Μέγιστη επισκόπηση κύριων εργαλείων 3DS

01 του 06

Κύρια εργαλεία και το πλαίσιο "Δημιουργία"

"Δημιουργία" πίνακα.

Αυτός είναι ο κύριος πίνακας εργαλείων που θα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να ελέγξετε τα αντικείμενα στη σκηνή σας. βρίσκεται στα δεξιά της διεπαφής σας, με ομαδοποιήσεις με καρτέλες. Τα εργαλεία που βρέθηκαν εδώ δίνουν πρόσβαση στις διάφορες ρυθμίσεις που ελέγχουν τη συμπεριφορά και το σχήμα ενός αντικειμένου. αυτά έχουν ρυθμιστεί με την κορυφή των υποσυνόλων, τα κουμπιά αντικειμένων παρακάτω και, στη συνέχεια, τα επεκτάσιμα σύνολα επεξεργασίας για τις ρυθμίσεις των αντικειμένων που βρίσκονται κάτω από αυτό.

"Δημιουργία" πίνακα

Αυτή η καρτέλα σάς δίνει πρόσβαση σε κάθε αντικείμενο σε σκηνή που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε το 3DSMax . αυτό, όπως και οι άλλοι, χωρίζεται σε μικρότερα υποσύνολα, προσβάσιμα από τα κουμπιά στην κορυφή της καρτέλας.

02 του 06

"Τροποποίηση" πίνακα

"Τροποποιητής" Πίνακας.

Θα χρησιμοποιείτε τα εργαλεία σε αυτόν τον πίνακα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κατά τη μοντελοποίηση. αυτά τα εργαλεία ελέγχουν την εμφάνιση του σχήματος σας εφαρμόζοντας τροποποιητές στα πολύγωνα του. οτιδήποτε από τα meshsmooths (εξομάλυνση της επιφάνειας μέσω επαναλήψεων πολυγώνων) σε εξώθηση (τραβώντας ένα ή περισσότερα πρόσωπα) σε κάμψη και κλίση (κυριολεκτικά κάμψη ή συμπίεση των σχημάτων σας) και πολύ, πολύ περισσότερο. Υπάρχει ένα προεπιλεγμένο σύνολο οκτώ από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κουμπιά, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε για να εμφανίσετε τα εργαλεία που προτιμάτε.

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στην πλειονότητα των τροποποιητών, ωστόσο, είναι μέσω του αναπτυσσόμενου μενού που απαριθμεί κάθε διαθέσιμο τροποποιητή. Μόλις επιλέξετε κάποιον τροποποιητή, το παράθυρο που ακολουθεί θα εμφανίσει το σχήμα / αντικείμενο που έχετε επιλέξει και μια ιεραρχία των τροποποιητών που εφαρμόζονται σε αυτό. Κάτω από αυτό, οι επεκτάσιμοι πίνακες επεξεργασίας σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για το πώς επηρεάζουν τα σχήματα σας.

03 του 06

Πίνακας "Ιεραρχία"

3DSMax

Θα βρείτε αυτό το πλαίσιο χρήσιμο αφού δημιουργήσετε ιεραρχίες αντικειμένων (συνδεδεμένα αντικείμενα) ή συνδεδεμένα συστήματα οστών. μπορείτε να ρυθμίσετε τις συμπεριφορές τους σε σχέση μεταξύ τους και με τη σκηνή χρησιμοποιώντας τις τρεις καρτέλες.

04 του 06

Πίνακας "κίνησης"

Πίνακας "κίνησης".

Οι επιλογές εδώ είναι περισσότερο συνδεδεμένες με την κίνηση των σχημάτων / αντικειμένων σας από τις μορφές των ίδιων των σχημάτων. (Άλλο είναι το Track View, το οποίο θα συζητήσουμε αργότερα, αλλά οι δύο λειτουργούν ως εναλλακτικές μεταξύ τους.)

05 του 06

Πίνακας "Εμφάνιση"

Πίνακας "Εμφάνιση".

Αυτό ελέγχει την εμφάνιση αντικειμένων στη σκηνή σας. Μπορείτε να αποκρύψετε, να αποκρύψετε ή να παγώσετε αντικείμενα ή ομάδες αντικειμένων κατά την κρίση σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισής τους / σε ποια μορφή ή να αλλάξετε τα χαρακτηριστικά του παραθύρου προβολής.

06 του 06

Πίνακας "Βοηθητικά προγράμματα"

Πίνακας "Βοηθητικά προγράμματα".

Τα βοηθητικά προγράμματα 3DSMax είναι πραγματικά plugins στο πρόγραμμα και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω αυτού του πίνακα για να ολοκληρώσουν διάφορες χρήσιμες εργασίες.