Χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του iPhone 3GS

Ανακοινώθηκε: 8 Ιουνίου 2009
Κυκλοφόρησε: 19 Ιουνίου 2009
Διακοπή: Ιούνιος 2010

Το iPhone 3GS ήταν το τρίτο μοντέλο iPhone που κυκλοφόρησε η Apple. Χρησιμοποίησε το iPhone 3G ως βάση και ρύθμισε κάποιες λειτουργίες προσθέτοντας μερικά άλλα. Ίσως το πιο σημαντικό, όμως, ήταν με το 3GS ότι η Apple καθιέρωσε το όνομα και το μοτίβο απελευθέρωσης που χρησιμοποιείται για το iPhone από τότε.

Κατά την απελευθέρωσή του, λέγεται ότι το "S" στο όνομα του τηλεφώνου ήταν για "ταχύτητα". Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 3GS έχει έναν ταχύτερο επεξεργαστή από το 3G, οδηγώντας σε διπλάσια απόδοση σύμφωνα με την Apple, καθώς και μια ταχύτερη σύνδεση κυψελοειδούς δικτύου 3G.

Στην αρένα των μέσων ενημέρωσης, το iPhone 3GS εμφάνισε μια νέα φωτογραφική μηχανή που διαθέτει επιλεγμένη ανάλυση 3 megapixel και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο, η οποία ήταν καινούργια στο iPhone εκείνη την εποχή. Το τηλέφωνο συμπεριελάμβανε επίσης ενσωματωμένο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο . Το iPhone 3GS βελτιώθηκε στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με το 3G και διπλασίασε την ικανότητα αποθήκευσης του προκατόχου του, προσφέροντας μοντέλα με αποθήκευση 16GB και 32GB.

Το 3GS και το iPhone Naming / Release Pattern

Το μοντέλο της Apple για την απελευθέρωση νέων μοντέλων iPhone είναι πλέον εδραιωμένο: το πρώτο μοντέλο μιας νέας γενιάς έχει νέο όνομα στο όνομα, ένα νέο σχήμα (συνήθως) και σημαντικά νέα χαρακτηριστικά. Το δεύτερο μοντέλο αυτής της γενιάς, που κυκλοφόρησε το επόμενο έτος, προσθέτει ένα "S" στο όνομά του και αθλητικά πιο μετριοπαθές βελτιώσεις.

Αυτό το μοτίβο προβλήθηκε πρόσφατα με τη σειρά iPhone 6S , αλλά ξεκίνησε με το 3GS. Το 3GS χρησιμοποίησε ουσιαστικά την ίδια φυσική σχεδίαση με τον προκάτοχό του, αλλά έκανε βελτιώσεις κάτω από το καπό και ήταν το πρώτο iPhone που χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό "S". Από τότε, η Apple ακολούθησε αυτό το μοτίβο ανάπτυξης iPhone, ονομάζοντας και απελευθερώνοντας.

Χαρακτηριστικά υλικού του iPhone 3GS

Χαρακτηριστικά λογισμικού του iPhone 3GS

Χωρητικότητα

16GB
32GB

Χρωματιστά

άσπρο
Μαύρος

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Φωνητικές κλήσεις

Διαδίκτυο

Ψυχαγωγία

Διάφορα.

Μέγεθος

4,5 ίντσες ψηλό x 2,4 ευρύ x 0,48 βαθιά

Βάρος

4.8 ουγγιές

Κρίσιμη λήψη του iPhone 3GS

Όπως και με τον προκάτοχό του, το iPhone 3GS ήταν εν γένει καλά δεκτό από τους κριτικούς:

Πωλήσεις iPhone 3GS

Κατά την περίοδο που το 3GS ήταν το κορυφαίο iPhone της Apple, οι πωλήσεις εξερράγησαν . Οι αυτοπαραγωγές πωλήσεων όλων των iPhones της Apple μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 ήταν 17,3 εκατομμύρια τηλέφωνα. Μέχρι τη στιγμή που το 3GS αντικαταστάθηκε από το iPhone 4 τον Ιούνιο του 2010, η Apple είχε πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια iPhone. Αυτό είναι ένα άλμα 33 εκατομμυρίων τηλεφώνων σε λιγότερο από 18 μήνες.

Ενώ είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν ήταν όλες οι πωλήσεις σε αυτή την περίοδο προερχόμενες από το 3GS - κάποιοι 3G και πρωτότυπα μοντέλα εξακολουθούσαν να πωλούνται - είναι δίκαιο να υποθέσουμε ότι η πλειοψηφία των iPhones που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν το 3GS.