Πώς να απαλλαγείτε εύκολα από το λευκό Screen iPhone του θανάτου

Το iPhone σας (ή iPad) εμφανίζει λευκή οθόνη; Δοκιμάστε αυτές τις πέντε επιδιορθώσεις

Αν η οθόνη του iPhone είναι εντελώς λευκή και δεν εμφανίζει εικονίδια ή εφαρμογές, υπάρχει προφανώς πρόβλημα. Μπορεί να αντιμετωπίζετε το περίφημο iPhone White Screen, γνωστό και ως το iPhone της White Screen of Death. Αυτό το όνομα το κάνει να ακούγεται τρομακτικό, αλλά είναι υπερβολικό στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν είναι σαν το τηλέφωνό σας να εκραγεί ή οτιδήποτε άλλο.

Η οθόνη λευκού iPhone του θανάτου σπάνια ζει μέχρι το όνομά της. Τα βήματα που εξηγούνται σε αυτό το άρθρο μπορούν να τα διορθώσουν σε πολλές περιπτώσεις.

Αιτίες της οθόνης λευκού iPhone

Μια λευκή οθόνη iPhone μπορεί να προκληθεί από μια σειρά από πράγματα, αλλά τα δύο πιο συνηθισμένα είναι:

Τριπλό δάχτυλο

Αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχει μια εξωτερική πιθανότητα ότι δεν έχετε καθόλου λευκή οθόνη θανάτου. Αντ 'αυτού, μπορεί να έχετε ενεργοποιήσει τυχαία την μεγέθυνση της οθόνης. Αν ναι, μπορείτε να μεγεθύνετε το σούπερ κοντά στο κάτι λευκό, κάνοντας το να μοιάζει με μια λευκή οθόνη. Για περισσότερα σχετικά με αυτό το φαινόμενο, διαβάστε τα εικονίδια iPhone μου είναι μεγάλα. Τι συμβαίνει ;

Για να διορθώσετε τη μεγέθυνση, κρατήστε τα τρία δάχτυλα μαζί και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα για να αγγίξετε διπλά την οθόνη. Αν η οθόνη σας μεγεθυνθεί, αυτό θα την επαναφέρει στην κανονική προβολή. Απενεργοποιήστε τη μεγέθυνση στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Προσβασιμότητα -> Ζουμ -> Απενεργοποίηση .

Hard Reset το iPhone

Συχνά το καλύτερο βήμα για να διορθώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα iPhone είναι να κάνετε επανεκκίνηση του iPhone . Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεστε μια ελαφρώς πιο ισχυρή επανεκκίνηση που ονομάζεται σκληρή επαναφορά. Αυτό είναι σαν μια επανεκκίνηση, αλλά δεν απαιτεί να βλέπετε ή να αγγίζετε τίποτα στην οθόνη σας - το οποίο είναι το κλειδί εάν έχετε μια λευκή οθόνη χωρίς τίποτα. Επίσης, καθαρίζει περισσότερο από τη μνήμη του iPhone (μην ανησυχείτε, δεν θα χάσετε τα δεδομένα σας).

Για να εκτελέσετε μια σκληρή επαναφορά:

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Home και το κουμπί on / off ταυτόχρονα (στο iPhone 7, κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα έντασης και τα πλήκτρα ύπνου / αφύπνισης ).
  2. Κρατήστε πατημένο μέχρι η οθόνη να αναβοσβήνει και εμφανίζεται το λογότυπο της Apple.
  3. Αφήστε τα κουμπιά και αφήστε το iPhone να ξεκινήσει κανονικά.

Επειδή το iPhone 8 έχει διαφορετική τεχνολογία στα κουμπιά του Home και επειδή το iPhone X δεν έχει καθόλου κουμπί Home, η διαδικασία σκληρού επαναφοράς είναι λίγο διαφορετική. Σε αυτά τα μοντέλα:

  1. Πατήστε το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου και αφήστε το.
  2. Πατήστε το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου και αφήστε το.
  3. Κρατήστε πατημένο το κουμπί sleep / awake (aka Side ) μέχρι να επανεκκινήσει το τηλέφωνο. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple, αφήστε το κουμπί.

Κρατήστε πατημένο το σπίτι & # 43; Ένταση Όγκου & # 43; Εξουσία

Εάν μια σκληρή επαναφορά δεν έκανε το κόλπο, υπάρχει ένας άλλος συνδυασμός κουμπιών που λειτουργεί για πολλούς ανθρώπους:

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Home ( Αρχική ), το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου και το κουμπί power ( sleep / awake ) ταυτόχρονα.
  2. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά κρατήστε το πατημένο μέχρι να σβήσει η οθόνη.
  3. Συνεχίστε να κρατάτε αυτά τα κουμπιά μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
  4. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple, μπορείτε να αφήσετε τα κουμπιά και να αφήσετε το iPhone να ξεκινήσει κανονικά.

Προφανώς, αυτό λειτουργεί μόνο με μοντέλα iPhone που διαθέτουν κουμπί Home. Πιθανότατα δεν λειτουργεί με το iPhone 8 και X και μπορεί να μην λειτουργεί με το 7 ακόμα. Δεν υπάρχει καμία λέξη ακόμα αν υπάρχει ένα ισοδύναμο με αυτό σε αυτά τα μοντέλα.

Δοκιμάστε τη λειτουργία αποκατάστασης και την επαναφορά από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Εάν καμία από αυτές τις επιλογές δεν λειτούργησε, το επόμενο βήμα σας είναι να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε το iPhone στη λειτουργία ανάκαμψης . Η λειτουργία αποκατάστασης είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να εντοπίσετε τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να έχετε. Θα σας επιτρέψει να επανεγκαταστήσετε το iOS και να επαναφέρετε τα δεδομένα ασφαλείας στο iPhone. Για να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας.
  2. Αυτό που κάνετε στη συνέχεια εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone σας:
    1. iPhone X και 8: Πιέστε και απελευθερώστε την ένταση και , στη συνέχεια, μειώστε την ένταση . Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο sleep / awake (aka Side ) μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Recovery Mode (το εικονίδιο iTunes με καλώδιο που δείχνει προς αυτό).
    2. Σειρά iPhone 7: Πιέστε παρατεταμένα την ένταση ήχου και τα πλευρικά πλήκτρα μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Recovery Mode.
    3. iPhone 6s και νωρίτερα: Πατήστε και κρατήστε πατημένα τα κουμπιά Home και sleep / awake μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Recovery Mode.
  3. Εάν η οθόνη αλλάζει από άσπρο σε μαύρο, βρίσκεστε στη λειτουργία ανάκτησης. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες στην οθόνη iTunes για να επαναφέρετε το iPhone από αντίγραφο ασφαλείας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το λογότυπο της Apple θα εμφανιστεί πριν γίνει η οθόνη λειτουργίας ανάκτησης. Συνεχίστε να κρατάτε μέχρι να δείτε το εικονίδιο του iTunes.

Δοκιμάστε τη λειτουργία DFU

Η λειτουργία ενημέρωσης υλικολογισμικού συσκευής (DFU) είναι ακόμα πιο ισχυρή από τη λειτουργία ανάκτησης. Σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το iPhone, αλλά σας εμποδίζει να ξεκινήσει το λειτουργικό σύστημα, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Αυτό είναι πιο περίπλοκο και πιο δύσκολο, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε αν δεν έχει εργαστεί τίποτα άλλο. Για να βάλετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία DFU:

  1. Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας και ξεκινήστε το iTunes.
  2. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας.
  3. Αυτό που κάνετε στη συνέχεια εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone σας:
    • iPhone X και 8: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Side για περίπου 3 δευτερόλεπτα. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Side και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί μείωσης της έντασης. Κρατήστε τα δύο κουμπιά για περίπου 10 δευτερόλεπτα (αν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple, θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά). Αφήστε το κουμπί Side , αλλά συνεχίστε να κρατάτε χαμηλή την ένταση για περίπου 5 δευτερόλεπτα. Όσο η οθόνη παραμένει μαύρη και δεν εμφανίζεται η οθόνη "Κατάσταση αποκατάστασης", βρίσκεστε σε λειτουργία DFU.
    • Σειρά iPhone 7: Κάντε ταυτόχρονα κλικ στα πλήκτρα Side και Volume Down. Κρατήστε τα για περίπου 10 δευτερόλεπτα (αν δείτε το λογότυπο της Apple, ξεκινήστε ξανά). Αφήστε το κουμπί Side μόνο και περιμένετε άλλα 5 δευτερόλεπτα. Εάν η οθόνη είναι μαύρη, βρίσκεστε σε λειτουργία DFU.
    • iPhone 6s και νωρίτερα: Κρατήστε τα πλήκτρα Home και sleep / awake για 10 δευτερόλεπτα. Αφήστε το κουμπί sleep / awake και κρατήστε το Home για άλλα 5 δευτερόλεπτα. Εάν η οθόνη παραμείνει μαύρη, έχετε εισάγει τη λειτουργία DFU.
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη στο iTunes.

Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα αυτά τα βήματα και εξακολουθείτε να έχετε το πρόβλημα, πιθανότατα έχετε ένα πρόβλημα που δεν μπορείτε να επιδιορθώσετε. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Apple για να κλείσετε ραντεβού στο τοπικό κατάστημα της Apple Store για υποστήριξη.

Ορισμός μιας οθόνης iPod touch ή iPad

Αυτό το άρθρο αφορά την προσαρμογή μιας οθόνης λευκού iPhone, αλλά το iPod touch και το iPad μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Ευτυχώς, οι λύσεις για μια iPad ή iPod touch White Screen είναι οι ίδιες. Και οι τρεις συσκευές μοιράζονται πολλά από τα ίδια εξαρτήματα υλικού και τρέχουν το ίδιο λειτουργικό σύστημα, οπότε όλα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο μπορούν να βοηθήσουν στη διόρθωση μιας οθόνης iPad ή iPod touch.