Επιστροφή στο Μέλλον: Το iPhone SE Reviewed

Το καλό

Το κακό

Όταν η Apple κυκλοφόρησε τα iPhone 6 και 6 Plus , με τις οθόνες των 4,7 και 5,5 ιντσών, οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν ότι η εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ άλλο iPhone με οθόνη 4 ιντσών. Η σκέψη ήταν ότι όλοι θέλουν μεγάλες οθόνες αυτές τις μέρες.

Οχι τόσο γρήγορα. Αποδεικνύεται ότι ένας σημαντικός αριθμός χρηστών iPhone δεν αναβαθμίστηκε στη σειρά 6 (ή στη διαδοχή της, η σειρά iPhone 6S ), επειδή προτιμούσαν μικρότερο iPhone. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου. Βλέποντας αυτό, η Apple έφτασε στο παρελθόν και βγήκε με το iPhone SE.

Επιστροφή στο Μέλλον: iPhone 6S Μέσα σε ένα iPhone 5S

Ο ευκολότερος τρόπος να σκεφτείς το iPhone SE είναι σαν ένα iPhone 6S γεμάτο στο σώμα ενός iPhone 5S .

Από έξω, τα χαρακτηριστικά του 5S έρχονται στο προσκήνιο. Η κατοχή της SE είναι πολύ παρόμοια με την κατοχή του 5S. Έχουν τις ίδιες ίδιες διαστάσεις, αν και το 5S ζυγίζει λιγότερο από 0,03 ουγκιές. Το σώμα τους είναι σχεδόν το ίδιο, αν και το SE αθλητικό ένα κομψότερο, λιγότερο boxy σχεδιασμό. Όπως το iPhone 5S, το iPhone SE είναι χτισμένο γύρω από μια οθόνη 4 ιντσών.

Λιγότερο εμφανής, όμως, είναι η ισχυρή γροθιά που προσφέρει το εσωτερικό υλικό. Στο iPhone SE, θα βρείτε τον επεξεργαστή A9 της Apple (το ίδιο όπως χρησιμοποιείται στο iPhone 6S), την υποστήριξη για το NFC και την Apple Pay, έναν αισθητήρα Touch ID (κάτι περισσότερο σύντομα), μια πολύ βελτιωμένη πίσω κάμερα , μια μακράς διάρκειας μπαταρία και πολλά άλλα.

Βασικά, όταν αγοράζετε το iPhone SE, παίρνετε το κορυφαίο μοντέλο με έναν παράγοντα μορφής περισσότερο για την προτίμηση των ανθρώπων με μικρά χέρια, εκείνων που θέλουν περισσότερη φορητότητα και που θέλουν να φέρουν λιγότερο βάρος. Είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Καλύτερη απόδοση, καλύτερη κάμερα

Όσον αφορά την απόδοση, η SE ταιριάζει εύκολα με την ταχύτητα του 6S (και οι δύο είναι κατασκευασμένες γύρω από έναν επεξεργαστή A9 και αθλήματα 2 GB μνήμης RAM).

Η πρώτη δοκιμή ταχύτητας που πραγματοποίησα μέτρησε πόσο γρήγορα τα τηλέφωνα ξεκίνησαν εφαρμογές, σε δευτερόλεπτα:

iPhone SE iPhone 6S
Εφαρμογή τηλεφώνου 2 2
App App App 1 1
Εφαρμογή Κάμερα 2 2

Όπως μπορείτε να δείτε, για βασικά καθήκοντα, το SE είναι εξίσου ταχύτατο με το 6S.

Η δεύτερη δοκιμή που τρέξαμε είχε να κάνει με την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων. Αυτό ελέγχει τόσο την ταχύτητα της σύνδεσης δικτύου όσο και την ταχύτητα της συσκευής κατά τη φόρτωση εικόνων, την απόδοση HTML και την επεξεργασία JavaScript. Σε αυτή τη δοκιμή, το 6S ήταν γενικά γρηγορότερο αλλά μόνο πολύ, πολύ ελαφρώς (φορές, και πάλι, σε δευτερόλεπτα:

iPhone SE iPhone 6S
ESPN.com 5 4
CNN.com 4 3
Hoopshype.com/rumors.htm 3 4

(Το SE έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά Wi-Fi και κυψελοειδών δεδομένων με το 6S, αν και το 6S έχει μερικές ταχύτερες επιλογές Wi-Fi. Το ταχύτερο Wi-Fi δεν χρησιμοποιήθηκε εδώ).

Οι κάμερες που χρησιμοποιούνται στο iPhone 6S και στο iPhone SE είναι βασικά οι ίδιες, τουλάχιστον όταν πρόκειται για την πίσω κάμερα υψηλότερης ανάλυσης. Και τα δύο τηλέφωνα χρησιμοποιούν μια φωτογραφική μηχανή 12 megapixel που μπορεί να τραβήξει πανοραμικές εικόνες 63-megapixel, να καταγράφει βίντεο σε ανάλυση μέχρι 4K HD και να υποστηρίζει ταχύτητα έως και 240 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Προσφέρουν την ίδια σταθεροποίηση εικόνας, τη λειτουργία έκρηξης και άλλες λειτουργίες.

Από την άποψη της ποιότητας, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τις πίσω κάμερες στα δύο τηλέφωνα είναι ουσιαστικά αδιαίρετες.

Είτε το μοντέλο θα δουλέψει εξαιρετικά για τους φωτογράφους εν κινήσει, είτε είναι ερασιτέχνες είτε επαγγελματίες.

Ένα μέρος που τα τηλέφωνα είναι διαφορετικά είναι η κάμερα που βλέπει ο χρήστης. Το 6S διαθέτει κάμερα 5 megapixel, ενώ η SE διαθέτει αισθητήρα 1,2 megapixel. Αυτό θα έχει μεγάλη σημασία εάν είστε ένας μεγάλος χρήστης του FaceTime ή πάρετε πολλά selfies.

Τέλος, υπάρχει ένας τομέας όπου η SE ταιριάζει με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας 6S. Η μεγαλύτερη οθόνη υψηλότερης ανάλυσης στο 6S απαιτεί περισσότερη μπαταρία, αφήνοντας την SE με περίπου 15% περισσότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, σύμφωνα με την Apple.

Αγγίξτε: ID, αλλά όχι 3D

Το iPhone SE έχει ενσωματωμένο τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στο κουμπί του Home.

Αυτό προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια για το τηλέφωνο, καθώς αποτελεί βασικό στοιχείο της Apple Pay . Το iPhone SE χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Touch ID πρώτης γενιάς, ο οποίος είναι πιο αργός και κάπως λιγότερο ακριβής από την έκδοση δεύτερης γενιάς που χρησιμοποιείται από τη σειρά 6S. Δεν είναι μεγάλη διαφορά, αλλά η απόδοση του Touch ID στο 6S αισθάνεται σαν μαγεία. στο SE, είναι πραγματικά πολύ δροσερό.

Το θέμα της SE είναι σαν το 6S παραπαίει λίγο όταν πρόκειται για την οθόνη: Το SE δεν έχει 3D Touch. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο τηλέφωνο να εντοπίσει πόσο σκληρά πιέζετε την οθόνη και να απαντήσετε με διαφορετικούς τρόπους βάσει αυτού. Δεν ήταν τόσο μεγάλο χτύπημα όσο μερικοί πρόβλεψαν, αλλά αν γίνει πιο χρήσιμο και πανταχού παρόν, οι ιδιοκτήτες SE θα μείνουν εκτός διασκέδασης.

Η επίδειξη μαρκαρίσματος του 3D Touch είναι η Live Photos , μια μορφή φωτογραφίας που μετατρέπει τις στατικές εικόνες σε μικρά κινούμενα σχέδια. Τόσο το 6S όσο και το SE μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες Live.

Η κατώτατη γραμμή

Στο παρελθόν, η Apple συμπλήρωσε τα χαμηλότερα σημεία τιμών στη γραμμή iPhone με έκπτωση σε παλαιότερα μοντέλα. Το έκανε αυτό μέχρι την κυκλοφορία του iPhone SE: το iPhone 5S θα μπορούσε να είχε για κάτω από $ 100 (τώρα έχει σταματήσει). Αυτό δεν ήταν κακό, αλλά σήμαινε την αγορά ενός τηλεφώνου που ήταν 2-3 γενιές ξεπερασμένο. Πολλές βελτιώσεις γίνονται στο υλικό iPhone σε 2-3 χρόνια. Με το SE, το υλικό είναι πολύ κοντά στην τρέχουσα (και σε άλλες περιπτώσεις μόλις ένα χρόνο ή τόσο παλιά).

Η Apple ενημέρωσε το iPhone SE στις αρχές του 2017 (περίπου τα πρώτα της γενέθλια), διπλασιάζοντας το μέγεθος της αποθήκευσης (χωρίς να αυξάνει την τιμή).

Η ερώτηση, φυσικά, είναι αν η Apple αναζωογονεί την SE με νέα εξαρτήματα, μόλις απελευθερωθούν νεότερα τηλέφωνα.

Προς το παρόν, εάν η σειρά iPhone 7 ή η σειρά iPhone 6S είναι πολύ μεγάλη για εσάς, το iPhone SE-το οποίο συσκευάζει τα περισσότερα βασικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του 6S είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση.