Τα συστήματα τηλεχειρισμού Logitech Harmony Elite και Pro

Φαίνεται ότι τα πάντα στο σπίτι αυτές τις μέρες, από τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου και πολυχώρου , καθώς και από ορισμένα συστήματα ασφαλείας, ακόμα και από κάποια προϊόντα σκίασης και φωτισμού, μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει πιο περίπλοκο καθώς μπορείτε να καταλήξετε με ένα τραπέζι ή συρτάρι γεμάτο απομακρυσμένα. Φυσικά, μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα ακριβό έθιμο σύστημα home theatre / home control, το οποίο απαιτεί πολλή καλωδίωση, αλλά η Logitech προσφέρει μια απλούστερη λύση, το σύστημα τηλεχειρισμού Harmony Elite.

Το Harmony Elite αποτελείται από τα τρία στοιχεία: Ένα απλό χειροκίνητο τηλεχειριστήριο Harmony, το Hub Harmony και μια εφαρμογή Smartphone.

Το τηλεχειριστήριο

Το Harmony Elite είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο τηλεχειριστήριο που ενσωματώνει μια έγχρωμη οθόνη αφής 2,4 ιντσών, εκτός από τα χειριστήρια πληκτρολογίου και μπορεί να ελέγξει έως και 15 συσκευές. Το τηλεχειριστήριο είναι επίσης οπίσθιο φωτισμό, έτσι ώστε τα κουμπιά είναι εύκολα προσβάσιμα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Για τη χρήση της τηλεόρασης και του οικιακού κινηματογράφου, μπορείτε να αλλάξετε κανάλια, να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου, να προχωρήσετε γρήγορα ή να γυρίσετε προς τα πίσω χρησιμοποιώντας χειρονομίες στην οθόνη 2,4 ιντσών με εύκολη προβολή. Επίσης, όπως και τα πιο καθολικά τηλεχειριστήρια, μπορείτε να προγραμματίσετε στα αγαπημένα σας κανάλια (μέχρι 50) για άμεση πρόσβαση χωρίς να μετακινηθείτε σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια, όπως δραστηριότητες προγραμματισμού, όπως η αναπαραγωγή δίσκου Blu-ray, (συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, δέκτη Home Theater, τηλεόραση) καθώς και αλλαγή στις κατάλληλες ρυθμίσεις εισόδου) για να απολαύσετε την εμπειρία του home theater.

Η ανατροφοδότηση των κραδασμών προσθέτει μια άλλη ευκολία ελέγχου, οπότε δεν χρειάζεται να απομακρύνετε τα μάτια σας από την οθόνη της τηλεόρασης όταν χρησιμοποιείτε κάποιες από τις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου.

Το Harmony Elite παρέχει ειδικές επιλογές ελέγχου για συσκευές αναπαραγωγής ψηφιακών πολυμέσων , καλωδιακά / δορυφορικά και εξαρτήματα DVR .

Εκτός από τα εξαρτήματα του θεάτρου σας, μπορείτε επίσης να ελέγχετε συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως συστήματα ασφαλείας και φωτισμού.

Το Harmony Elite παρέχει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία μακράς διάρκειας και παρέχεται ένας σταθμός φόρτισης.

Το Hub Harmony

Για τη συμπλήρωση του τμήματος τηλεχειρισμού του συστήματος Harmony Elite παρέχεται επίσης ένα πακέτο Harmony Hub. Το τηλεχειριστήριο στέλνει εντολές στο Hub, το οποίο, με τη σειρά του, μεταδίδει τις εντολές ελέγχου στο home cinema και σε άλλες συμβατές συσκευές που χρησιμοποιούν IR, Wifi ή Bluetooth - όποια από τις δύο είναι απαραίτητη. Με δυνατότητα Wi - Fi και Bluetooth , ο Hub μπορεί να επικοινωνεί με συσκευές μέσω ντουλαπιών και τοίχων, εφόσον βρίσκονται εντός εμβέλειας.

Επίσης, στο πακέτο περιλαμβάνονται δύο mini-IR blasters για ευκολότερη επικοινωνία με εξαρτήματα που βασίζονται σε IR έλεγχο, αν χρειαστεί.

Σημείωση: Για πολλαπλούς χώρους, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερους κόμβους ανάλογα με τη ρύθμιση που μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά.

Harmony Smart Phone App

Δεν διαθέτετε πάντοτε ένα ασύρματο χειροσυσκευής Harmony (ή μπορεί να χρεώνεται), έτσι ώστε για περισσότερη ευκολία, η Logitech παρέχει επίσης μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να μεταφορτωθεί, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το iOS ή το smartphone Android ως βασικό τηλεχειριστήριο.

Μόλις γίνει η λήψη της εφαρμογής, μπορείτε να εισαγάγετε μάρκες και αριθμούς μοντέλων συσκευών που θέλετε να ελέγξετε ή μπορείτε να σαρώσετε το οικιακό σας δίκτυο για συσκευές και αυτόματα θα κατεβάσετε τους κατάλληλους κωδικούς απομακρυσμένου ελέγχου από τη βάση δεδομένων Logitech Harmony online.

Πρόσθετες απαιτήσεις και υποστήριξη

Για να ρυθμίσετε το σύστημα τηλεχειρισμού Harmony Elite, πρέπει να έχετε το σύστημα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μέσω Wifi ή φυσική σύνδεση με υπολογιστή μέσω καλωδίου USB.

Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων τηλεχειριστηρίου της Logitech περιλαμβάνει πάνω από 270.000 συσκευές από 6000 προϊόντα, από τηλεοράσεις, συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray Disc και δέκτες οικιακού κινηματογράφου μέχρι ηχοσύστημα, ασφάλεια, φωτισμό και άλλα συναφή προϊόντα. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να βρείτε τη συσκευή σας, η Logitech παρέχει μια πρόσθετη μέθοδο που μπορεί να σας επιτρέψει να την βρείτε.

Ακολουθούν οι απαιτήσεις του συστήματος εγκατάστασης Harmony Elite:

Online Ρύθμιση

Ρύθμιση και έλεγχος Smartphone / Tablet

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση και τη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου Harmony Elite, επισκεφθείτε τη σελίδα Logitech Harmony Elite, Getting Started.

Επίσημη σελίδα προϊόντος - Αγορά από την Amazon

Logitech Harmony Pro για εγκαταστάτες

Βασισμένο στα θεμέλια της Harmony Elite (συμπεριλαμβανομένης της ίδιας εμφάνισης, διεπαφής και δυνατοτήτων), η Logitech κυκλοφόρησε μια έκδοση "Pro" που απευθύνεται ειδικά στην αγορά εγκατάστασης έτοιμου home theater και διατίθεται μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων. Το Harmony Pro περιλαμβάνει επιπλέον Blasters IR για τον έλεγχο έως και 15 συσκευών (συν τον έλεγχο πρόσθετων ασύρματων έξυπνων συσκευών) και έρχεται με διπλή εγγύηση (2 ετών).

Επίσημη σελίδα προϊόντος - Προτεινόμενη τιμή: $ 399.99 (Πωλείται μέσω διανομέων προσαρμοσμένης εγκατάστασης).

Αρμονία με την Alexa

Ένα μεγάλο πρόσθετο μπόνους που έχετε τόσο με το Logitech Elite όσο και με το Logitech Pro είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τον φωνητικό έλεγχο της Alexa του Amazon.

Εάν διαθέτετε συσκευή Echo Echo Amazon (συμπεριλαμβανομένου του Dot, Show και Spot) , μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δεξιότητα Logitech Alexa και να ελέγξετε όλα όσα έχετε ρυθμίσει με το τηλεχειριστήριο Harmony Elite ή Pro. Απλά χρησιμοποιήστε απλές φωνητικές εντολές, όπως "Alexa, πείτε Harmony για να ενεργοποιήσετε την τηλεόραση στο σαλόνι", "Alexa, γυρίστε την τηλεόραση στο κανάλι 5", "Alexa, ενεργοποιήστε την ένταση στο δέκτη home theater". Εάν το Harmony Elite ή το Pro σας έχει επίσης ρυθμιστεί για έλεγχο φωτός ή / και θερμοστάτη, μπορείτε επίσης να πείτε κάτι σαν το "Alexa, πείτε στο Harmony να απενεργοποιήσετε τα φώτα" ή "Alexa, πείτε στο Harmony να μειώσετε τη θερμοκρασία".