2D κινούμενα σχέδια για ένα διακριτικό στυλ

Υπάρχει καλό κινούμενο σχέδιο - και έπειτα υπάρχουν κινούμενα σχέδια που σας φυσούν πραγματικά από το νερό με μοναδικές αναλήψεις για στυλ, προοπτική και κίνηση. Μερικοί από αυτούς χρησιμοποιούν μικρά κόλπα που κάνουν μια λεπτή διαφορά. άλλοι χρησιμοποιούν άγρια ​​φανταστικές τεχνικές και νέες προσεγγίσεις που κινούνται σε εντελώς νέο επίπεδο. Πώς μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε να κινήσετε τα κινούμενα σχέδια σας και να δημιουργήσετε αυτό το είδος εντυπωσιακού αποτελέσματος;

Χρήση τέχνης χρωματισμένης γραμμής

Αυτό ήταν μάλλον δύσκολο στην παραδοσιακή κίνηση, αλλά με 2D animation στον υπολογιστή είναι εύκολο να δημιουργήσετε περιγράμματα σε χρώματα διαφορετικά από το κανονικό μαύρο. Ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτό καφέ για την τέχνη της γραμμής γύρω από τις περιοχές με ήχους σάρκας ή ένα πιο σκούρο μπλε περίγραμμα σε ένα ανοιχτό μπλε πουκάμισο. Αυτό δημιουργεί μια μαλακότερη, πιο συγκεχυμένη εμφάνιση για το κινούμενο σχέδιο, ώστε να γίνει ένα πιο απρόσκοπτο κομμάτι του φόντου και δημιουργεί μια σχεδόν πορτοκαλί όψη. Για παράδειγμα, ρίξτε μια ματιά στο τελικό αποτέλεσμα του μαθήματός μου σχετικά με την αναδρομή στην λεπτομερή τέχνη γραμμών στο Flash (και το μέρος για τη δημιουργία τόνου μέσω διαφορετικών χρωμάτων γραμμής). Σε όλες σχεδόν τις περιοχές, χρησιμοποιούσα έγχρωμες γραμμές για να συνδυάσω την τέχνη μαζί πιο ομαλά.

Παίξτε με γωνίες και ζουμ προς δραματική επίδραση

Πολλά κινούμενα σχέδια χρησιμοποιούν συνθέσεις σκηνών που τους κάνουν να μοιάζουν με βιντεοπαιχνίδια. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αλλά δεν ξεχωρίζει πραγματικά. Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να συμμορφώνεστε με αυτό το στυλ όλη την ώρα και όταν χρησιμοποιείτε έξυπνα γωνίες, προοπτικές και ζουμ, μπορείτε να δημιουργήσετε δραματικά εφέ που αυξάνουν τη διάθεση των κινούμενων σκηνών σας. Για παράδειγμα, όταν ένας χαρακτήρας παραδίδει έναν δραματικό μονόλογο, χρησιμοποιήστε μια μπροστινή όψη - αλλά με το μισό πρόσωπο του χαρακτήρος να αποκόπτεται από την άκρη της οθόνης, αφήνοντας τα υπόλοιπα γεμάτα με μαύρο (ή ακόμα και με ένα άλλο κινούμενο σχέδιο που απεικονίζει τι είναι " μιλάμε για). Δημιουργεί μια έντονη, ζοφερή αίσθηση, με το ένα μάτι του χαρακτήρα να επικεντρώνεται σε σας. Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνετε ζουμ μόνο στο στόμα τους, έτσι ώστε όλη η συγκίνηση να απεικονίζεται από την καμπυλότητα του στόματος και τον τόνο της φωνής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεκλιμένες γωνίες για να εμφανίσετε τη σύγχυση των συμβάντων παρατηρήσεως χαρακτήρων, αιχμηρές υψηλές γωνίες για να δημιουργήσετε σουρεαλισμό ή υπερβολική προοπτική από χαμηλές γωνίες για να φανεί κάποιος να φαίνεται αργαλειός, μεγαλύτερος από τη ζωή.

Το μόνο όριο σε αυτό που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι η φαντασία σας.

Χρησιμοποιήστε τεχνάσματα 2.5D Animation

Το 2.5D animation διασχίζει αυτή τη γραμμή μεταξύ 2D και 3D animation και δημιουργεί μια εντυπωσιακή αίσθηση βάθους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τίποτα από την καθιέρωση μιας προοπτικής σκηνής 3D μέσω της χρήσης σκιών χαρακτήρων στη δημιουργία μιας ψευδούς προοπτικής και αίσθησης τρισδιάστατης χρήσης χρησιμοποιώντας μικρά κόλπα που κάνουν τους χαρακτήρες και τα αντικείμενα σας να καταλαμβάνουν έναν τρισδιάστατο χώρο αντί για μια επίπεδη σελίδα προοπτική σε μια στροφή της κεφαλής, έτσι ώστε το κεφάλι του χαρακτήρα μοιάζει να είναι σφαιρικό, αντί απλώς στρογγυλό).

Να είστε ανόρθιοι στα σχέδια χαρακτήρων σας

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τέλειες αναλογίες ή κλασικό στιλ toon. Κάνε κάτι διαφορετικό. Τα σχέδια χαρακτήρων είναι εξίσου ένα μέρος του τι κάνει ένα κινούμενο σχέδιο να ξεχωρίζει όπως οτιδήποτε άλλο, και αν οι χαρακτήρες σας είναι μοναδικοί, το κινούμενο πλάνο σας θα παραμείνει στο μυαλό των ανθρώπων. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι το 2D από τη μπάντα Gorillaz. οι κενές, κοίλες επιφάνειες των ματιών του είναι απόκοσμες και εντελώς αξέχουσες, και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν τα μάτια, εξακολουθεί να είναι κινούμενο με πολύ συναίσθημα. Μπορείτε επίσης να δείτε στυλ όπως αυτά του show Winx Club: μακρύς και αδύνατος και εξασθενισμένος, μιμούμενος σκίτσα σχεδίου μόδας. Είναι αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες και αψηφούν τη σύμβαση που σας κάνει να σταματήσετε και να κάνετε μια δεύτερη ματιά - γι 'αυτό μην φοβάστε να κάνετε κάτι λίγο διαφορετικό από το εγχειρίδιο.

Πάρτε τα άκρα σας στα νέα ακραία

Η κίνηση είναι όλα σχετικά με τα άκρα - χρησιμοποιώντας σκουός και τέντωμα, υπερβολή, προσμονή, έλξη και άλλα κόλπα για να προσελκύσετε τους θεατές σε μια εμπειρία που είναι πιο πραγματική από την πραγματικότητα. Οι ζωές πρέπει να πάνε μεγάλες ή να πάνε στο σπίτι. εάν προσπαθούν να μεταδώσουν συγκίνηση και δράση χρησιμοποιώντας ρεαλιστικές εκφράσεις και κινήσεις, καταλήγουν να καταρρέουν για πολλούς λόγους, ένα από το οποίο στερούνται τη γλώσσα του σώματος και άλλα συνθήματα που οι πραγματικοί άνθρωποι πρέπει να στηρίξουν τις εκφράσεις και τις κινήσεις τους. Ενώ τα άκρα είναι στάνταρ σε κινούμενα σχέδια, μπορείτε να μεταφέρετε τη δική σας στο επόμενο επίπεδο και πραγματικά να πάτε all-out υπερβαίνοντας το κινούμενο πλάνο σας έως ότου είναι σαν ένα βαρελοποιό στο πρόσωπο. Είδατε FLCL; Ναι, αυτό θα σας σπάσει στο κεφάλι με τα άκρα του και στη συνέχεια θα σας κλωτσήσει μέχρι να μην μπορείτε να σηκωθείτε.

Αναμίξτε μεσαία υλικά

Δεν είμαστε πλέον περιορισμένοι σε αυστηρά 2D ή αυστηρά 3D. Μπορείτε να συνδυάσετε μέσα και μεθόδους με πολλούς τρόπους όπως θέλετε, είτε κάνετε ένα 2D χαρακτήρα μετακίνησης σε ένα 3D φόντο ή χαρτογράφηση της 2D τέχνης σε 3D κινούμενα σχήματα. Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε μέσα με την παραδοσιακή χειροποίητη ζωγραφική των ζωγραφικών έργων με Flash animation ή να φτιάξετε λεπτομερή έργα τέχνης από το Photoshop για να χρησιμοποιήσετε λίγα κόλπα για να το ζωοποιήσετε. Συνδυάστε την εμπειρία σας με μοναδικούς τρόπους για να κάνετε το στυλ σας πραγματικά διακριτικό.

Υπάρχουν τόνοι άλλων τρόπων για να κάνετε πραγματικά το κινούμενο σχέδιο και το στυλ σας ξεχωρίζουν. Το μεγαλύτερο πράγμα; Αφεθείτε να σκέφτεστε διαφορετικά. Μην απλά αντιγράφετε τι βλέπετε άλλοι άνθρωποι κάνουν. Δοκιμάστε νέα πράγματα, και αν βομβαρδίζουν, δοκιμάστε κάτι άλλο. Αυτές οι συμβουλές προορίζονται μόνο για να σας δώσουν ιδέες και να δράσετε ως εφαλτήριο για να σας ωθήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αναποδογυρίστε τον κόσμο ανάποδα, δείτε πώς φαίνονται τα πράγματα από εκεί ... και στη συνέχεια να το ζωντανέψετε με τρόπο που οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ.