Γιατί δεν μπορώ να απενεργοποιήσω το iTunes Genius;

Ενώ το iTunes Genius προσφέρει πολλές δροσερές λειτουργίες - Mixtures Genius , Genius Playlists και προτάσεις για μουσική που ίσως σας αρέσει ανάλογα με τα γούστα σας - για μερικούς χρήστες μπορεί να είναι απογοητευτική.

Κάθε φορά που συγχρονίζετε ένα iPhone, iPad ή iPod touch στη βιβλιοθήκη iTunes, το iTunes στέλνει δεδομένα Genius στην Apple. Μερικές φορές αυτό διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αλλά αν έχετε αρκετή μουσική ή έχει συγχρονιστεί συγχρονισμένα τελευταία, το Genius στέλνει αυτά τα δεδομένα για αρκετό χρόνο, προκαλώντας συγχρονισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα (και εννοώ ένα πολύ καιρό, περίμενα μισή ώρα ή περισσότερο).

Αν βρίσκεστε ενοχλημένος από το πόσο χρόνο παίρνει το Genius, μπορεί να θέλετε να το απενεργοποιήσετε. Τι κάνετε όμως όταν δεν βλέπετε την επιλογή να απενεργοποιήσετε το iTunes Genius;

Η απενεργοποίηση του Genius είναι συνήθως πολύ εύκολη - εκτός και αν χρησιμοποιείτε το iTunes Match , την υπηρεσία της Apple που βάζει ένα αντίγραφο της μουσικής σας στο iCloud λογαριασμό σας και σας επιτρέπει να κρατάτε συγχρονισμένη τη μουσική σε πολλές συσκευές. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Απενεργοποίηση της ιδιοφυίας αν δεν χρησιμοποιείτε το iTunes Match

Εάν δεν είστε πελάτης του iTunes Match, απενεργοποιώντας το Genius είναι γενικά τόσο απλό όσο:

  1. Κάντε κλικ στο μενού " Αποθήκευση " στο iTunes
  2. Κάνοντας κλικ στο Turn Off Genius .

Τα ονόματα μενού που χρησιμοποιούνται για να απενεργοποιήσετε το Genius είναι ελαφρώς διαφορετικά ανάλογα με την έκδοση του iTunes που έχετε. Ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς διαφέρουν οι εκδόσεις.

Πριν όμως απενεργοποιήσετε το Genius, έχετε υπόψη σας ότι η απενεργοποίηση θα απενεργοποιήσει επίσης τις δυνατότητες που θέλετε, όπως τα Genius Mixes και εξατομικευμένες προτάσεις για μουσική που θα σας αρέσει και θα μετατρέψετε τυχόν λίστες αναπαραγωγής Genius που έχετε κάνει σε ένα παραδοσιακό playlist . Ακόμα, αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό τίμημα για να πληρώσετε για το χρόνο που θα εξοικονομήσετε κατά το συγχρονισμό.

Απενεργοποίηση Genius Εάν χρησιμοποιείτε το iTunes Match

Εάν είστε συνδρομητής του iTunes Match, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως έχετε δοκιμάσει τις προηγούμενες οδηγίες και δεν έχετε δει καμία επιλογή να απενεργοποιήσετε το Genius στο μενού Store. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί το Genius προκειμένου να εργαστεί για να λειτουργήσει ο αγώνας και όσο ο αγώνας είναι ενεργοποιημένος, δεν θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Genius.

Το Genius είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του iTunes που ενεργοποιούν τη λειτουργία. Ο αγώνας, από την άλλη πλευρά, απαιτεί δύο πράγματα: μία συνδρομή $ 25 / έτος και το iTunes Genius είναι ενεργοποιημένο. Εξαιτίας αυτού, εάν χρησιμοποιείτε το iTunes Match και θέλετε να συνεχίσετε, δεν έχετε κάποια επιλογή: πρέπει να αφήσετε το iTunes Genius ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο λαμβάνει ο συγχρονισμός.

Μπορείτε, βεβαίως, να απενεργοποιήσετε τον αγώνα και στη συνέχεια να απενεργοποιήσετε το Genius. Αυτό δεν θα επηρεάσει τη μουσική που έχει ήδη προστεθεί στο λογαριασμό σας στο iTunes Match (δηλαδή δεν θα διαγραφεί), αλλά δεν θα μπορείτε να έχετε πάλι πρόσβαση σε αυτό μέχρι να ενεργοποιήσετε ξανά το Match και όταν το iTunes θα πρέπει να ξοδέψτε λίγο χρόνο για να συνδεθείτε ξανά στο Match και για να στείλετε νέες πληροφορίες σχετικά με τη βιβλιοθήκη σας.

Εάν είστε χρήστης του iTunes Match και εξακολουθείτε να θέλετε να απενεργοποιήσετε το Genius, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε τον αγώνα. Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοίξτε το iTunes σε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο Internet
  2. Κάντε κλικ στο μενού Κατάστημα (δεν θα δείτε μια επιλογή για να απενεργοποιήσετε το Genius ακόμα)
  3. Κάντε κλικ στο Turn Off iTunes Match
  4. Μόλις το iTunes ολοκληρώσει την απενεργοποίηση του Αγώνα, κάντε ξανά κλικ στο μενού του Store . Τώρα θα πρέπει να δείτε την επιλογή Turn Off Genius
  5. Κάντε κλικ στο Turn Off Genius .

Ενεργοποίηση πάλι της ιδιοφυΐας

Αν αργότερα αποφασίσετε ότι θέλετε το Match ή το Genius πίσω, απλά πηγαίνετε στο μενού Store και ενεργοποιήστε το. Μπορείτε είτε να ενεργοποιήσετε το Genius από μόνο του είτε να ενεργοποιήσετε τον αγώνα, ο οποίος ενεργοποιεί και τις δύο λειτουργίες ταυτόχρονα.