Η αναθεώρηση Walking Dead (PS3)

Πώς ένας μεγάλος θεατής του AMC "The Walking Dead" επιβιώνει τους πολλούς μήνες μεταξύ των επεισοδίων της αγαπημένης τους τηλεοπτικής εκπομπής; Το Telltale Games έχει την απάντηση - μια έξυπνη, διασκεδαστική και συναισθηματικά συναρπαστική σειρά μηνιαίων κυκλοφοριών παιχνιδιών βίντεο μέσω του PlayStation Network. Χρησιμοποιώντας τη μοναδική τους αίσθηση της αφήγησης των τυχερών παιχνιδιών (όπως συνέβη με τις σειρές "Sam and Max", " Jurassic Park: The Game " και "Επιστροφή στο Μέλλον") και ελπίζουμε ότι θα κάνουν με την προγραμματισμένη επανεκκίνηση του θρυλικού "King's Quest "), Το Telltale προσφέρει κάτι σαν ένα κόμικ διαδραστικής κίνησης. Θα υπάρξουν κάποιες στιγμές που πέφτουν στο στομάχι και υπάρχει πιθανότητα να πεθάνετε, αλλά αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι δράσης από κανένα τέντωμα. Όπως τα κόμικς του Robert Kirkman, "The Walking Dead" είναι για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο τέλος του κόσμου, όχι για τα ζόμπι που το προσβάλλουν.

Στοιχεία παιχνιδιού

Το πρώτο από τα πέντε επεισόδια του "The Walking Dead", "Μια νέα μέρα", ανοίγει με τον πρωταγωνιστή, έναν ήρεμο άντρα που ονομάζεται Lee Everett, κολλημένος με χειροπέδες στο πίσω κάθισμα ενός αστυνομικού αυτοκινήτου την ημέρα που τελειώνει ο κόσμος. Καθώς πληκτρολογείτε τα συνθήματα συνομιλιών (μεγάλο μέρος του παιχνιδιού είναι χτισμένο γύρω από τις απαντήσεις σας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή δηλώσεις και πώς θα επηρεάσουν το πώς αντιδρούν οι άλλοι χαρακτήρες σε εσάς), βλέπετε αστυνομικά αυτοκίνητα και ελικόπτερα που κατευθύνονται στην άλλη πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Κάτι κακό συμβαίνει. «Μια νέα μέρα» είναι ένα προαπαιτούμενο της δράσης των comics και της τηλεοπτικής εκπομπής, εξηγώντας με κάποιους τρόπους πώς ο κόσμος υπέκυψε στην αποκάλυψη των ζόμπι. Θα προσφέρει ακόμη ιστορίες για μερικούς αγαπημένους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο ο Hershel Greene και η οικογένειά του απάντησαν στις πρώτες μέρες και όπου ο Glenn ήταν προτού εμφανιστεί στην Ατλάντα. Αλλά το θεμέλιο της ιστορίας είναι χτισμένο σε Lee και ένα ορφανό κορίτσι που ονομάζεται Clementine που επιλέγει να προστατεύσει.

Παιχνίδι

"The Walking Dead, Episode 1 - Μια νέα μέρα" είναι όλα σχετικά με τις επιλογές. Οι αναγνώστες της κατάλληλης ηλικιακής ομάδας θα λάβουν αυτή την αναφορά - το παιχνίδι μου θυμίζει συχνά την ιστορία "Επιλέξτε το δικό σου περιπέτεια" της νεολαίας μου. Μερικοί είναι ανήλικοι - για τους οποίους ψέματα μιλάτε για το παρελθόν σας, πόσο επιθετικά ανταποκρίνεστε στις απειλές, τις βασικές συνομιλιακές αποφάσεις. Μερικοί είναι σημαντικοί - ποιος σώζετε και ποιος αφήνετε να πεθάνετε. Όλες αυτές οι αποφάσεις πλέκουν το δρόμο τους στον ιστό του παιχνιδιού στο σημείο που θα επηρεάσει τα μελλοντικά επεισόδια. Όταν κάνετε κάποιες επιλογές όπως το πώς θα απαντήσετε στην Clementine όταν ερωτά πόσο φοβισμένος θα έπρεπε να είναι, το παιχνίδι σας προειδοποιεί ακόμα, "η Clementine θα το θυμάται αυτό. " Είναι τολμηρό να κάνεις ένα δραματικό παιχνίδι όπου δεν είναι ο συντονισμός των χεριών-ματιών σου που καθορίζει την εξέλιξή της αλλά και τις ανθρώπινες αποφάσεις, όπως το αν πρέπει ή όχι να ψεύδεται για να βοηθήσει ένα παιδί να αποφύγει τους εφιάλτες του.

Δεν θα είναι όλος ο διάλογος μεταξύ Lee και Clementine. Συχνά χωρίς προειδοποίηση, όπως συνήθως συμβαίνει στον κόσμο του "The Walking Dead", θα αναγκαστείτε να δράσετε. Είναι συνήθως μια περίπτωση συντονισμού χειρός-οφθαλμού στο ότι θα πρέπει να πάρετε το δικτυωτό που χρησιμοποιείτε για να ξεκινήσετε συνομιλία ή δράση με ανθρώπους σχετικά με τον επερχόμενο ζόμπι όσο το δυνατόν γρηγορότερα ή αντιμετωπίζετε με το λαιμό σας ξεριζωμένο. Αυτά τα γεγονότα είναι ασυνήθιστα, αλλά συχνά τρομακτικά, ειδικά καθώς συνδέεστε περισσότερο με τους χαρακτήρες και το παιχνίδι γίνεται πιο έντονο.

Υπάρχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ακολουθία στο μεσαίο τμήμα του "The Walking Dead, Επεισόδιο 1 - μια νέα μέρα" που συλλαμβάνει τέλεια τόσο τα πράγματα για αυτό το παιχνίδι όσο και τα λίγα ελαττώματά του. Σε αυτό, Lee και δύο από τους συντρόφους του επιζώντες πρέπει να διασχίσουν ένα πάρκινγκ μοτέλ για να φτάσουν μια πόρτα από την οποία μπορούν να ακούσουν μια γυναίκα να κλαίει. Υπάρχουν ζόμπι στρατηγικά τοποθετημένα γύρω από το πεζοδρόμιο και το παιχνίδι γίνεται μια σειρά από "αναζητήστε και βρείτε" στιγμές. Μπορείτε να μετακινήσετε το δικτυωτό σας γύρω από το οπτικό πεδίο και, μα, κοιτάξτε, υπάρχει ένα μαξιλάρι που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να μουρμουρίσω έναν πυροβολισμό. Υπάρχει ένα σπινθηριστή που μπορεί να με βοηθήσει. Υπάρχουν x, y και z. Ο τρόπος με τον οποίο το παιχνίδι καθορίζει τα παζλ του στο πρώτο επεισόδιο είναι λίγο υπερβολικά απλοϊκό και θέλησα περισσότερο από μια πρόκληση.

Ωστόσο, όταν φτάσετε σε εκείνη την επιβιβασμένη πόρτα και αποκαλύψετε την γυναίκα που είναι παγιδευμένη πίσω από αυτήν, δεν θα νοιαστείτε πόσο εύκολο είναι να το πράξετε, επειδή η αφήγηση, ο σεναριογράφος, είναι τόσο ελκυστική. Η δύναμη του παιχνιδιού μπορεί να μην είναι στη δράση, αλλά η απόφαση που σας καλωσορίζει σε αυτή την πόρτα είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές που θα κάνετε όλο το χρόνο.

Γραφικά & Ήχος

Το "The Walking Dead, Επεισόδιο 1 - μια νέα μέρα" φαίνεται όμορφο, χτύπημα της σωστής ισορροπίας ανάμεσα στο συναίσθημα ενός μέρους του οπτικού κόσμου του Kirkman και τη διαμόρφωση του δικού του μονοπατιού. Το παιχνίδι έχει την αίσθηση ενός κωμικού βιβλίου να ζωντανεύει και η φωνητική δουλειά είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη από ό, τι συμβαίνει συνήθως στα παιχνίδια δίσκου πολύ λιγότερο downloadable επεισόδια. Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν θα σας συντρίψουν, αλλά όταν εξετάζετε τη χαμηλή τιμή αγοράς (4,99 δολάρια ένα επεισόδιο), είναι αξιοσημείωτο ότι φαίνεται και ακούγεται καλό.

Συμπέρασμα

Το "Walking Dead" έχει γίνει κάτι περισσότερο από ένα κόμικ και μια τηλεοπτική εκπομπή. Είναι ένα πραγματικό φαινόμενο. Και η προσαρμογή του βιντεοπαιχνιδιού θα μπορούσε να είναι μια πλήρης διαφθορά του αρχικού υλικού - ένα παιχνίδι δράσης όπου τα ζόμπι πυροβολισμού είναι πιο σημαντικό από τους παρηγορητικούς επιζώντες. Οι Telltale Games όχι μόνο έχουν αντιμετωπίσει την έμπνευσή τους με το σωστό σεβασμό, αλλά έχουν προσθέσει στον κανόνα του με τον δικό τους θεαματικό τρόπο. Η τάση αξιοσημείωτων παιχνιδιών που μπορείτε να κατεβάσετε συνεχίζεται το 2012 (μετά το " Journey " και το "I Am Alive") και αυτό σίγουρα θα είναι ένα από τα καλύτερα.