Το δίλημμα LaserDisc - Πώς να διατηρήσετε τη συλλογή σας

Διατηρώντας τη συλλογή Laserdisc σας σε DVD

Πριν το DVD , το Blu-ray Disc και το Blu-ray Ultra HD , το LaserDisc, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1977 (το έτος που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία Star Wars), ήταν το υψηλότερης ποιότητας πρόγραμμα προβολής βίντεο φίλοι ταινιών. Παρά την έλλειψη ισχυρού μάρκετινγκ, μια σύντομη λίστα κατασκευαστών, το μεγάλο μέγεθος των δίσκων (12 ίντσες) και το υψηλό κόστος τόσο των δίσκων όσο και των παικτών, η LaserDisc άνοιξε το δρόμο για τον τρόπο που βιώνουμε σήμερα το θέατρο στο σπίτι.

Η κληρονομιά του LaserDisc

Το LaserDisc δεν ήταν η πρώτη μορφή βίντεο που βασίστηκε σε δίσκους. Αυτή η "τιμή" πηγαίνει στο (Phonovision) που εισήχθη και χρησιμοποιήθηκε εν συντομία στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές της δεκαετίας του '30. Επίσης, το CED και το VHD στη δεκαετία του 1980 ήταν οι ίδιοι ανταγωνιστές του LaserDisc.

Στα τέλη της δεκαετίας του '70, μέσα από τη δεκαετία του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90, η LaserDisc παρείχε την καλύτερη δυνατή αναπαραγωγή εικόνας και την αποδοχή της για βιομηχανική, θεσμική και οικιακή χρήση. Ήταν επίσης η πρώτη μορφή για την ανάγνωση των δίσκων οπτικά, χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ, παρά μια γραφίδα.

Η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε στο LaserDisc στις ΗΠΑ ήταν το Jaws το 1978. Η τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε στο Laserdisc στις ΗΠΑ ήταν το Bringing Out The Dead το 2000.

Η πρώτη ταινία ευρείας οθόνης που κυκλοφόρησε σε ένα δίσκο ήταν στην ανταγωνιστική μορφή CED (Fellini's Amarcord ). Ωστόσο, η CED δεν κέρδισε καμία έλξη, οπότε η LaserDisc έφερε τόσο τους φίλους της ταινίας όσο και τους συνηθισμένους καταναλωτές σε ευρεία οθόνη παρουσίασης ταινιών σε συνεχή βάση.

Ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα είναι ότι το προαναφερθέν φορμά VHD βίντεο δίσκου προσφέρει 3D δυνατότητες, αλλά υπήρχαν προβλήματα και το VHD δεν το έκανε ποτέ στην αμερικανική αγορά.

Παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει τρισδιάστατη υποστήριξη, η ποιότητα του βίντεο LaserDisc ήταν ανώτερη από τις προηγούμενες και τις υπάρχουσες μορφές εκείνη τη στιγμή. Ήταν επίσης η πρώτη μορφή βίντεο που περιλάμβανε πρόσθετα χαρακτηριστικά σε ορισμένες κυκλοφορίες δίσκων, όπως υπότιτλοι, εναλλακτικές ταινίες ήχου, σχόλια και συμπληρωματικό υλικό, χαρακτηριστικά κοινά σε δίσκους DVD και δίσκους Blu-ray.

Όλοι οι παίκτες LaserDisc παρείχαν αναλογικές έξοδοι ήχου, αλλά μερικοί παίκτες αργότερα παρουσίασαν το Dolby Digital 5.1 (το οποίο αναφερόταν ως AC-3) και, σε μερικές περιπτώσεις, το DTS , χρησιμοποιώντας ψηφιακές οπτικές και ψηφιακές ομοαξονικές συνδέσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται τώρα σε κάθε Συσκευή DVD.

Το τρέχον δίλημμα LaserDisc

Παρά τις "πρωτοποριακές" του προόδους, η LaserDisc δεν είχε τη δύναμη να διεξάγει πόλεμο ενάντια στην πιο συμπαγή, οικονομικά βιώσιμη μορφή DVD όταν έφτασε. Υπήρξαν μερικοί σύνθετοι παίκτες LaserDisc / DVD που εισήχθησαν σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους οπαδούς της LaserDisc που ήθελαν να προσθέσουν DVD στο μίγμα. Ωστόσο, με την ταχεία αποδοχή του DVD, η αγορά του LaserDisc έπεσε δραματικά.

Η τροφοδοσία των λειτουργικών συσκευών LaserDisc θα «σκουριάσει» κάποια μέρα. Δεδομένου ότι τα LaserDiscs πρέπει να διαβάζονται οπτικά, δεν υπάρχει μηχανική συσκευή που μπορείτε να "ανεβάσετε" για να τα παίξετε όπως μπορείτε να παίξετε παλιές LP εγγραφές.

Επιλογές για τη διατήρηση των laserdiscs

Υπάρχουν πραγματικά μόνο τέσσερις λύσεις για τη διατήρηση των παλαιών LaserDiscs:

Με καλή ποιότητα εικόνας, η αντιγραφή σημαντικών ταινιών σε μια συλλογή LaserDisc σε DVD είναι ένας βιώσιμος τρόπος συντήρησης. Το εγγράψιμο DVD έρχεται σε δύο μορφές: εγγραφές DVD με δυνατότητα εγγραφής PC / MAC και αυτόνομη συσκευή εγγραφής DVD. Αν και οι δύο είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί .

Χρησιμοποιώντας συσκευή εγγραφής DVD

Για να αντιγράψετε τα LaserDiscs σε DVD, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αυτόνομη συσκευή εγγραφής. Αυτές οι μονάδες μπορούν να αντιγράψουν βίντεο από σχεδόν οποιαδήποτε πηγή σε πραγματικό χρόνο, ενώ το βίντεο που έχει εγγραφεί σε ένα καυστήρα PC-DVD πρέπει πρώτα να μεταφορτωθεί σε έναν σκληρό δίσκο του υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή λήψης βίντεο από αναλογικό σε USB πριν αντιγραφούν τα αρχεία στο DVD.

Εντούτοις, η χρήση αυτόνομων DVD εγγραφών δεν είναι ανυπέρβλητη, υπάρχουν αρκετές εγγράψιμες μορφές DVD (οι περισσότεροι δίσκοι DVD καταγράφουν σε διάφορες μορφές), καθένας από τους οποίους ποικίλει βαθμούς συμβατότητας με τις τυπικές συσκευές αναπαραγωγής DVD (το DVD-R είναι το πιο συμβατό). Για λεπτομέρειες σχετικά με τις εγγράψιμες μορφές DVD, ανατρέξτε στις πλήρεις ερωτήσεις DVD Recorder μας .

Για προτάσεις σχετικά με πιθανές συσκευές εγγραφής DVD, ανατρέξτε στις λίστες μας για το υπόλοιπο DVD Recorder και το DVD Recorder / VHS VCR Combos ενδέχεται να είναι ακόμα διαθέσιμοι. Εάν χρησιμοποιείτε ένα DVD recorder / VHS VCR combo - μην ανησυχείτε για την παραγωγή αντιγράφων στο VHS - χρησιμοποιήστε μόνο την πλευρά DVD recorder.

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές DVD Recorder

Κατά την αντιγραφή των LaserDiscs, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εγγραφής δύο ωρών της συσκευής εγγραφής DVD. Εφόσον οι περισσότερες ταινίες είναι δύο ώρες ή λιγότερο, αυτό θα σας δώσει την καλύτερη ποιότητα (η οποία θα πρέπει να είναι τόσο καλή όσο η αρχική εκτύπωση του LaserDisc) και θα πρέπει να μπορείτε να έχετε μια ολόκληρη ταινία σε ένα δίσκο.

Ωστόσο, αν θέλετε να διατηρήσετε τυχόν εναλλακτικές ταινίες ή σχόλια, θα πρέπει να κάνετε περισσότερα από ένα αντίγραφα της ταινίας, η συσκευή εγγραφής DVD δεν μπορεί να αντιγράψει όλες τις άλλες ενσωματωμένες πληροφορίες του LaserDisc, εκτός αν στην πραγματικότητα εκπέμπεται κατά τη στιγμή αναπαραγωγή.

Συνδέοντας τη συσκευή αναπαραγωγής LaserDisc σε συσκευή εγγραφής DVD είναι εξίσου εύκολη η σύνδεση μιας βιντεοκάμερας με ένα βίντεο.

Λέξεις Προσοχής

Τώρα, μερικοί από εσάς μπορεί να σκέφτεστε, "Ποιες είναι οι νομικές συνέπειες αυτού του γεγονότος;".

Εδώ είναι τρία πράγματα που πρέπει να εξετάσετε:

Η κατώτατη γραμμή

Παρά την κατάρρευση του LaserDisc, μερικές εξακολουθούν να έχουν πολύ μεγάλες συλλογές LaserDisc που τελικά δεν θα μπορούν να αναπαραχθούν.

Ένας τρόπος για να διατηρήσετε τις ταινίες LaserDisc είναι να τις αντιγράψετε σε DVD. Η απόφαση είναι αν ο χρόνος που απαιτείται για την παραγωγή αντιγράφων DVD των LaserDisc υπερβαίνει το κόστος αγοράς νέων εκδόσεων δίσκων DVD, Blu-ray ή Blu-ray Ultra HD (αν υπάρχουν).

Υπάρχουν μερικές κλασικές ταινίες (ή εκδόσεις ταινιών) που κυκλοφόρησαν στο LaserDisc που δεν έχουν ακόμα πατηθεί σε DVD, Blu-ray Disc ή Ultra HD Blu-ray και ορισμένοι δίσκοι Special Edition ενδέχεται να έχουν διαφορετικές συμπληρωματικές λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες σε νεότερες μορφές που αξίζει να διατηρηθούν.