Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω μια συσκευή στη Διαχείριση Συσκευών στα Windows;

Απενεργοποιήστε μια ενεργοποιημένη συσκευή στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Η απενεργοποίηση μιας συσκευής υλικού που παρατίθεται στη Διαχείριση συσκευών είναι χρήσιμη εάν θέλετε τα Windows να αγνοούν το κομμάτι του υλικού. Οι περισσότεροι χρήστες που επιλέγουν να απενεργοποιήσουν μια συσκευή το κάνουν επειδή υποπτεύονται ότι το υλικό προκαλεί κάποιο πρόβλημα.

Τα Windows ενεργοποιούν όλες τις συσκευές που αναγνωρίζει. Μόλις απενεργοποιηθεί, τα Windows δεν θα εκχωρούν πλέον πόρους συστήματος στη συσκευή και κανένα λογισμικό στον υπολογιστή σας δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή.

Η απενεργοποιημένη συσκευή θα επισημανθεί επίσης με ένα μαύρο βέλος στο Device Manager ή ένα κόκκινο x στα Windows XP και θα δημιουργήσει ένα σφάλμα Code 22 .

Πώς να απενεργοποιήσετε μια συσκευή στη Διαχείριση συσκευών στα Windows

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε μια συσκευή από το παράθυρο Ιδιότητες της συσκευής στη Διαχείριση συσκευών. Ωστόσο, τα λεπτομερή βήματα που σχετίζονται με την απενεργοποίηση μιας συσκευής ποικίλλουν ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα των Windows που χρησιμοποιείτε - τυχόν διαφορές σημειώνονται στα παρακάτω βήματα.

Συμβουλή: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών .
    1. Σημείωση: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεταβείτε στη Διαχείριση Συσκευών (δείτε την παρακάτω Συμβουλή 3 ), αλλά το Μενού Power User είναι η πιο εύκολη μέθοδος στις νεότερες εκδόσεις των Windows, ενώ ο Πίνακας Ελέγχου είναι εκεί που θα βρείτε καλύτερα το Device Manager σε παλαιότερες εκδόσεις.
  2. Τώρα που είναι ανοιχτό το παράθυρο του Διαχειριστή Συσκευών , εντοπίστε τη συσκευή που θέλετε να απενεργοποιήσετε βρίσκοντάς την μέσα στην κατηγορία που την αντιπροσωπεύει.
    1. Για παράδειγμα, για να απενεργοποιήσετε έναν προσαρμογέα δικτύου, θα πρέπει να εξετάσετε την ενότητα "Προσαρμογείς δικτύου" ή την ενότητα "Bluetooth" για να απενεργοποιήσετε έναν προσαρμογέα Bluetooth. Άλλες συσκευές μπορεί να είναι κάπως πιο δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά μπορείτε να δείτε όσες κατηγορίες χρειάζεστε.
    2. Σημείωση: Στα Windows 10/8/7, κάντε κλικ ή πατήστε το εικονίδιο > στα αριστερά της συσκευής για να ανοίξετε τις ενότητες κατηγορίας. Το εικονίδιο [+] χρησιμοποιείται σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows.
  3. Όταν βρείτε τη συσκευή που θέλετε να απενεργοποιήσετε, κάντε δεξί κλικ (ή πατήστε και κρατήστε πατημένο) και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού.
  4. Ανοίξτε την καρτέλα Οδηγός από αυτό το παράθυρο Ιδιότητες .
    1. Μόνο χρήστες Windows XP: Μείνετε στην καρτέλα Γενικά και ανοίξτε το μενού Χρήση συσκευής: στο κάτω μέρος. Επιλέξτε Μην χρησιμοποιείτε αυτήν τη συσκευή (απενεργοποίηση) και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 7.
    2. Σημείωση: Εάν δεν εμφανίζεται η καρτέλα Οδηγός ή αυτή η επιλογή στην καρτέλα Γενικά , βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει τις ιδιότητες της ίδιας της συσκευής και όχι τις ιδιότητες της κατηγορίας στην οποία βρίσκεται. Επιστρέψτε στο Βήμα 2 και σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε την επέκταση (> ή [+]) για να ανοίξετε την κατηγορία και, στη συνέχεια, ακολουθήστε το βήμα 3 μόνο αφού επιλέξετε τη συσκευή που απενεργοποιείτε.
  1. Επιλέξτε το κουμπί Απενεργοποίηση συσκευής εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 ή το κουμπί Απενεργοποίηση αν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows.
  2. Επιλέξτε " Ναι" όταν βλέπετε ότι η "Απενεργοποίηση αυτής της συσκευής θα προκαλέσει διακοπή της λειτουργίας της. Θέλετε πραγματικά να την απενεργοποιήσετε;" μήνυμα.
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε OK στο παράθυρο Ιδιότητες για να επιστρέψετε στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager).
  4. Τώρα που είναι απενεργοποιημένη, θα πρέπει να δείτε ένα μαύρο βέλος ή ένα κόκκινο x που εμφανίζεται στην κορυφή του εικονιδίου για τη συσκευή.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απενεργοποίηση συσκευών

  1. Είναι πραγματικά εύκολο να αναιρέσετε αυτά τα βήματα και να ενεργοποιήσετε εκ νέου μια συσκευή ή να ενεργοποιήσετε μια συσκευή που απενεργοποιήθηκε για κάποιο άλλο λόγο. Δείτε Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω μια συσκευή στη Διαχείριση συσκευών στα Windows; για συγκεκριμένες οδηγίες.
  2. Ο έλεγχος για το μαύρο βέλος ή το κόκκινο x στη Διαχείριση συσκευών δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δείτε αν μια συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Εκτός από τη φυσική επιβεβαίωση ότι το υλικό δεν λειτουργεί, ένας άλλος τρόπος είναι να δείτε την κατάστασή του, κάτι που μπορείτε επίσης να κάνετε στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager). Ακολουθήστε το Πώς μπορώ να δω τη κατάσταση μιας συσκευής στα Windows; tutorial αν χρειάζεστε βοήθεια.
  3. Το μενού Power User και ο Πίνακας Ελέγχου είναι οι δύο κύριοι τρόποι πρόσβασης στη Διαχείριση Συσκευών στα Windows, επειδή για τους περισσότερους ανθρώπους είναι οι πιο εύκολοι για πρόσβαση. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι μπορείτε επίσης να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών από τη γραμμή εντολών ; Η χρήση της Γραμμής εντολών ή του πλαισίου διαλόγου "Εκτέλεση" μπορεί να είναι πιο εύκολη για εσάς, ειδικά εάν είστε γρήγοροι με ένα πληκτρολόγιο .
    1. Ανατρέξτε στην ενότητα "Άλλοι τρόποι για να ανοίξετε τη Διαχείριση συσκευών" εδώ για όλες τις επιλογές σας.
  4. Εάν δεν μπορείτε να ενημερώσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης για μια από τις συσκευές σας, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Ορισμένα εργαλεία ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης ενδέχεται να είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν αυτόματα τη συσκευή πριν από την ενημέρωση, αλλά αν όχι, απλώς ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού που συνδέεται στην παραπάνω Συμβουλή 1 .