Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ίσως θέλετε να αλλάξετε τη διεύθυνση IP και πολλούς τύπους διευθύνσεων IP που μπορείτε να αλλάξετε. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ποιο είδος σας ενδιαφέρει να αλλάξετε πριν συνεχίσετε.

Κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο έχει διεύθυνση IP, όπως και ο δρομολογητής σας. Ωστόσο, ένας δρομολογητής δεν έχει μόνο τη δική του διεύθυνση IP που χρησιμοποιούν οι συνδεδεμένες συσκευές για να επικοινωνούν μαζί του, αλλά και μία άλλη που χρησιμοποιεί για τη διασύνδεση με το διαδίκτυο.

Γιατί να αλλάξετε τη διεύθυνση IP;

Μερικοί άνθρωποι αλλάζουν τη δημόσια, εξωτερική διεύθυνση IP τους για να αποφύγουν τις απαγορεύσεις στο διαδίκτυο ή να παρακάμψουν τους περιορισμούς τοποθεσίας χώρας που επιβάλλουν ορισμένοι ιστότοποι στο περιεχόμενό τους βίντεο.

Η αλλαγή της διεύθυνσης IP ενός υπολογιστή-πελάτη, του τηλεφώνου ή του δρομολογητή είναι χρήσιμη όταν:

Πώς να αλλάξετε τη δημόσια διεύθυνση IP σας

Μια εξωτερική δημόσια διεύθυνση IP είναι η διεύθυνση που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με δίκτυα εκτός της δικής σας, όπως αυτά που υπάρχουν στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αλλαγής της δημόσιας διεύθυνσης IP μέσω αυτού του συνδέσμου, ο οποίος μιλάει για τη χρήση ενός VPN για την κάλυψη / απόκρυψη της διεύθυνσης IP.

Ορισμένοι ISP δίνουν στατικές διευθύνσεις IP στους συνδρομητές τους. Αυτό δεν είναι συνηθισμένο για τους οικιακούς χρήστες, αφού οι περισσότεροι έχουν διαμορφωθεί με μια δυναμική διεύθυνση IP , αλλά μπορεί να συμβαίνει για εσάς, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με τον ISP σας για να ζητήσετε μια νέα διεύθυνση IP. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την εξωτερική σας διεύθυνση IP μόνος σας.

Πώς να αλλάξετε την τοπική διεύθυνση IP σας

Η τοπική διεύθυνση IP που αντιστοιχεί στον δρομολογητή σας και σε οποιαδήποτε συσκευή πίσω από ένα δρομολογητή, ονομάζεται ιδιωτική διεύθυνση IP . Μπορείτε να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP της πύλης (το δρομολογητή σας) και τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας με διάφορους τρόπους.

Αλλαγή διεύθυνσης IP δρομολογητή

Για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή, θα πρέπει να συνδεθείτε στο δρομολογητή ως διαχειριστής . Μόλις υπάρχει, μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σε ό, τι θέλετε. Απλά ξέρετε, ωστόσο, ότι αυτή η διεύθυνση IP σχεδόν δεν αλλάζει ποτέ, εκτός αν υπάρχει ήδη ένα πρόβλημα με αυτό. Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP πρέπει να είναι αρκετή για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Αλλαγή διεύθυνσης IP υπολογιστή

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP ενός πελάτη, όπως αυτή που έχει αντιστοιχιστεί σε έναν υπολογιστή. Ένας τρόπος είναι να απελευθερώσετε και να ανανεώσετε τη διεύθυνση IP DHCP μέσω των εντολών ipconfig / release και ipconfig / renew στην Command Prompt.

Ένας άλλος τρόπος για να αλλάξετε μια στατική διεύθυνση IP είναι να μάθετε πρώτα από πού αντιστοιχεί η διεύθυνση. Εάν ο δρομολογητής διατηρεί / δεσμεύει αυτή τη διεύθυνση, πρέπει να κάνετε την αλλαγή από το δρομολογητή. τα βήματα είναι διαφορετικά για κάθε μάρκα και μοντέλο.

Ωστόσο, εάν ο υπολογιστής των Windows έχει τη διεύθυνση IP που έχει ρυθμιστεί ως στατική, πρέπει:

  1. Ανοίξτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης από τον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  3. Κάντε διπλό κλικ στην εν λόγω σύνδεση.
  4. Ανοίξτε τις ιδιότητες .
  5. Κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο IPv4 από τη λίστα.
  6. Εναλλακτικά, αλλάξτε τη διεύθυνση IP από την καρτέλα Γενικά ή επιλέξτε Απόκτηση μίας διεύθυνσης IP αυτόματα ώστε ο δρομολογητής να ελέγχει τη διεύθυνση IP.

Αλλαγή διεύθυνσης IP τηλεφώνου

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σε μια κινητή συσκευή όπως το Apple iPhone:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Wi-Fi .
  3. Πατήστε το μικρό ( i ) δίπλα στο εν λόγω δίκτυο.
  4. Μεταβείτε στην καρτέλα Στατική της περιοχής ADDRESS IP.
  5. Εισαγάγετε τα στοιχεία του δικτύου με μη αυτόματο τρόπο, όπως τη δική σας διεύθυνση IP, πληροφορίες DNS κ.λπ.

Σημείωση: Η επιλογή μιας συγκεκριμένης τοπικής διεύθυνσης IP δεν επηρεάζει την απόδοση του δικτύου με κανέναν ουσιαστικό τρόπο.