Αναθεώρηση συστήματος ηχείων μπάρας ήχου Toshiba SBX4250

Η Toshiba παίρνει το νόμο Sound Bar

Η Toshiba είναι γνωστή κυρίως για την τηλεόραση, το Blu-ray Disc player και τις συσκευές εγγραφής DVD, αλλά τώρα αποφάσισαν να πηδήξουν στην ολοένα αυξανόμενη αγορά sound bar. Το SBX4250 είναι ένα σύστημα που συνδυάζει μια ηχητική μπάρα με ένα ασύρματο υπογούφερ με σκοπό να προσφέρει στους καταναλωτές έναν τρόπο να βελτιώσουν τον ήχο για την τηλεοπτική προβολή χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα με πολλά ηχεία. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης και τον τρόπο λειτουργίας του, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την αναθεώρηση. Αφού διαβάσετε την ανασκόπηση, ελέγξτε επίσης το Προφίλ φωτογραφιών Toshiba SBX4250 .

Toshiba SBX4250 Επισκόπηση συστήματος ηχείων με ηχοσύστημα

1. Ηχεία: Δύο οδηγούς μεσαίων διαστάσεων 2,5 ιντσών και ένα tweeter 1,5 ιντσών για κάθε κανάλι (τέσσερα μεσαία και δύο tweeters συνολικά).

2. Απόκριση συχνότητας (ολόκληρο σύστημα): 20Hz έως 20kHz.

3. Έξοδος μέγιστης ισχύος ήχου: 75 watt x 2 (4ohms σε 1kHz - 10% THD) - η χρήσιμη συνεχής ισχύς εξόδου είναι πολύ χαμηλότερη.

4. Έξοδος κορυφής υπογούφερ: 150 W (3 Ω σε 100 Hz - 10% THD) - η χρήσιμη συνεχής ισχύς εξόδου είναι πολύ μικρότερη.

5. Είσοδοι: 2 εισόδους HDMI με διαχωρισμό 3D και έλεγχο CEC, 2 ψηφιακά οπτικά και 2 αναλογικά ηχεία (1 RCA και 3,5 mm).

6. Είσοδος ήχου Bluetooth : Επιτρέπει την ασύρματη ροή περιεχομένου ήχου από συμβατές συσκευές Bluetooth, όπως smartphones, tablet και υπολογιστές / MAC.

7. Έξοδος: 1 HDMI με υποστήριξη ARC (Audio Return Channel) .

8. Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου: TruSurround HD, επεξεργασία SRB TruBass. Το SRS TruSurround HD λειτουργεί καλύτερα για τηλεοράσεις και ταινίες και μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες επεξεργασίας με υλικό πηγής δύο καναλιών και 5.1 καναλιών.

Αν και το SBX4250 μπορεί να δεχτεί και να αποκωδικοποιήσει σήματα εισόδου Dolby Digital . Από αυτό που θα μπορούσα να κάνω, οι εισερχόμενες ροές ήχου DTS από Blu-ray ή DVD προεπιλεγμένες στην έξοδο PCM, έτσι ώστε το SBX4250 να μπορεί να δεχτεί το ηχητικό σήμα.

9. Προεπιλογές εξισορρόπησης: Επιπλέον διαμορφώσεις ήχου παρέχονται από έξι προκαθορισμένες λειτουργίες εξισορρόπησης που περιλαμβάνουν: Flat, Rock, Pop, Jazz, Classical, Movie.

9. Ασύρματος πομπός για σύνδεση υπογούφερ: Band 2.4Ghz Bluetooth . Ασύρματη εμβέλεια: Περίπου 30 πόδια - γραμμή θέασης.

10. Διαστάσεις της γραμμής ήχου: 37,6 ιντσών (W) x 3,6 ιντσών (H) x 2,3 ιντσών (D)

11. Βάρος Sound Bar: 4.9kg

Χαρακτηριστικά της μονάδας ασύρματου υπογούφερ της συσκευής Toshiba SBX4250 περιλαμβάνουν:

1. Σχεδίαση: Bass Reflex με οδηγό κώνου 6.5 ιντσών, υποστηριζόμενο από μια θύρα που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος για πρόσθετη επέκταση χαμηλής συχνότητας.

2. Απόκριση συχνότητας: 30Hz έως 150Hz

3. Συχνότητα ασύρματης μετάδοσης: 2,4 GHz

4. Ασύρματη εμβέλεια: Πληροφορίες που δεν παρέχονται - αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα σε δωμάτιο 15x20 ποδιών.

5. Υπογούφερ Διαστάσεις: 7,6-ίντσες (W) x 14-ίντσες (H) x 13,2 ίντσες (D)

6. Βάρος υπογούφερ: 14,2 λίβρες

Σημείωση: Και η ηχητική γραμμή και το υπογούφερ διαθέτουν ενσωματωμένους ενισχυτές.

Προτεινόμενη τιμή για ολόκληρο το σύστημα: $ 329.99

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-103 .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H .

Τηλεόραση / οθόνη: οθόνη LCD 1080p Westinghouse LVM37w3 .

Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Δίσκοι Blu-ray: Battleship , Ben Hur , Cowboys και Aliens , Αγώνες Πείνας , Γλάροι , Τριλογία Τζουράσικ Παρκ , Μεγάλο Μήνυμα , Αδύνατη Αποστολή - Πρωτόκολλο Φαντασμάτων , Σέρλοκ Χολμς: Ένα Παιχνίδι Σκιών .

Τυπικά DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Τόμος 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut του σκηνοθέτη), Lord of Rings Trilogy, πλοίαρχος και διοικητής, Outlander, U571, και V Για Vendetta .

CDs: Al Stewart - Σπινθήρες του Αρχαίου Φωτός , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μαντ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

Ρύθμιση

Αφού αποκαλυφθεί η μπάρα ήχου και τα υπογούφερ του SBX4250, τοποθετήστε την μπάρα ήχου πάνω ή κάτω από την τηλεόραση (η μπάρα ήχου μπορεί να τοποθετηθεί στοίβα από υλικό που δεν παρέχεται) και τοποθετήστε το υπογούφερ στο πάτωμα στα αριστερά ή στα δεξιά της τηλεόρασης / αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλες θέσεις εντός του δωματίου - ίσως να διαπιστώσετε ότι η τοποθέτηση του υπογούφερ στο πίσω μέρος του δωματίου μπορεί να είναι η προτίμησή σας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καλώδιο σύνδεσης για να αντιμετωπίσετε, έχετε πολλή ευελιξία τοποθέτησης.

Στη συνέχεια, συνδέστε τα στοιχεία της πηγής σας. Για πηγές HDMI, συνδέστε αυτήν την έξοδο σε μία από τις εισόδους HDMI (υπάρχουν δύο παρεχόμενες) στη μονάδα γραμμής ήχου. Στη συνέχεια, συνδέστε την έξοδο HDMI που παρέχεται στη γραμμή ήχου στην τηλεόρασή σας. Η μπάρα ήχου δεν θα περάσει μόνο τα σήματα βίντεο 2D και 3D στην τηλεόραση, αλλά η μπάρα ήχου παρέχει επίσης τη δυνατότητα Audio Return Channel, η οποία μπορεί να στέλνει σήματα ήχου από συμβατή τηλεόραση πίσω στη γραμμή ήχου χρησιμοποιώντας το καλώδιο HDMI που συνδέεται από το ήχου στην τηλεόραση.

Για πηγές εκτός HDMI, όπως παλαιότερη συσκευή αναπαραγωγής DVD, VCR ή συσκευή αναπαραγωγής CD, μπορείτε να συνδέσετε είτε τις ψηφιακές είτε τις αναλογικές εξόδους ήχου από αυτές τις πηγές κατευθείαν στη γραμμή ήχου, αλλά σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης πρέπει να συνδέσετε το βίντεο από αυτές τις πηγές απευθείας στην τηλεόρασή σας.

Τέλος, συνδέστε την τροφοδοσία σε κάθε μονάδα. Η μπάρα ήχου διαθέτει εξωτερικό τροφοδοτικό και το υπογούφερ διαθέτει ένα συνημμένο καλώδιο τροφοδοσίας. Ενεργοποιήστε τη γραμμή ήχου και το subwoofer και η μπάρα ήχου και το υπογούφερ πρέπει να συνδεθούν αυτόματα. Εάν ο σύνδεσμος δεν είχε ληφθεί αυτόματα, υπάρχει ένα κουμπί "ασύρματης σύνδεσης" στο πίσω μέρος του υπογούφερ που μπορεί να επαναφέρει την ασύρματη σύνδεση, αν χρειαστεί.

Εκτέλεση

Με το SBX4250 ρυθμισμένο σωστά με τη λειτουργία του συνδέσμου υπογούφερ, είναι πλέον καιρός να ελέγξετε τι μπορεί να κάνει στο τμήμα ακρόασης.

Το SBX4250 ενσωματώνει δύο χαρακτηριστικά επεξεργασίας ήχου εκτός από τα βασικά στερεοφωνικά 2 καναλιών: TruSurround HD και SRS TruBass. Η περιμετρική εικόνα που παράγεται από το SRS TruSurround HD, αν και δεν είναι τόσο κατευθυντική όσο το πραγματικό Dolby Digital ή DTS 5.1, προσφέρει ικανοποιητική εμπειρία ακρόασης με τη διεύρυνση του ηχητικού σταδίου εμπρός και ελαφρώς προς τα πλάγια, παρέχοντας μια καλύτερη αίσθηση εμβύθισης για surround ήχο κινηματογραφικά και τηλεοπτικά soundtracks. Επιπλέον, διαπίστωσα ότι η μετάβαση συχνότητας μεταξύ της γραμμής ήχου και του υπογούφερ ήταν ομαλή.

Το SRB TruBass βοήθησε επίσης την εμπειρία ακρόασης από την παροχή μιας πιο δυνατής εξόδου μπάσων χωρίς να χρειάζεται να αυξήσει τον συνολικό όγκο.

Ωστόσο, το σύστημα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ένα μουσικό σύστημα ακρόασης. Με τη μουσική, παρόλο που η ευρεία ορχήστρα που παρέχεται από την επεξεργασία ήχου SRS TruSurround HD παρείχε μια εμπειρία ακρόασης πλήρωσης αίθουσας, τα ηχεία παρείχαν μέση απόκριση μεγαλύτερη από αποδεκτή και το μπάσο ήταν καλό λαμβάνοντας υπόψη το μικρό υπογούφερ, υπήρχε έλλειψη βάθους και λεπτομέρεια τόσο στα μεσαία όσο και στα υψηλά που ελαττώνουν κάπως τη συνολική σαφήνεια. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στα ακουστικά όργανα και στα περάσματα ήχου στο πιάνο. η οποία ακούγεται κάπως βαρετή. Από την άλλη πλευρά, οι επιπρόσθετες λειτουργίες εξισορρόπησης ήχου βοηθούν κάπως την προσθήκη περισσότερου βάθους και σαφήνειας με διαφορετικούς τύπους πηγαίου υλικού.

Τούτου λεχθέντος, για ένα υγιές σύστημα ραβδώσεων στην τάξη των τιμών και στο στοχοθετημένο σκοπό, τόσο οι ταινίες όσο και η μουσική ακούγονται πολύ καλύτερα από ό, τι θα έπρεπε από ένα ενσωματωμένο ηχείο τηλεόρασης ή από ένα συμπαγές σύστημα μίνι ήχου μόνο για μουσική. Το SBX4250 έφερε εύκολα τον ήχο πλήρωσης σε ένα χώρο 12x15 ποδιών.

Το SBX4250 δεν αποτελεί άμεση αντικατάσταση για ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου με πολλαπλά ηχεία, αλλά παρέχει μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν ένα βασικό σύστημα που μπορεί να βελτιώσει το ακουστικό τμήμα της εμπειρίας προβολής της τηλεόρασης χωρίς πολλή ακαταστασία των ηχείων. Επίσης, αν έχετε στο σπίτι σας ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου πολλαπλών ομιλητών, θεωρήστε το Toshiba SBX4250 ως ένα πιθανό εξάρτημα για ακρόαση τηλεόρασης σε υπνοδωμάτιο, γραφείο ή δευτερεύον οικογενειακό δωμάτιο.

Τι μου άρεσε Σχετικά με το Toshiba SBX4250

1. Εύκολη αποσυσκευασία, εγκατάσταση και λειτουργία.

2. Η δυνατότητα ασύρματου υπογούφερ μειώνει την ακαταστασία των καλωδίων.

3. Καλή ποιότητα ήχου τόσο από τη μονάδα κύριας γραμμής ήχου όσο και από το subwoofer για ταινίες.

4. Το TruSurround HD παρέχει ικανοποιητικό πεδίο ήχου surround - Το SRS Bass παρέχει περισσότερη έξοδο μπάσου χωρίς να χρειάζεται να αυξήσει τη συνολική ένταση.

5. Η ράβδος ήχου μπορεί να τοποθετηθεί σε ράφι, τραπέζι ή τοίχο (παρέχεται πρότυπο, αλλά οι βίδες στερέωσης πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά).

Τι δεν μου άρεσε για το Toshiba SBX4250

1. Η επεξεργασία SRS TruSurroundHD δεν είναι τόσο διαφορετική όσο η Dolby Digital ή η DTS 5.1.

2. Οι υψηλές συχνότητες και οι μεταβατικοί ήχοι είναι λίγο βαρετοί.

3. Το υπογούφερ παρέχει επαρκή μπάσα για ένα μέτριο σύστημα, αλλά σίγουρα απομακρύνεται σε πιο δύσκολες χαμηλές συχνότητες.

4. Δεν υπάρχει βάση ή βάση για την τοποθέτηση ράβδων ήχου.

Τελική λήψη

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο που δεν βελτιώνει την ποιότητα της τηλεόρασής σας, αλλά και πρόσβαση σε ήχο από έως και έξι πρόσθετα εξαρτήματα (επτά, εάν μετράτε συσκευές Bluetooth), χωρίς να επενδύσετε σε σύστημα οικιακού κινηματογράφου 5.1 καναλιών πολλαπλών ομιλητών, το SBX4250 είναι μια καλή αξία, ειδικά για μια προτεινόμενη τιμή των $ 329.99.

Για μια ακόμη ματιά στο Toshiba SBX4250, δείτε το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών μου.