Τρόποι για να διορθώσετε ένα iPhone που δεν μπορεί να συνδεθεί στο Wi-Fi

Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης Wi-Fi του iPhone σας

Εάν έχετε ένα μηνιαίο όριο κυψελοειδούς δεδομένων αντί για ένα σχέδιο απεριόριστων δεδομένων στο iPhone σας, ξέρετε πόσο απογοητευτικό είναι όταν το iPhone σας δεν συνδεθεί με Wi-Fi. Η ενημέρωση του iOS, η λήψη μεγάλων αρχείων και η ροή μουσικής και βίντεο γίνεται καλύτερα μέσω σύνδεσης Wi-Fi.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επανασύνδεση του τηλεφώνου σας με ένα δίκτυο Wi-Fi μπορεί να επιτευχθεί με μερικά απλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται πιο προηγμένες τεχνικές. Ελέγξτε τους πολλούς τρόπους που μπορείτε να διορθώσετε ένα iPhone που δεν μπορεί να συνδεθεί με το Wi-Fi. Δοκιμάστε αυτές τις λύσεις - από απλά έως πολύπλοκα - για να επανασυνδέσετε το iPhone σας με Wi-Fi και να πάρετε πίσω την πρόσβαση στο Internet υψηλής ταχύτητας.

01 από 08

Ενεργοποιήστε το Wi-Fi

Ο πρώτος κανόνας της τεχνικής υποστήριξης είναι να επιβεβαιώσετε ότι το πράγμα στο οποίο εργάζεστε είναι ενεργοποιημένο: Ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi . Χρησιμοποιήστε το Κέντρο ελέγχου για να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi. Απλά σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε το εικονίδιο Wi-Fi για να το ενεργοποιήσετε.

Ενώ βρίσκεστε στο Κέντρο ελέγχου, κοιτάξτε το εικονίδιο της Λειτουργίας Αεροπλάνου δίπλα στο εικονίδιο Wi-Fi. Αν αφήσατε το iPhone σας σε λειτουργία αεροπλάνου μετά από ένα πρόσφατο ταξίδι, το Wi-Fi σας είναι απενεργοποιημένο. Μια άλλη βρύση και είστε πίσω στο δίκτυο.

02 από 08

Ο κωδικός πρόσβασης δικτύου Wi-Fi προστατεύεται;

Δεν διατίθενται όλα τα δίκτυα Wi-Fi στο ευρύ κοινό. Μερικοί, όπως αυτοί σε επιχειρήσεις και σχολεία, προορίζονται για χρήση μόνο από ορισμένους ανθρώπους και χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης για την αποτροπή της δημόσιας χρήσης. Αυτά τα δίκτυα διαθέτουν εικονίδια κλειδώματος δίπλα τους στην οθόνη ρυθμίσεων Wi-Fi. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > Wi-Fi για να δείτε εάν το δίκτυο Wi-Fi διαθέτει εικονίδιο κλειδώματος δίπλα του. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να ζητήσετε έναν κωδικό πρόσβασης από τον κάτοχο του δικτύου ή να αναζητήσετε ένα ξεκλειδωμένο δίκτυο.

Αν έχετε τον κωδικό πρόσβασης αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, πατήστε το όνομα του δικτύου στο οποίο δεν μπορείτε να συμμετάσχετε και πατήστε Ξεχάστε αυτό το δίκτυο στην οθόνη που ανοίγει.

Τώρα επιστρέψτε στην οθόνη ρυθμίσεων Wi-Fi και επιλέξτε το δίκτυο, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε Σύνδεση .

03 του 08

Δύναμη Επανεκκινήστε το iPhone

Θα δείτε αυτήν την οθόνη μετά την επαναφορά του iPhone σας.

Θα εκπλαγείτε πόσο συχνά η επανεκκίνηση του iPhone σας λύνει τα προβλήματα που την αντιμετωπίζουν. Δεν είναι βέβαιος, βέβαια, και δεν θα διορθώσει βαθιά προβλήματα διαμόρφωσης ή υλικού, αλλά θα δώσει ένα πλάνο.

Κρατήστε ταυτόχρονα το κουμπί Home και το κουμπί Sleep / Wake και συνεχίστε να τα κρατάτε μέχρι να σβήσει η οθόνη και το λογότυπο της Apple φαίνεται να αναγκάζει την επανεκκίνηση της συσκευής.

04 του 08

Ενημερώστε το τελευταίο iOS

Οι τεχνικές συσκευές και το λογισμικό ενημερώνονται τακτικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμβατότητας. Η Apple κυκλοφορεί τακτικά ενημερώσεις στο iOS που έχουν σχεδιαστεί για ασυμβατότητες διευθύνσεων.

Ελέγξτε αν υπάρχει διαθέσιμη μια ενημέρωση iOS για τη συσκευή σας. Εάν υπάρχει, εγκαταστήστε το. Αυτό μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.

Για να ελέγξετε για ενημερώσεις iOS:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού.
  4. Αν η οθόνη δείχνει ότι υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για το iPhone σας, συνδέστε το τηλέφωνο σε μια πρίζα και πατήστε Λήψη και Εγκατάσταση.

05 του 08

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του iPhone

Οι Ρυθμίσεις δικτύου του τηλεφώνου σας περιέχουν όλα τα είδη πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων σύνδεσης και των προτιμήσεων για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Εάν κάποια από τις ρυθμίσεις Wi-Fi είναι κατεστραμμένη, μπορεί να σας εμποδίσει να μπείτε στο δίκτυο Wi-Fi. Σε αυτήν την περίπτωση, η λύση είναι να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου, αν και αυτό διαγράφει κάποιες προτιμήσεις και αποθηκευμένα δεδομένα που σχετίζονται με τη συνδεσιμότητα. Ίσως χρειαστεί να ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη του δικτύου για τα δεδομένα σύνδεσης και να τον καταχωρήσετε ξανά:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Σύρετε προς τα κάτω και αγγίξτε Επαναφορά.
  4. Αγγίξτε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.
  5. Αν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να επαναφέρετε αυτές τις ρυθμίσεις, κάντε το.

06 του 08

Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

Το iPhone σας έχει πολλά πράγματα που έχουν σχεδιαστεί για να το κάνουν χρήσιμο. Ένα από αυτά περιλαμβάνει τη χρήση των δικτύων Wi-Fi κοντά σας για να βελτιώσετε την ακρίβεια των υπηρεσιών χαρτογράφησης και εντοπισμού θέσης . Αυτό είναι ένα ωραίο μπόνους, αλλά μπορεί να είναι η αιτία που το iPhone σας δεν μπορεί να συνδεθεί σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Εάν καμία από αυτές τις λύσεις δεν βοήθησε μέχρι στιγμής, απενεργοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση. Με αυτόν τον τρόπο δεν σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi, απλώς από τη χρήση του για τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την τοποθεσία.

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Απορρήτου.
  3. Αγγίξτε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας.
  4. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Υπηρεσίες συστήματος.
  5. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Wi-Fi Networking στη θέση Off (Απενεργοποίηση).

07 του 08

Επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi, ίσως χρειαστεί να λάβετε ένα δραστικό μέτρο: επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Αυτό διαγράφει τα πάντα από το iPhone και τα επιστρέφει στην παρθένα κατάσταση του. Πριν κάνετε αυτό, κάντε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, σκουπίστε το iPhone σας καθαρό:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Σύρετε προς τα κάτω και αγγίξτε Επαναφορά.
  4. Πατήστε Διαγραφή Όλου Περιεχομένου και Ρυθμίσεων.
  5. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε πραγματικά να το κάνετε αυτό. Επιβεβαιώστε και προχωρήστε με την επαναφορά.

Όταν ολοκληρωθεί η επαναφορά, θα έχετε ένα νέο iPhone. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ορίσετε ως νέο iPhone ή να το επαναφέρετε από το αντίγραφο ασφαλείας . Η επαναφορά είναι ταχύτερη, αλλά μπορείτε να επαναφέρετε το σφάλμα που σας εμπόδιζε να έχετε πρόσβαση στο Wi-Fi.

08 από 08

Επικοινωνήστε με την Apple

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, επιστρέψτε στην πηγή.

Σε αυτό το σημείο, αν το iPhone σας εξακολουθεί να μην μπορεί να συνδεθεί στο Wi-Fi, ενδέχεται να έχει πρόβλημα υλικού και τα προβλήματα υλικού είναι καλύτερα να διαγνωστούν και να επιδιορθωθούν από έναν καθορισμένο πάροχο υπηρεσιών της Apple. Πάρτε το iPhone σας στο πλησιέστερο κατάστημα Apple για έλεγχο ή επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Apple online για εναλλακτικές λύσεις.