Πώς να Κανονικοποιήσετε τους τόμους στο Ventrilo

Το Ventrilo είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λογισμικά φωνητικών συνομιλιών τρίτων που χρησιμοποιούνται στα παιχνίδια και παραμένει ένας από τους αγαπημένους τρόπους επικοινωνίας με φωνή στο World of Warcraft, παρά την ενσωμάτωση της φωνητικής συνομιλίας στο παιχνίδι. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Ventrilo έχει καλύτερη ποιότητα ήχου και περισσότερες επιλογές από το φωνητικό λογισμικό που είναι συνήθως ενσωματωμένο στα παιχνίδια.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που ακούω σχετικά με τη χρήση της φωνητικής συνομιλίας είναι ότι μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ακουστούν, ενώ άλλοι είναι τόσο δυνατοί που φυσούν τα βαρέλια αυτιών σας έξω. Και όλοι γνωρίζουμε πώς είναι όταν κάποιος παίρνει ενθουσιασμένος στη ζέστη της μάχης και αρχίζει να ουρλιάζει στο μικρόφωνο ή αποφασίζει να μοιραστεί αυτό το επιπλέον ραπ τραγούδι που ακούνε με όλους τους άλλους στο κανάλι σε πολύ μεγάλο όγκο.

Ευτυχώς, για άτομα με DirectSound (οι περισσότεροι χρήστες των Windows), υπάρχουν ρυθμίσεις στο Ventrilo που μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση αυτών των ριζικών αλλαγών όγκου και να κάνουν μια λιγότερο οδυνηρή εμπειρία φωνητικής συνομιλίας. Το τέχνασμα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα αποτέλεσμα ήχου συμπίεσης, το οποίο είναι τεχνικά "μείωση της διακύμανσης ενός σήματος πάνω από ένα ορισμένο εύρος". Εδώ είναι πώς να ρυθμίσετε γρήγορα το συμπιεστή στο Ventrilo για χρήση με μια ομάδα ανθρώπων που παίζουν ένα online παιχνίδι.

1. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις στην καρτέλα Φωνή και στα δεξιά θα δείτε τις ρυθμίσεις για τη συσκευή εισόδου. Εάν διαθέτετε DirectSound, θα μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία "Use DirectSound", η οποία ενεργοποιεί το κουμπί "SFX" στη γωνία.

2. Κάνοντας κλικ στο "SFX" (σύντομη για τα ειδικά εφέ) εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας επιτρέπει να προσθέσετε και να αφαιρέσετε εφέ από το Ventrilo. Η προσθήκη του "συμπιεστή" θα ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες.

Υπάρχουν 6 ρυθμίσεις για το αποτέλεσμα συμπίεσης.

Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ξεχωριστά ειδικά εφέ στους χρήστες, κάτι που θα αντικαταστήσει τις γενικές ρυθμίσεις ειδικών εφέ. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας δεξί κλικ στα ονόματά τους και επιλέγοντας "Ειδικά εφέ" από το μενού "Διάφορα", δίνοντάς σας πρόσβαση στα παραπάνω στοιχεία ελέγχου για κάθε χρήστη.