Η εταιρεία Walt Disney

Η εταιρεία Walt Disney ιδρύθηκε το 1923 ως στούντιο γελοιογραφίας.

Ιδρυτής

Ο Walter Elias Disney, ιδρυτής της εταιρείας Walt Disney, ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του κινούμενου κινήματος ως βιομηχανία.

Σχετικά με την εταιρεία

Η Disney είναι ένα από τα πιο διάσημα ονόματα της βιομηχανίας κινούμενων σχεδίων, γνωστό για την παροχή ψυχαγωγίας απευθυνόμενη σε ενήλικες και παιδιά, με διεθνή θεματικά πάρκα και ένα στούντιο κινούμενων σχεδίων παγκόσμιας κλάσης και επιχειρηματικό franchise, η εταιρεία κυριαρχεί σχεδόν στη βιομηχανία. Τα διάσημα ονόματα όπως το Mickey Mouse ξεκίνησαν με τη Disney και αποτέλεσαν το θεμέλιο μιας εταιρείας που έχει διακλαδιστεί τώρα σε διάφορα στούντιο ψυχαγωγίας, θεματικά πάρκα, προϊόντα, άλλες παραγωγές μέσων και ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο στον κόσμο.

Πρόσφατα Έργα

Ιστορικό της εταιρείας

Η εταιρεία Walt Disney έχει μια διάσημη ιστορία στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, που εκτείνεται πάνω από 75 χρόνια. Ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου 1923 ως Disney Brothers Cartoon Studio, μια κοινή επιχείρηση του Walt Disney και του αδελφού του Roy. Τρία χρόνια αργότερα η εταιρεία παρήγαγε δύο ταινίες και αγόρασε ένα στούντιο στο Χόλιγουντ, Καλιφόρνια. Οι παγίδες στα δικαιώματα διανομής σχεδόν βύθισαν τον Walt και την εταιρεία του, αλλά η δημιουργία του Mickey Mouse έσωσε ένα βυθισμένο πλοίο.

Μέχρι το 1932, η Disney Company κέρδισε το πρώτο της βραβείο Όσκαρ για το Καλύτερο Cartoon, για την Αστεροσκοπική Συμφωνία. Το 1934 σηματοδότησε την παραγωγή της πρώτης πλήρους μήκους ταινίας της Disney, της Snow White και των επτά νάνων , η οποία κυκλοφόρησε το 1937 και έγινε η υψηλότερη ακαθάριστη ταινία της εποχής της. Αλλά στη συνέχεια, τα έξοδα παραγωγής προκάλεσαν δυσκολίες με τις επόμενες κινούμενες ταινίες. τότε η εμφάνιση του Β Παγκοσμίου Πολέμου σταμάτησε την παραγωγή ταινιών καθώς η εταιρεία Walt Disney συνέβαλε τις ικανότητές της στην πολεμική προσπάθεια.

Μετά τον πόλεμο ήταν δύσκολο για την εταιρεία να πάρει εκεί που είχε σταματήσει, αλλά το 1950 αποδείχτηκε ένα σημείο καμπής με την παραγωγή της πρώτης ταινίας ζωντανής δράσης, του νησιού Treasure και μιας κινούμενης ταινίας, της Σταχτοπούτας . Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Disney άρχισε επίσης πολλές τηλεοπτικές σειρές. το 1955, το Mickey Mouse Club έκανε επίσης το ντεμπούτο του.

Το 1955 παρείχε επίσης μια άλλη χρονική στιγμή: το άνοιγμα του πρώτου θεματικού πάρκου California Disney, Disneyland. Η Disney συνέχισε την αύξηση της δημοτικότητάς της και επέζησε ακόμη και το θάνατο του ιδρυτή της το 1966. Ο αδελφός του Roy ανέλαβε εποπτεία εκείνη την εποχή και στη συνέχεια διαδέχτηκε μια εκτελεστική ομάδα το 1971. Αρκετά περισσότερα έργα, από το εμπόριο έως τη συνεχιζόμενη παραγωγή κινούμενες και ζωντανές ταινίες δράσης για την κατασκευή περισσότερων θεματικών πάρκων γεμάτα τα χρόνια. το 1983, η Disney πήγε διεθνής με την έναρξη του Τόκιο της Disneyland.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Disney έχει μετακομίσει σε μια ευρύτερη αγορά, ξεκινώντας το κανάλι Disney Channel και δημιουργώντας υποδιαιρέσεις όπως η Touchstone Pictures για την παραγωγή ταινιών διαφορετικών από το συνηθισμένο οικογενειακό εισιτήριο, κερδίζοντας σταθερότερη βάση σε ευρύτερο φάσμα. Στη δεκαετία του 1970 και του 1980, η εταιρεία υπέστη προσπάθειες εξαγοράς, αλλά τελικά ανακτήθηκε. η πρόσληψη του σημερινού προέδρου, Michael D. Eisner, ήταν κρίσιμη γι 'αυτό. Ο Eisner και ο εκτελεστικός συνεργάτης Frank Wells ήταν μια επιτυχημένη ομάδα, με αποτέλεσμα η Disney να συνεχίσει την παράδοση της αριστείας σε έναν νέο αιώνα.