Χρήση βασικών σελίδων στο Adobe InDesign CS

Μια κύρια σελίδα είναι μια ειδική σελίδα που δεν θα εκτυπώσει, εκτός αν πείτε στο InDesign να το κάνει. Είναι μια σελίδα όπου μπορείτε να ορίσετε μια βασική διάταξη και στη συνέχεια όλες οι άλλες σελίδες που θα προσθέσετε στο έγγραφό σας και οι οποίες βασίζονται σε αυτήν την κύρια σελίδα θα φαίνονται οι ίδιες.

Για να ρυθμίσετε τις κύριες σελίδες, εργαζόμαστε με την παλέτα Σελίδες. Εάν διαβάσετε το σεμινάριο του χώρου εργασίας , θα μάθετε πώς να το βρείτε. Ανοίξτε λοιπόν την παλέτα Σελίδες τώρα αν δεν είναι ήδη ανοιχτή.

Μπορείτε να δείτε ότι η παλέτα σελίδων χωρίζεται σε δύο. Στο επάνω μέρος βρίσκονται οι κύριες σελίδες σας, ενώ στο κάτω μέρος βρίσκονται οι σελίδες των εγγράφων.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πάνω μέρος.

01 από 02

Περισσότερες μέθοδοι για την προσθήκη σελίδων

Ρύθμιση κύριων σελίδων με την παλέτα σελίδων. Εικόνες από τον Ε. Bruno; με άδεια στο cheatsubtit.com

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσθέσετε σελίδες.

02 του 02

Αλλαγή στοιχείων σε κύριες σελίδες

Τώρα ας πούμε ότι έχετε μόνο έναν κύριο, το A-Master. Έχετε ένα κουτί για μια φωτογραφία σε κάθε σελίδα και η εικόνα θα είναι διαφορετική σε κάθε σελίδα (ακόμα κι αν είναι τοποθετημένη στην ίδια ακριβώς θέση και γι 'αυτό το έχετε τοποθετήσει στην κύρια σελίδα σας ). Εάν κάνετε απλώς κλικ σε αυτό το πλαίσιο σε οποιαδήποτε από τις σελίδες του εγγράφου, θα δείτε ότι δεν μπορείτε να το επεξεργαστείτε (εκτός και αν εργάζεστε στην κύρια σελίδα σας). Λοιπόν, ποιο είναι το σημείο, λέτε. Λοιπόν, έχετε πολλές επιλογές εδώ που σας επιτρέπουν να κάνετε αλλαγές σε όλες αυτές τις δίδυμες σελίδες.