Εύκολα κόλπα στο Google Drive

Το Google Drive είναι μια εφαρμογή ηλεκτρονικής επεξεργασίας κειμένου, λογιστικού φύλλου και παρουσίασης από την Google. Είναι γεμάτη από χαρακτηριστικά, και εδώ είναι δέκα εύκολα κόλπα που μπορείτε να κάνετε αμέσως.

01 από 09

Κοινή χρήση εγγράφων

Google Inc.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Google Drive είναι ότι μπορείτε να συνεργαστείτε με την ταυτόχρονη επεξεργασία ενός εγγράφου. Σε αντίθεση με τη Microsoft, δεν υπάρχει καμία εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου για επιτραπέζιους υπολογιστές, ώστε να μην θυσιάζετε δυνατότητες συνεργασίας. Το Google Drive δεν περιορίζει τον αριθμό των ελεύθερων συνεργατών που μπορείτε να προσθέσετε σε ένα έγγραφο.

Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε έγγραφα ανοικτά σε όλους και να επιτρέπετε σε οποιονδήποτε και σε όλους να επεξεργαστούν την πρόσβαση. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την επεξεργασία σε μικρές ομάδες. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τις προτιμήσεις κοινής χρήσης για ένα φάκελο και να έχετε όλα τα στοιχεία που προσθέτετε σε αυτό το φάκελο να μοιράζονται αυτόματα με μια ομάδα. Περισσότερο "

02 του 09

Δημιουργήστε υπολογιστικά φύλλα

Τα Έγγραφα Google ξεκίνησαν ως προϊόν Google Labs που ονομάζεται Φύλλα Google (που ονομάζεται τώρα Φύλλα). Η Google αγόρασε αργότερα το Writely για να προσθέσει τα έγγραφα στα Έγγραφα Google. Εν τω μεταξύ, οι δυνατότητες των Φύλλων Google αυξήθηκαν και συγχωνεύθηκαν στο Google Drive. Ναι, μπορείτε πιθανώς να κάνετε το Excel να κάνει κάτι που δεν μπορείτε να βγείτε από τα Φύλλα Google, αλλά εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική και απλή εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων με ωραία χαρακτηριστικά όπως δράσεις και gadgets.

03 του 09

Κάνετε παρουσιάσεις

Έχετε έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις. Αυτές είναι παρουσιάσεις παρουσίασης διαφανειών και τώρα μπορείτε να προσθέσετε κινούμενες μεταβάσεις στις διαφάνειες σας. (Χρησιμοποιήστε αυτήν την ενέργεια για καλό και όχι για το κακό. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε με μεταβάσεις.) Όπως όλα τα άλλα, μπορείτε να μοιράζεστε και να συνεργάζεστε με ταυτόχρονους χρήστες, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε σε αυτήν την παρουσίαση με τον συνεργάτη σας σε άλλη χώρα πριν προσφέρετε την παρουσίασή σας σε συνέδριο. Στη συνέχεια, μπορείτε να εξαγάγετε την παρουσίασή σας ως PowerPoint ή PDF ή να την παραδώσετε απευθείας από τον ιστό. Μπορείτε επίσης να παραδώσετε την παρουσίασή σας ως συνάντηση ιστού. Δεν είναι τόσο πλήρες όπως το Citrix GoToMeeting, αλλά οι Παρουσιάσεις Google είναι δωρεάν.

04 του 09

Κάντε φόρμες

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εύκολη φόρμα από το Google Drive, η οποία θα ζητάει διαφορετικούς τύπους ερωτήσεων και, στη συνέχεια, θα τροφοδοτείται απευθείας σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Μπορείτε να δημοσιεύσετε τη φόρμα σας ως σύνδεσμο, να την στείλετε σε ένα email ή να την ενσωματώσετε σε μια ιστοσελίδα. Είναι πολύ ισχυρό και πολύ εύκολο. Τα μέτρα ασφαλείας ενδέχεται να σας αναγκάσουν να πληρώσετε για ένα προϊόν όπως το Survey Monkey, αλλά το Google Drive σίγουρα κάνει μεγάλη δουλειά για την τιμή. Περισσότερο "

05 του 09

Δημιουργία σχεδίων

Μπορείτε να δημιουργήσετε συλλογικά σχέδια από το Google Drive. Αυτά τα σχέδια μπορούν να ενσωματωθούν σε άλλα έγγραφα, ή μπορεί να είναι μόνοι. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα σχετικά νέο χαρακτηριστικό, επομένως τείνει να είναι αργό και λίγο περίεργο, αλλά είναι υπέροχο για την προσθήκη ενός εικονογράφου σε ένα τσίμπημα. Περισσότερο "

06 του 09

Δημιουργία gadgets υπολογιστικών φύλλων

Μπορείτε να πάρετε τα δεδομένα υπολογιστικών φύλλων και να εισαγάγετε ένα gadget που τροφοδοτείται από τα δεδομένα σε κυψέλες εύρους. Τα gadgets μπορούν πολύ εύκολα από τα απλά διαγράμματα πίτας και τις γραφικές παραστάσεις σε χάρτες, οργανωτικά διαγράμματα, συγκεντρωτικά τραπέζια και πολλά άλλα. Περισσότερο "

07 του 09

Χρησιμοποιήστε πρότυπα

Έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, φόρμες, παρουσιάσεις και σχέδια έχουν όλα πρότυπα. Αντί να δημιουργήσετε ένα νέο στοιχείο από το μηδέν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο για να σας δώσουμε ένα ξεκίνημα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας πρότυπο και να το μοιραστείτε με άλλους.

Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο μερικές φορές να περιηγηθείτε απλώς στα πρότυπα για να δείτε μερικούς από τους δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους οι χρήστες χρησιμοποιούν το Google Drive.

08 από 09

Ανεβάστε τίποτα

Μπορείτε να μεταφορτώσετε σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο, ακόμα κι αν δεν είναι κάτι αναγνωρισμένο από το Google Drive. Έχετε ένα πεπερασμένο χώρο (1 gig) πριν ξεκινήσει η φόρτωση της Google , αλλά μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία από σκοτεινούς επεξεργαστές κειμένου και να τα κατεβάσετε για επεξεργασία σε επιτραπέζιο υπολογιστή .

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμάτε τους τύπους αρχείων που μπορείτε να επεξεργαστείτε από το Google Drive. Το Google Drive θα μετατρέψει και θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε αρχεία Word, Excel και PowerPoint. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε και να επεξεργαστείτε αρχεία από το OpenOffice, απλό κείμενο, html, pdf και άλλες μορφές.

Το Google Drive διαθέτει ακόμα ενσωματωμένο OCR για τη σάρωση και τη μετατροπή των σαρωμένων εγγράφων σας. Αυτή η επιλογή μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από τις κανονικές μεταφορτώσεις, αλλά αξίζει τον κόπο.

09 του 09

Επεξεργασία των εγγράφων σας εκτός σύνδεσης

Εάν σας αρέσει το Google Drive, αλλά πρόκειται να ταξιδέψετε, μπορείτε ακόμα να επεξεργαστείτε τα έγγραφά σας στο αεροπλάνο. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και να προετοιμάσετε τα έγγραφά σας για επεξεργασία εκτός σύνδεσης, αλλά μπορείτε να επεξεργαστείτε Έγγραφα και υπολογιστικά φύλλα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή Android για να επεξεργαστείτε τα έγγραφά σας από το τηλέφωνό σας. Περισσότερο "