Χρήση φύλλων στυλ χαρακτήρων στο Adobe InDesign

Τα φύλλα στυλ χαρακτήρων μπορούν να είναι αποταμιευτές σε πραγματικό χρόνο για τους σχεδιαστές, ειδικά στη δημιουργία εγγράφων μεγάλης ή πολυσέλιδης σελίδας. Τα φύλλα στυλ χαρακτήρα είναι απλά καταγεγραμμένη μορφή που μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε στο σχεδιασμό σας κατά βούληση. Η συνέπεια είναι μία από τις αρχές που πρέπει να ακολουθήσουν οι σχεδιαστές. Τα φύλλα χαρακτήρων βοηθούν τον σχεδιαστή ώστε να μην χρειάζεται να εφαρμόζει χειροκίνητα τον ίδιο τύπο μορφοποίησης ξανά και ξανά σε όλο το έγγραφο.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Σχεδιάζετε ένα περιοδικό που προωθεί ένα συγκεκριμένο στοιχείο. Θέλετε να έχετε όλους τους τίτλους σας με μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά, ένα συγκεκριμένο μέγεθος και ένα συγκεκριμένο χρώμα. Μπορείτε να καταγράψετε όλες αυτές τις πληροφορίες σε ένα φύλλο στυλ χαρακτήρων και στη συνέχεια να τις εφαρμόσετε σε κάθε τίτλο με ένα κλικ.

Τώρα, ας πούμε ότι αποφασίζετε ότι οι τίτλοι είναι πολύ μικρόι και όλοι πρέπει να γίνουν 4 βαθμοί μεγαλύτεροι. Λοιπόν, πηγαίνετε στο Φύλλο Χαρακτήρων σας και τροποποιήστε το μέγεθος της γραμματοσειράς σας εκεί και όλα τα μέρη του κειμένου με αυτό το Φύλλο Στυλ χαρακτήρων θα αλλάξουν με ένα πάτημα. Η ίδια αρχή λειτουργεί με τη χρήση φύλλων στυλ παραγράφων, αλλά θα τα πάρω σε ένα άλλο άρθρο. Δεν είναι χρήσιμο; Πώς ρυθμίζετε αυτά τα φύλλα χαρακτήρων στο InDesign ; Αυτό το σεμινάριο σας μεταφέρει βήμα-βήμα στη βασική διαδικασία.

  1. Αυτή η σελίδα Χρησιμοποιήστε φύλλα στυλ χαρακτήρων για εξοικονόμηση χρόνου
  2. Δημιουργία νέου στυλ χαρακτήρων
  3. Ορίστε τις επιλογές Στυλ χαρακτήρων
  4. Αλλάξτε τις επιλογές στυλ χαρακτήρων για γρήγορες αλλαγές καθ 'όλη τη διάρκεια

01 από 03

Δημιουργία νέου στυλ χαρακτήρων

Δημιουργία νέου στυλ χαρακτήρων. Εικονογράφηση από τον Ε. Bruno; με άδεια στο cheatsubtit.com
  1. Μόλις ανοίξετε το έγγραφό σας InDesign , βεβαιωθείτε ότι είναι ανοικτή η παλέτα φύλλων στυλ χαρακτήρων. Αν δεν είναι. παω σε

    Παράθυρο > Τύπος > Χαρακτήρας
    (ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Shift + F11 ).

  2. Τώρα που η παλέτα σας είναι ανοιχτή, κάντε κλικ στο κουμπί " Νέο στυλ χαρακτήρων ".
  3. Θα πρέπει να λάβετε ένα νέο στυλ χαρακτήρων, το οποίο το InDesign ονομάζει "Στυλ χαρακτήρων 1" από προεπιλογή. Κάντε διπλό κλικ πάνω του. Θα πρέπει να έχετε ένα νέο παράθυρο που ονομάζεται Επιλογές στυλ χαρακτήρων .

Στην παρακάτω εικόνα (μια μεγαλύτερη έκδοση της απεικόνισης) η παλέτα Στυλ χαρακτήρων βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης, αλλά μπορεί να επιπλέει οπουδήποτε στην οθόνη.

  1. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα στυλ χαρακτήρων για να εξοικονομήσετε χρόνο
  2. Αυτή η σελίδα Δημιουργία νέου στυλ χαρακτήρων
  3. Ορίστε τις επιλογές Στυλ χαρακτήρων
  4. Αλλάξτε τις επιλογές στυλ χαρακτήρων για γρήγορες αλλαγές καθ 'όλη τη διάρκεια

02 του 03

Ορίστε τις επιλογές Στυλ χαρακτήρων

Ορίστε τις επιλογές Στυλ χαρακτήρων. Εικονογράφηση από τον E.Bruno; με άδεια στο cheatsubtit.com

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του φύλλου στυλ σας και να ορίσετε τον τύπο σας όπως θέλετε. Σε αυτή την περίπτωση, επέλεξα τη γραμματοσειρά Papyrus Regular, μεγέθους 48pt . Στη συνέχεια, πήγα στις επιλογές χρωμάτων χαρακτήρων και έβαλα το χρώμα σε κυανό. Μπορείτε προφανώς να αλλάξετε οποιαδήποτε από τις άλλες επιλογές κατά βούληση, αλλά αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα για να σας δείξουμε πώς λειτουργούν τα Στυλ χαρακτήρων.

(μεγαλύτερη έκδοση της απεικόνισης)

  1. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα στυλ χαρακτήρων για να εξοικονομήσετε χρόνο
  2. Δημιουργία νέου στυλ χαρακτήρων
  3. Αυτή η σελίδα Ορίστε τις επιλογές στυλ χαρακτήρων
  4. Αλλάξτε τις επιλογές στυλ χαρακτήρων για γρήγορες αλλαγές καθ 'όλη τη διάρκεια

03 του 03

Αλλάξτε τις επιλογές στυλ χαρακτήρων για γρήγορες αλλαγές καθ 'όλη τη διάρκεια

Αλλάξτε τις επιλογές στυλ χαρακτήρων για γρήγορες αλλαγές καθ 'όλη τη διάρκεια. Εικονογράφηση από τον Ε. Bruno; με άδεια στο cheatsubtit.com

Επιλέξτε το κείμενο στο οποίο θέλετε να εφαρμόσετε το Στυλ Χαρακτήρα και, στη συνέχεια, απλά κάντε κλικ στο νέο Στυλ χαρακτήρων . Εάν κοιτάξετε την παρακάτω εικόνα (μια μεγαλύτερη έκδοση της απεικόνισης), θα δείτε ότι έχω εφαρμόσει το στυλ χαρακτήρων στην πρώτη γραμμή δείγματος κειμένου στο έγγραφο.

Ακριβώς όπως μια ενημερωτική σημείωση, θα πρέπει να αλλάξετε τη μορφοποίηση σε οποιοδήποτε μέρος του κειμένου όπου εφαρμόσατε ένα Στυλ χαρακτήρων, θα δείτε ένα ( + ) προστιθέμενο στο όνομα του στυλ όταν κάνετε κλικ σε αυτό το κείμενο.

Αν θέλετε όλα τα μέρη των κειμένων στα οποία έχετε εφαρμόσει το στυλ χαρακτήρων να αλλάξουν με ένα πάτημα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε διπλό κλικ στο στυλ χαρακτήρων που θέλετε να αλλάξετε και στη συνέχεια να αλλάξετε τις επιλογές σας εκεί.

Αυτά τα βήματα λειτουργούν με το InDesign CS σε Windows και Macintosh. Η παλέτα και τα κουμπιά μπορεί να φαίνονται ελαφρώς διαφορετικά σε προηγούμενες εκδόσεις αλλά λειτουργούν βασικά τα ίδια.

  1. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα στυλ χαρακτήρων για να εξοικονομήσετε χρόνο
  2. Δημιουργία νέου στυλ χαρακτήρων
  3. Ορίστε τις επιλογές Στυλ χαρακτήρων
  4. Αυτή η σελίδα Αλλάξτε τις επιλογές στυλ χαρακτήρων για γρήγορες αλλαγές καθ 'όλη τη διάρκεια