Πώς να επιλέξετε φορητό φορτιστή USB και μπαταρία

Τι είδους φορητό φορτιστή χρειάζεστε;

Οι φορητοί φορτιστές λειτουργούν σαν επιπλέον μπαταρίες για το τηλέφωνο, το tablet , το φορητό σας υπολογιστή ή άλλη φορητή συσκευή. Συνδέστε μια συσκευή σε μια μπαταρία για να την φορτίσετε εν κινήσει, χωρίς να χρειάζεστε έναν τοίχο ή άλλη πηγή τροφοδοσίας.

Όσο χρήσιμος είναι και ο φορητός φορτιστής, υπάρχουν πολλά διαφορετικά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, οπότε πώς επιλέγετε μόνο ένα;

Επιλέγοντας το μέγεθος του φορητού φορτιστή που πρέπει να πάρετε είναι ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σας. Θέλετε έναν φορητό φορτιστή που μπορεί να κρατήσει τις συσκευές σας χυμώδη όσο χρειάζεστε για να λειτουργήσουν, αλλά θα πρέπει επίσης να εξετάσετε πόσες θύρες φόρτισης θα πρέπει να έχει η μπαταρία ενώ θα ζυγίζει επίσης την τιμή.

Παρακάτω είναι όλες οι απαραίτητες κατηγορίες για τις οποίες θα πρέπει να σκεφτείτε όταν αγοράζετε ένα φορτιστή USB, ώστε να μπορείτε να πάρετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Για πραγματικά παραδείγματα, μπορείτε επίσης να ελέγξετε έξω το roundup μας από τους καλύτερους φορτιστές μπαταριών USB , φορητούς φορητούς φορτιστές μπαταριών φορητών υπολογιστών και φορητούς ηλιακούς φορτιστές .

Χωρητικότητα

Ακριβώς όπως τα φορητά gadgets έρχονται σε όλα τα είδη των μορφών και μεγεθών, τα φορητά πακέτα μπαταριών έρχονται σε μια ποικιλία των ικανοτήτων επίσης.

Ένα μικρό ραβδί φόρτισης μπορεί να έρθει με 2.000 mAh (χίλιες ώρες) χυμού, αλλά υπάρχουν και βαριές φορτιστές κινητής τηλεφωνίας που μπορούν να συσκευάσουν μπαταρίες άνω των 20.000 mAh.

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε όταν πρόκειται να επιλέξετε το σωστό μέγεθος φόρτισης για εσάς:

Τουλάχιστον, θέλετε να πάρετε ένα φορητό φορτιστή που μπορεί να φορτίσει τη συσκευή στόχου σας με μία κίνηση. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε την ενεργειακή ισχύ της συσκευής που θα χρεώνετε. Ένα iPhone X, για παράδειγμα, τροφοδοτείται από μια μπαταρία 2.716 mAh ενώ ένα Samsung Galaxy S8 έχει μια μπαταρία 3.000 mAh.

Αφού γνωρίζετε τη χωρητικότητα της συσκευής σας, ελέγξτε τη φορητή μπαταρία που αναζητάτε και δείτε ποια είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας σας. Ένας μικρός φορτιστής 3.000 mAh, για παράδειγμα, θα ήταν περισσότερο από αρκετό για να φορτίσει πλήρως τα περισσότερα smartphones.

Αν θέλετε να χρεώνετε μεγαλύτερες συσκευές, όπως tablet ή φορητούς υπολογιστές, θα χρειαστείτε ένα φορτιστή με περισσότερους χυμούς. Το iPad Pro, για παράδειγμα, έχει μια τεράστια μπαταρία 10,307 mAh, και τα παλαιότερα iPad 3 ρολόγια σε περισσότερα από 11.000 mAh.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, ας πούμε ότι έχετε ένα iPhone X και ένα iPad Pro που είναι και τα δύο εντελώς νεκρά. Για να φορτίσετε και τα δύο σε πλήρη χωρητικότητα ταυτόχρονα, θα χρειαστείτε φορητό φορτιστή 13.000 mAh που να υποστηρίζει δύο θύρες USB. Αν σκοπεύετε να είστε μακριά όλη την ημέρα και θα χρειαστεί να επαναφορτιστεί περισσότερες από μία φορές, θα πρέπει να το σκέφτεστε και αυτό.

Ακόμη και αν δεν έχετε μια μεγάλη συσκευή, μπορείτε να είστε κύριος πολλών μικρότερων μικροεφαρμογών, όπως ένα προσωπικό τηλέφωνο, τηλέφωνο εργασίας και ένα MP3 player. Σε αυτή την περίπτωση, η λήψη μιας μπαταρίας USB με μεγαλύτερη χωρητικότητα και περισσότερες από δύο θύρες USB ίσως είναι χρήσιμη και σε περίπτωση που χρειαστεί να φορτίσετε πολλές συσκευές την ίδια στιγμή.

Μέγεθος και Βάρος

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να είναι σημαντικός για εσάς όταν εξετάζετε τι να αγοράσετε είναι το μέγεθος και το βάρος του φορητού φορτιστή. Εάν θα μεταφέρετε αυτό το πράγμα γύρω σας μαζί σας όλη την ημέρα, θέλετε να είναι ένα άνετο μέγεθος, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς πώς ορισμένες τράπεζες δύναμης γίνονται.

Γενικά, αν ο φορτιστής έχει μικρότερη μπαταρία (ο αριθμός mAh είναι μικρότερος) και έχει μόνο μία ή δύο θύρες USB, θα έχει σημαντικά μικρότερο φυσικό μέγεθος από το ένα που έχει τριπλή χωρητικότητα και έχει τέσσερις θύρες USB.

Στην πραγματικότητα, μερικές από τις φορητές μπαταρίες με μεγάλη χωρητικότητα που υποστηρίζουν USB και τα κανονικά βύσματα (όπως για φορητούς υπολογιστές), είναι παρόμοια με τούβλα - είναι τεράστια και βαριά. Αυτό σας καθιστά πιο δύσκολο να κρατάτε στο χέρι σας ή να το βάλετε στην τσέπη σας.

Ωστόσο, αν σκοπεύετε να κρατήσετε το φορτιστή μπαταρίας στο τραπέζι και να το αποθηκεύσετε στην τσάντα σας, δεν θα σας φανεί μεγάλη υπόθεση.

Εν ολίγοις, αν ταξιδεύετε με τα πόδια ή είστε φοιτητής που περπατάει από και προς τα μαθήματα, ένας μικρότερος φορτιστής θα ήταν μια καλύτερη επιλογή για εφεδρική ισχύ, ίσως ακόμη και ένα combo φορτιστή .

Χρόνος φόρτισης

Όταν πρόκειται για χρόνο φόρτισης, η φόρτιση της μπαταρίας σας και η φόρτιση της συσκευής σας με μπαταρία είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.

Για παράδειγμα, είναι συνήθως καλό, εάν χρειαστεί να φορτιστεί η μπαταρία σας από μια πρίζα γιατί μπορείτε να την κρατήσετε συνδεδεμένη όλη τη νύχτα, αλλά πιθανόν να μην είναι εντάξει εάν η μπαταρία σας παίρνει για πάντα τη φόρτιση του τηλεφώνου, του tablet σας κ.λπ.

Οι φορτιστές με ηλιακή ενέργεια, για παράδειγμα, μπορεί να είναι καταπληκτικοί όταν έχουν κάμπινγκ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς συνήθως παίρνουν αρκετή ώρα για να χρεώνουν συσκευές και να εξαντλούν πολύ γρήγορα.

Οι γρήγοροι φορτιστές δεν είναι απλώς εξαιρετικοί για τη φόρτιση ενός τηλεφώνου σε ένα γρήγορο χρονικό διάστημα, αλλά και για τη φόρτιση συσκευών με μεγαλύτερες μπαταρίες όπως tablet ή φορητούς υπολογιστές.

Extra Mile

Επιπλέον χαρακτηριστικά δεν είναι πραγματικά απαραίτητα στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, αλλά μπορούν να βοηθήσουν σφράγιση της συμφωνίας κατά την επιλογή ενός κινητού φορτιστή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο δύο λιμένες USB όπως το Snow Lizard SLPower, ώστε να μπορείτε να φορτίζετε δύο συσκευές την ίδια στιγμή. Ορισμένοι φορτιστές USB, όπως αυτό το πακέτο μπαταριών RAVPower, είναι διπλοί σαν φακοί.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι φορητοί φορτιστές μπαταριών έχουν μερικά πραγματικά τακτοποιημένα επιπλέον χαρακτηριστικά, όπου διπλούν ως συναγερμοί πανικού όπως το Champ Bodyguard . Στη συνέχεια, έχετε φορτιστές που σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε τα οχήματα εκκίνησης και τα ηχεία που περιλαμβάνουν θύρα USB για τη φόρτιση άλλων συσκευών.