Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης GIF του Tumblr

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε την ενσωματωμένη βιβλιοθήκη GIF του Tumblr για να βρείτε εξαιρετικά GIF

Εάν είστε ενεργό μέλος της κοινότητας blogging Tumblr , τότε γνωρίζετε πόσο μεγάλο είναι μια συμφωνία με κινούμενες εικόνες GIF σε αυτήν την πλατφόρμα. Εκτός από ίσως το Reddit και το Imgur, ο Tumblr είναι ο τόπος που θέλετε να είστε αν αγαπάτε απολύτως τα GIF.

Η πρώτη μηχανή αναζήτησης GIF

Ο Giphy έδωσε στους λάτρεις του GIF κάτι που πραγματικά χρειάστηκε - μια μηχανή αναζήτησης για την εύρεση GIF σύμφωνα με τις τάσεις ή την εισαγωγή συγκεκριμένων όρων αναζήτησης. Οι συναισθηματικές αντιδράσεις και οι ποπ πολιτισμικές τάσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, και ο Giphy έχει γίνει μια πολύ καλή πηγή για αυτόν τον τύπο περιεχομένου.

Από το Giphy στο Tumblr

Οι λαοί στο Tumblr γνωρίζουν ότι είναι μια κορυφαία πηγή για τα GIF και ότι οι χρήστες τους αγαπούν να τα μοιράζονται στις αναρτήσεις τους, γι 'αυτό και προστέθηκε στην πλατφόρμα μια εγγενής λειτουργία αναζήτησης GIF. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για:

Εάν ψάχνετε τακτικά GIF σε άλλους ιστότοπους και καταλήγετε να τα αποθηκεύετε στον υπολογιστή σας για μελλοντική χρήση, αυτό το μικρό χαρακτηριστικό θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και απογοήτευση από τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Για να δείτε ακριβώς πώς να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης GIF του Tumblr, περιηγηθείτε στα ακόλουθα στιγμιότυπα οθόνης.

01 από 04

Δημιουργήστε μια νέα δημοσίευση κειμένου και κάντε κλικ στο κουμπί GIF

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Για αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του μηχανισμού αναζήτησης του Tumblr στον ιστό υπολογιστή με τα στιγμιότυπα οθόνης, ακολουθούμενη από σύντομες εξηγήσεις για το πώς να το κάνετε και στην επίσημη εφαρμογή Tumblr.

Στο Tumblr.com:

Από τη σελίδα του πίνακα ελέγχου του Tumblr, κάντε κλικ στο κουμπί Aa στο επάνω μέρος ή στο μολύβι στο επάνω δεξιά, ακολουθούμενο από το κουμπί Aa ), το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια νέα ανάρτηση κειμένου.

Θα πρέπει να δείτε ένα μενού επιλογών μορφοποίησης μέσα στο πλαίσιο κειμένου, ένα από τα οποία είναι μια επιλογή GIF . Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, μια συλλογή GIF θα ανοίξει σε ένα άλλο πλαίσιο με μια λειτουργία αναζήτησης στην κορυφή.

Στην εφαρμογή Tumblr:

Πατήστε το κουμπί μολυβιού στο κάτω μενού και έπειτα πατήστε το κουμπί Aa για να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο κειμένου. (Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί GIF για να καταγράψετε και να δημιουργήσετε τα δικά σας GIF μέσω της εφαρμογής χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή της συσκευής σας.)

Θα εμφανιστεί ένα μικρό μενού επιλογών μορφοποίησης στην κάτω αριστερή γωνία του πλαισίου κειμένου. Πατήστε την επιλογή GIF για να ανοίξετε τη λειτουργία βιβλιοθήκης GIF και αναζήτησης.

02 από 04

Κάντε αναζήτηση ή πληκτρολογήστε μια λέξη ή φράση στο πεδίο αναζήτησης GIF

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Στο Tumblr.com και στην εφαρμογή Tumblr:

Μπορείτε να μετακινηθείτε στα GIF που είναι καυτά αυτήν τη στιγμή αν δεν έχετε ρυθμίσει μια συγκεκριμένη αναζήτηση ή μπορείτε να βρείτε πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα εισάγοντας οποιεσδήποτε λέξεις, φράσεις ή ακόμη και hashtags για να αναζητήσετε πιο συγκεκριμένα GIF.

Αυτό που είναι πολύ ωραίο για αυτό το μικρό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να βλέπετε τα GIF σε πλήρη κινούμενη εικόνα κατά την αναζήτηση, ακόμα και προτού επιλέξετε ένα.

Σε αυτό το παράδειγμα, ψάχνω για ένα αστείο GIF γατάκι, οπότε θα κάνω μια απλή αναζήτηση για το "γατάκι". Όταν βρίσκω ένα που μου αρέσει, θα κάνω κλικ σε αυτό για να το βάλετε στη θέση.

03 του 04

Επιλέξτε ένα GIF και ολοκληρώστε την ανάρτησή σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Στο Tumblr.com και στην εφαρμογή Tumblr:

Όταν βρείτε το GIF που θέλετε να συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας, απλά κάντε κλικ ή πατήστε για να το εισαγάγετε αυτόματα στην ανάρτησή σας. Ένας πιστωτικός σύνδεσμος συμπεριλαμβάνεται επίσης και όταν δημοσιεύετε τη δημοσίευση, ο αρχικός δημιουργός θα λάβει μια ειδοποίηση ότι μοιραστήκατε το GIF.

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το GIF ως έχει ή να προσθέσετε πρόσθετες πληροφορίες όπως τον τίτλο, τις ετικέτες, το πρόσθετο κείμενο, τα πρόσθετα GIF ή άλλα μέσα και χαρακτηριστικά μορφοποίησης. Όταν σας αρέσει η εμφάνιση της ανάρτησής σας, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση, να την τοποθετήσετε στην ουρά σας ή να τη δημοσιεύσετε αμέσως.

Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για μια ανάρτηση κειμένου, η οποία διαφέρει από τις αναρτήσεις φωτογραφιών ή τις δημοσιεύσεις photoset που μπορείτε να δημιουργήσετε από τον πίνακα ελέγχου. Τα GIF που χρησιμοποιείτε από τη λειτουργία αναζήτησης του Tumblr σε αναρτήσεις κειμένου θα εμφανιστούν σε μεγάλο μέγεθος μέσα στο Tumblr, αλλά στο πραγματικό blog σας (που βρίσκεται στο username.tumblr.com ) θα μειωθεί στο αρχικό του μέγεθος.

04 του 04

Προσθέστε τα GIF σε Δημοσιεύσεις που έχετε ξανασυνδέσει

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Tumblr δεν είναι μόνο για την απόσπαση δική σας ουσία. Πρόκειται για μια ιογενή μονάδα παραγωγής ιών που βασίζεται στην κοινότητα για περιεχόμενο που έχει αναδημοσιευτεί - ή για "επανεγγραφή" στο Tumblr-speak.

Οι χρήστες απολύτως συμπαθούν να εισαγάγουν GIF αντιδράσεων στους τίτλους των αναρτήσεων άλλων χρηστών πριν τους επαναλάβουν και σε πολλές περιπτώσεις είναι εκείνα τα GIF που συμπεριλαμβάνονται από άλλους χρήστες που καθιστούν τη δημοσίευση τόσο αξιόλογη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια στρατηγική που περιγράφεται σε αυτό το σεμινάριο για την προσθήκη GIF στις αναρτήσεις άλλων χρηστών που θέλετε να κάνετε ξανά.

Στο Tumblr.com και στην εφαρμογή Tumblr:

Απλά κάντε κλικ στο κουμπί επανάληψη και αναζητήστε το κουμπί GIF στις επιλογές μορφοποίησης για να ανοίξετε τη βιβλιοθήκη GIF και αναζητήστε ένα GIF για να προσθέσετε στη λεζάντα επανάληψης.