Εκτελέστε ένα εκκίνησης εγκατάστασης USB για το OS X El Capitan

OS X El Capitan, κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2015 και ήταν διαθέσιμο από το Mac App Store ως δωρεάν download. Όπως και σε προηγούμενες εκδόσεις του OS X, το El Capitan έχει την ενοχλητική συνήθεια να ξεκινά αυτόματα τη διαδικασία εγκατάστασης μόλις ολοκληρωθεί η λήψη.

Αυτό θα ήταν καλό αν το μόνο που θέλατε να κάνετε ήταν να εγκαταστήσετε γρήγορα το El Capitan ως εγκατάσταση αναβάθμισης πάνω από την υπάρχουσα έκδοση του OS X. Αλλά ακόμα κι αν αυτό είναι ο στόχος σας, δεν είναι πολύ πιθανό ότι είστε πραγματικά έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης . Μετά από όλα, υπάρχει αρκετός χρόνος καθαρισμού πριν κάνετε την εγκατάσταση του OS X El Capitan: αυτό περιλαμβάνει την πρόσφατη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας και την εκκίνηση εγκατάστασης OS X El Capitan σε μονάδα flash USB.

Έχοντας ένα bootable installer για το OS X El Capitan είναι μια καλή ιδέα, ακόμα κι αν το σχέδιό σας είναι απλά να πραγματοποιήσετε μια εγκατάσταση αναβάθμισης, η οποία τεχνικά δεν χρειάζεται να γίνει από ξεχωριστή συσκευή εκκίνησης. Αλλά το δικό σας αντίγραφο του El Capitan σε ξεχωριστή συσκευή εξασφαλίζει ότι θα μπορείτε πάντα να το εγκαταστήσετε ή να το επανεγκαταστήσετε ή να εκτελέσετε βασικές εργασίες αντιμετώπισης προβλημάτων Mac , ακόμα και αν δεν έχετε σύνδεση στο Internet ή πρόσβαση στο Mac App Store, θα πρέπει να κάνετε ξανά λήψη του El Capitan.

01 από 02

Δημιουργήστε έναν Εκκινήσιμο Εκκινητή OS X El Capitan σε μια μονάδα Flash USB

Το El Capitan του Yosemite το χειμώνα - Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να δημιουργήσετε εκκινήσιμα μέσα εγκατάστασης του OS X El Capitan. Joseph Ganster / Συνεργάτης / Getty

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για τη δημιουργία του προγράμματος εκκίνησης. το ένα περιλαμβάνει τη χρήση του βοηθητικού προγράμματος Disk , του Finder, κρυφών αρχείων και πολύ μεγάλη προσπάθεια και χρόνο. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό Πώς να κάνετε μια εκκίνηση αντιγράφων USB Flash Drive του OS X Yosemite Installer , και όχι, αυτό δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Η παλαιότερη διαδικασία που περιγράφεται στο έγγραφο Yosemite θα λειτουργήσει για το El Capitan. πρέπει να γνωρίζετε μόνο τις αλλαγές στις ονομασίες αρχείων, όπως το El Capitan αντί για το Yosemite στις οδηγίες.

Υπάρχει επίσης μια δεύτερη μέθοδος και είναι η μέθοδος που προτιμάμε επειδή είναι λιγότερο εμπλεκόμενη, έχει λίγα μέρη όπου τα πράγματα μπορεί να πάει στραβά, και περιλαμβάνει μόνο τη χρήση μιας εφαρμογής: Terminal.

Ο, τι χρειάζεσαι

Πρώτον, θα χρειαστείτε ένα αντίγραφο του εγκαταστάτη OS X El Capitan. Αρχικά ο οδηγός γράφτηκε για να συμπεριλάβει οδηγίες για τη δημόσια beta του El Capitan που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2015. Μετά την επίσημη κυκλοφορία του El Capitan, αυτός ο οδηγός ενημερώθηκε για να λειτουργήσει με την επίσημη κυκλοφορία και δεν αναφερόταν πλέον σε κανένα από τα beta του λειτουργικού συστήματος.

Στη συνέχεια, κάντε λήψη του προγράμματος εγκατάστασης από το Mac App Store. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, ο εγκαταστάτης θα ξεκινήσει αυτόματα. Όταν συμβαίνει, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει το πρόγραμμα εγκατάστασης. Εάν επιτρέπετε στον εγκαταστάτη να πραγματοποιήσει μια εγκατάσταση, ο εγκαταστάτης θα διαγραφεί από το τέλος της διαδικασίας. Χρειαζόμαστε το πρόγραμμα εγκατάστασης για να μας βοηθήσετε να δημιουργήσουμε ένα bootable installer, οπότε μην αφήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης να τρέξει.

Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το OS X El Capitan και επιθυμείτε να δημιουργήσετε τώρα ένα πρόγραμμα εκκίνησης, μπορείτε να αναγκάσετε το Mac App Store να κάνει ξανά λήψη του εγκαταστάτη .

02 του 02

Χρησιμοποιήστε το Terminal για να δημιουργήσετε έναν εκκινητή OS X El Capitan Installer

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να δημιουργήσετε εκκινήσιμα μέσα εγκατάστασης του OS X El Capitan. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η διαδικασία δημιουργίας του εκκινήσιμου προγράμματος εγκατάστασης OS X El Capitan προκαλεί τη διαγραφή της μονάδας δίσκου USB που χρησιμοποιείτε ως προορισμό για τον εγκαταστάτη. Έτσι, προτού προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε ένα αντίγραφο ασφαλείας των περιεχομένων της μονάδας flash (αν υπάρχει) είτε ότι δεν σας ενδιαφέρει ότι θα διαγραφούν.

Η μυστική εντολή createinstallmedia

Δεν είναι πολύ μυστικό, ειδικά επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο στο παρελθόν για να δημιουργήσουμε bootable εγκαταστάτες για προηγούμενες εκδόσεις του OS X. Αλλά επειδή περιλαμβάνει τη χρήση Terminal , και εισάγοντας μια μακρά εντολή με αρκετά λίγα επιχειρήματα που πρέπει να παρέχονται , παραμένει ως επί το πλείστον αχρησιμοποίητο, αν δεν αγνοείται εντελώς, από πολλούς χρήστες υπολογιστών Mac. Ακόμα, είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε το πρόγραμμα εκκίνησης που θα ξεκινήσει, οπότε ας ξεκινήσουμε.

Χρειάζεστε το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X El Capitan που κατεβάσατε από το Mac App Store. βεβαιωθείτε ότι υπάρχει στο φάκελο / Applications. Εάν δεν συμβαίνει, γυρίστε πίσω στη σελίδα 1 αυτού του οδηγού για λεπτομέρειες σχετικά με την εκ νέου λήψη της εφαρμογής από το κατάστημα.

Δημιουργήστε τον Εγκαταστάτη USB Bootable USB OS X El Capitan

  1. Συνδέστε τη μονάδα flash USB στο Mac.
  2. Δώστε στη μονάδα flash το κατάλληλο όνομα. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας διπλό κλικ στο όνομα της συσκευής στην επιφάνεια εργασίας και στη συνέχεια πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα. Προτείνουμε να καλέσετε τον οδηγό εγκατάστασης δίσκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όνομα θέλετε, αλλά δεν πρέπει να έχει κενά ή ειδικούς χαρακτήρες. Αν επιλέξετε διαφορετικό όνομα, θα χρειαστεί να τροποποιήσετε την εντολή Terminal που περιγράφουμε παρακάτω με το όνομα της μονάδας flash που επιλέξατε.
  3. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  4. Προειδοποίηση : Η ακόλουθη εντολή θα διαγράψει εντελώς τη μονάδα flash που ονομάζεται elcapitaninstaller.
  5. Στο παράθυρο του τερματικού που ανοίγει, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή. Η εντολή είναι μια ενιαία γραμμή κειμένου, αν και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενδέχεται να το εμφανίσει σε διάφορες γραμμές. Αν χρησιμοποιήσατε το όνομα της μονάδας που προτάθηκε παραπάνω, μπορείτε να κάνετε τριπλό κλικ σε μία από τις λέξεις της εντολής για να επιλέξετε ολόκληρη τη γραμμή κειμένου.
    sudo / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ OS \ X \ El \ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia - όγκος / Τόμοι / elcapitaninstaller - appplicationpath / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ OS \ X \ El \ Capitan.app -
  6. Αντιγράψτε (εντολή + πλήκτρα C) την εντολή και, στη συνέχεια, επικολλήστε την (εντολή + πλήκτρα V) στο τερματικό. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.
  7. Θα σας ζητηθεί να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.
  8. Το τερματικό θα εκτελέσει την εντολή createinstallmedia και θα εμφανίσει την κατάσταση καθώς ξεδιπλώνεται η διαδικασία. Η διαγραφή και η αντιγραφή των αρχείων από το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X El Capitan μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το πόσο γρήγορα είναι η μονάδα flash USB. Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να τεντώσετε τα πόδια σας.
  9. Μόλις ολοκληρωθεί η εντολή Τερματικό, θα εμφανιστεί η γραμμή Έγινε και, στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η γραμμή εντολών του τερματικού που περιμένει την εισαγωγή νέας εντολής.
  10. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το Terminal.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης του bootable OS X El Capitan έχει δημιουργηθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εκκίνησης για να εκτελέσετε οποιονδήποτε από τους υποστηριζόμενους τύπους εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκατάστασης αναβάθμισης ή μιας καθαρής εγκατάστασης. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων με δυνατότητα εκκίνησης που περιλαμβάνει μια ποικιλία εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του βοηθητικού προγράμματος δίσκου και του τερματικού.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα εκκίνησης με άλλες εκδόσεις του Mac OS, μπορείτε να βρείτε οδηγίες στον οδηγό: Πώς να κάνετε έναν εκκινητή εγκατάστασης Flash OS X ή macOS .