Ανατομία του iPod nano υλικού της 7ης γενιάς

Η 7η γενιά iPod nano δεν μοιάζει πολύ με το μοντέλο της 6ης γενιάς που ήρθε μπροστά της. Για ένα πράγμα, είναι μεγαλύτερο και έχει μια μεγαλύτερη οθόνη για να πάει μαζί με το μέγεθός του. Για μια άλλη, τώρα υπάρχει ένα κουμπί Home στο πρόσωπο, κάτι που είχε εμφανιστεί μόνο σε συσκευές iOS όπως το iPhone και το iPad. Έτσι, απλά κοιτάζοντας το, ξέρετε ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές υλικού εδώ.

Το διάγραμμα και αυτές οι εξηγήσεις περιγράφουν λεπτομερώς τι κάνει κάθε κουμπί και θύρα στην 7η γενιά νανο.

  1. Κουμπί κρατήματος: Αυτό το κουμπί στην επάνω δεξιά άκρη του nano χρησιμοποιείται για να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει την οθόνη του νανο. Κρατώντας το κάτω, απενεργοποιείται ή ενεργοποιείται το nano. Χρησιμοποιείται επίσης για την επανεκκίνηση ενός κατεψυγμένου νανο .
  2. Κουμπί αρχικής σελίδας : Αυτό το κουμπί, που περιλαμβάνεται σε ένα νανο για πρώτη φορά με αυτό το μοντέλο, σας μεταφέρει στην αρχική οθόνη (η οθόνη που δείχνει το βασικό σύνολο εφαρμογών που έχουν προεγκατασταθεί στο nano) από οποιαδήποτε εφαρμογή. Χρησιμοποιείται επίσης για την επανεκκίνηση του νανο.
  3. Υποδοχή σύνδεσης αστραπής: Αυτή η μικρότερη, λεπτότερη θύρα αντικαθιστά τον συνδετήρα σύνδεσης που είχε χρησιμοποιηθεί σε όλα τα προηγούμενα νανο μοντέλα. Συνδέστε εδώ το καλώδιο Lightning που περιλαμβάνεται εδώ για να συγχρονίσετε το nano με έναν υπολογιστή ή συνδέστε αξεσουάρ όπως αποβάθρες ηχείων ή στερεοφωνικούς προσαρμογείς αυτοκινήτου.
  4. Υποδοχή ακουστικών: Αυτή η υποδοχή στην κάτω αριστερή άκρη του νάνο είναι εκεί όπου συνδέετε ακουστικά για να ακούτε μουσική ή βίντεο. Η 7η γενιά nano δεν διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο, οπότε η σύνδεση στην υποδοχή ακουστικών είναι ο μόνος τρόπος ακρόασης του ήχου.
  5. Κουμπιά έντασης ήχου: Στο πλάι του nano υπάρχουν δύο κουμπιά, τα οποία διανέμονται λίγο από το ένα από το άλλο (υπάρχει ένα τρίτο κουμπιά μεταξύ τους), τα οποία χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της έντασης του ήχου που παίζει μέσω του ακουστικά. Το επάνω κουμπί αυξάνει την ένταση του ήχου, ενώ το κάτω κουμπί χαμηλώνει.
  1. Κουμπί αναπαραγωγής / παύσης: Αυτό το κουμπί, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα κουμπιά αύξησης της έντασης ήχου και παύσης , χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής στο νανο. Εάν δεν παίζει μουσική, κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί θα ξεκινήσει. Εάν η μουσική παίζει ήδη, κάνοντας κλικ πάνω της θα παύσει η μουσική.

Υπάρχει επίσης ένα ζευγάρι από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του υλικού που είναι εσωτερικά του nano και έτσι δεν μπορεί να δει:

  1. Bluetooth: Η 7η γενιά nano είναι το πρώτο νανο μοντέλο που προσφέρει Bluetooth , μια επιλογή ασύρματης δικτύωσης που σας επιτρέπει να μεταφέρετε μουσική σε ακουστικά με Bluetooth, ηχεία και στερεοφωνικούς προσαρμογείς αυτοκινήτου. Δεν θα δείτε το τσιπ Bluetooth, αλλά μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μέσω λογισμικού, όταν συμβατές συσκευές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε βρίσκονται κοντά.
  2. Nike +: Η Nike προσφέρει ένα σύστημα που ονομάζεται Nike + που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις προπονήσεις τους χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, μια συσκευή και έναν δέκτη που συχνά εισάγεται σε ένα συμβατό παπούτσι. Με αυτή την έκδοση του nano, μπορείτε να το ξεχάσετε για όλα αυτά επειδή το υλικό και το λογισμικό της Nike + είναι ενσωματωμένα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένθετο παπουτσιών. Χάρη στο βηματόμετρο του Nano και τη Nike +, μπορείτε να παρακολουθείτε την άσκησή σας. Προσθέστε το Bluetooth και μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με οθόνες καρδιακού ρυθμού.