματα παιχνιδιών. Έτσι το ίδιο βιντεοπαιχνίδι θα μπορούσε να έχει βαθμολογία "E" στο σύστημα Gameboy του παιδιού σας, αλλά έχει βαθμολογηθεί "T" στο Playstation 2.

Διδάξτε τα παιδιά σας να αξιολογήσουν τα βιντεοπαιχνίδια

Περάστε λίγο χρόνο για να μάθετε ποιοι τύποι εικόνων και συμπεριφορών δεν θέλετε τα παιδιά σας να εκτίθενται σε βιντεοπαιχνίδια. Για παράδειγμα, μερικά παιχνίδια "Τ" εκθέτουν τα παιδιά σε σύντομο γυμνό ως "ανταμοιβή" όταν προχωρούν σε ορισμένα επίπεδα του παιχνιδιού. και μερικά παιχνίδια "Μ" περιέχουν τρομερά παραδείγματα βίας προς τις γυναίκες. Ρωτήστε τους αν διάφορα παιχνίδια αντιπροσωπεύουν συμπεριφορές που θα είναι περήφανοι να εμφανίζονται στην "πραγματική ζωή". Αν όχι, αυτό μπορεί να είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι δεν θα θέλατε να περάσουν πολλές ώρες μιμούμενοι τις ίδιες συμπεριφορές.

Να είναι συνεπής

Είναι δύσκολο για τα παιδιά να καταλάβουν γιατί θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε ένα παιχνίδι "Τ" που περιλαμβάνει ήπια βία κινούμενων σχεδίων, αλλά δεν επιτρέπουν ένα παιχνίδι "Τ" που περιλαμβάνει περισσότερη γραφική βία. Για να αποφύγετε τη σύγχυση, να είστε συνεπείς ως προς τα παιχνίδια που επιλέγετε να αγοράσετε και να επιτρέψετε στα παιδιά σας να παίξουν. Αν έχετε παιδιά διαφόρων ηλικιών, κρατήστε τα παιχνίδια των μεγαλύτερων παιδιών σας μακριά από τα μικρότερα παιδιά.

Κάνετε τις προσδοκίες σας καθαρές

Πάρτε το χρόνο να μοιραστείτε τις προσδοκίες σας με όσους μπορεί να αγοράζουν παιχνίδια βίντεο για τα παιδιά σας ως δώρα. Οι παππούδες, οι θείες, οι θείοι και οι φίλοι σίγουρα σημαίνουν καλά, αλλά ίσως να μην καταλάβουν γιατί είσαι έξυπνος για ποια παιχνίδια μπορούν να παίξουν τα παιδιά σας. Ειδικά αν δεν έχουν παιδιά ή αν έχουν μεγαλύτερα παιδιά, η ιδέα ότι τα βιντεοπαιχνίδια θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε αλλά ακίνδυνη μπορεί να είναι ξένη προς αυτά. Προσπαθήστε να εξειδικεύσετε τα διάφορα πράγματα που δεν θέλετε να εκτίθενται στα παιδιά σας - όπως το γυμνό και η βία προς τις γυναίκες - και μοιραστείτε την ελπίδα ότι θα επιλέξουν να τιμήσουν τις οδηγίες που έχετε ορίσει.

Εμπιστευθείτε τα παιδιά σας

Τέλος, αφού έχετε κάνει σαφείς τις προσδοκίες σας και έχετε διδάξει στα παιδιά σας πώς να αξιολογήσουν τα παιχνίδια για τον εαυτό τους, εμπιστευτείτε τους. Επιπλέον, επικροτείτε τους όταν σας λένε ότι επέστρεψαν νωρίς από το σπίτι ενός φίλου επειδή τα άλλα παιδιά έπαιζαν ένα παιχνίδι "Τ" ή "Μ". Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι παρατηρείτε την υπακοή τους στις προσδοκίες σας και να γιορτάσετε την ακεραιότητά τους μαζί. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιβεβαιώνετε την απόφαση του παιδιού σας να επιλέξει ασφαλή βιντεοπαιχνίδια όταν υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις.