Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το iPhone Live Photos

Η Live Photos είναι μια τεχνολογία της Apple που επιτρέπει σε μία μόνο φωτογραφία να είναι μια ακίνητη εικόνα και, όταν ενεργοποιείται, συμπεριλαμβανομένων μερικών δευτερολέπτων κίνησης και ήχου. Φανταστείτε ένα κινούμενο GIF με ήχο, αυτόματα δημιουργημένο από τις εικόνες σας και θα έχετε μια αξιοπρεπή ιδέα για το τι είναι οι Live Photos.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα εισήχθη το Σεπτέμβριο του 2015 μαζί με τη σειρά iPhone 6S . Οι Live Photos ήταν μία από τις βασικές λειτουργίες του 6S, δεδομένου ότι χρησιμοποιούσαν την οθόνη αφής 3D που επίσης εισήχθη σε αυτές τις συσκευές.

Ποιος μπορεί να τους χρησιμοποιήσει;

Οι Live Photos είναι διαθέσιμες μόνο αν έχετε τον σωστό συνδυασμό υλικού και λογισμικού. Για να τα χρησιμοποιήσετε, χρειάζεστε:

Πώς λειτουργεί το Live Photos;

Οι λειτουργίες Live Photos λειτουργούν χρησιμοποιώντας μια λειτουργία φόντου την οποία πολλοί χρήστες iPhone δεν γνωρίζουν. Όταν ανοίγετε την εφαρμογή Κάμερα του iPhone, η εφαρμογή ξεκινά αυτόματα λήψη φωτογραφιών, ακόμη και αν δεν πατήσετε το κουμπί λήψης. Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνο να καταγράφει φωτογραφίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτές οι φωτογραφίες διαγράφονται αυτόματα αν δεν είναι απαραίτητες χωρίς ο χρήστης να τους γνωρίζει ποτέ.

Όταν πραγματοποιείτε μια φωτογραφία με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Live Photos, αντί να τραβήξετε μόνο τη φωτογραφία, το iPhone καταγράφει τη φωτογραφία και διατηρεί τις φωτογραφίες που λαμβάνει στο παρασκήνιο. Σώζει φωτογραφίες από πριν και μετά τη λήψη της φωτογραφίας. Κάνοντας αυτό, είναι σε θέση να ραβδίσει όλες αυτές τις φωτογραφίες μαζί σε ένα ομαλό κινούμενο σχέδιο τρέχει περίπου 1,5 δευτερόλεπτα.

Την ίδια στιγμή που αποθηκεύει φωτογραφίες, το iPhone αποθηκεύει επίσης ήχο από αυτά τα δευτερόλεπτα για να προσθέσει μια ηχητική λωρίδα στη Live Photo.

Πώς να τραβήξετε μια ζωντανή φωτογραφία

Η λήψη μιας ζωντανής φωτογραφίας είναι πολύ εύκολη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα
  2. Στο επάνω κέντρο της οθόνης, βρείτε το εικονίδιο που αποτελείται από τρεις ομόκεντρους κύκλους. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη (ανάβει όταν είναι)
  3. Πάρτε τη φωτογραφία σας όπως θα κάνατε κανονικά.

Προβολή ζωντανής φωτογραφίας

Η παρακολούθηση μιας ζωντανής φωτογραφίας έρχεται στη ζωή είναι όπου το σχήμα πραγματικά παίρνει διασκέδαση. Βλέποντας μια στατική φωτογραφία μαγικά μετασχηματισμένη με κίνηση και ήχο αισθάνεται επαναστατική. Για να προβάλετε μια φωτογραφία Live:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή " Φωτογραφίες " (ή, εάν μόλις έχετε τραβήξει τη φωτογραφία Live, αγγίξτε το εικονίδιο φωτογραφίας στην κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής Κάμερα . Εάν το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο βήμα 3)
  2. Επιλέξτε τη φωτογραφία Live που θέλετε να προβάλετε ώστε να γεμίσει την οθόνη
  3. Πιέστε σκληρά την οθόνη μέχρι να ζωντανέψει η Live Photo.

Εύρεση ζωντανών φωτογραφιών στην εφαρμογή Φωτογραφίες

Από τη συγγραφή αυτή, η Apple δεν διευκολύνει να διακρίνει ποιες φωτογραφίες στην εφαρμογή Φωτογραφίες σας είναι ζωντανές. Δεν υπάρχει ειδικό άλμπουμ ή εικονίδιο που να δείχνει την κατάσταση της φωτογραφίας. Από όσο μπορώ να πω, ο μόνος τρόπος να δω ότι μια φωτογραφία είναι ζωντανή στις Φωτογραφίες είναι να:

  1. Επιλέξτε τη φωτογραφία
  2. Πατήστε Επεξεργασία
  3. Κοιτάξτε στην επάνω αριστερή γωνία και ελέγξτε αν υπάρχει το εικονίδιο Live Photos. Αν είναι, η φωτογραφία είναι ζωντανή.

Μπορείτε να κάνετε μια ζωντανή φωτογραφία μια κανονική φωτογραφία;

Δεν μπορείτε να μετατρέψετε μια τυπική φωτογραφία σε μια Live Photo, αλλά μπορείτε να τραβήξετε ζωντανές φωτογραφίες και να τις κάνετε στατικές:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες
  2. Επιλέξτε τη φωτογραφία Live
  3. Πατήστε Επεξεργασία
  4. Πατήστε το εικονίδιο Live Photo, ώστε να μην είναι ενεργοποιημένο
  5. Πατήστε Τέλος .

Τώρα, αν πιέσετε σκληρά τη φωτογραφία, δεν θα δείτε καμία κίνηση. Μπορείτε πάντα να επαναφέρετε μια Live Φωτογραφία που έχετε επεξεργαστεί, ακολουθώντας τα βήματα αυτά και αγγίζοντας το εικονίδιο για να τον επισημάνετε.

Πόσο διάστημα γίνεται η λήψη των ζωντανών φωτογραφιών;

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αρχεία βίντεο καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στα τηλέφωνά μας παρά σε φωτογραφίες. Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχείτε για τις εικόνες Live που σας προκαλούν να εξαντληθεί η αποθήκευση;

Πιθανώς όχι. Σύμφωνα με αναφορές, το Live Photos καταλαμβάνει κατά μέσο όρο περίπου διπλάσιο χώρο από μια τυπική φωτογραφία. αυτό είναι πολύ λιγότερο από ένα βίντεο που κάνει.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τις ζωντανές φωτογραφίες;

Μόλις έχετε αυτές τις συναρπαστικές φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί τους: