Διαχείριση έξυπνης αναζήτησης στο Safari για OS X και macOS Sierra

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Safari Web σε λειτουργικά συστήματα OS X και macOS Sierra .

Ο φυλλομετρητής Safari της Apple διαθέτει μια διασυνδεδεμένη διασύνδεση σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής. Το τμήμα αυτού του GUI νέας εμφάνισης που χρησιμοποιείται συχνότερα είναι το πεδίο έξυπνης αναζήτησης, το οποίο συνδυάζει τις γραμμές διευθύνσεων και αναζήτησης και βρίσκεται στην κορυφή του κύριου παραθύρου του Safari. Μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε κείμενο σε αυτό το πεδίο, οι λόγοι για τους οποίους το όνομά του περιέχει τη λέξη έξυπνος γίνονται εμφανείς. Καθώς πληκτρολογείτε, το Safari θα εμφανίζει δυναμικά προτάσεις βάσει της καταχώρισής σας. το καθένα προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως το ιστορικό περιήγησης και αναζήτησης , τους αγαπημένους ιστότοπους καθώς και το χαρακτηριστικό του Spotlight της Apple. Το πεδίο Έξυπνη αναζήτηση χρησιμοποιεί επίσης την Αναζήτηση Γρήγορης Ιστοσελίδας στις προτάσεις της, που εξηγείται αργότερα σε αυτό το σεμινάριο.

Μπορείτε να τροποποιήσετε ποιες από τις παραπάνω πηγές χρησιμοποιεί το Safari για να δημιουργήσει τις προτάσεις του, μαζί με την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος πλοήγησης. Αυτό το σεμινάριο εξηγεί το καθένα λεπτομερέστερα και σας δείχνει πώς να τα τροποποιήσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Κάντε κλικ στο Safari , το οποίο βρίσκεται στο κύριο μενού του προγράμματος περιήγησης στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Προτιμήσεις .... Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί των δύο προηγούμενων βημάτων: COMMAND + COMMA (,)

Προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί η διεπαφή προτιμήσεων Safari. Πρώτα, επιλέξτε το εικονίδιο αναζήτησης . Οι προτιμήσεις αναζήτησης του Safari θα πρέπει τώρα να είναι ορατές και να περιέχουν δύο ενότητες.

Η πρώτη, με την ετικέτα μηχανή αναζήτησης , σας επιτρέπει να καθορίσετε ποια μηχανή χρησιμοποιεί το Safari κάθε φορά που υποβάλλονται λέξεις-κλειδιά μέσω του πεδίου έξυπνης αναζήτησης. Η προεπιλεγμένη επιλογή είναι η Google. Για να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε είτε από Bing, Yahoo ή DuckDuckGo.

Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης προσφέρουν τις δικές τους προτάσεις με βάση τους χαρακτήρες και τις λέξεις-κλειδιά που εισάγετε. Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει αυτό όταν χρησιμοποιείτε μια μηχανή αναζήτησης απευθείας από τον εγγενή ιστότοπό της, σε αντίθεση με μια διεπαφή προγράμματος περιήγησης. Το Safari, από προεπιλογή, θα περιλαμβάνει αυτές τις προτάσεις στο πεδίο έξυπνης αναζήτησης εκτός από τις άλλες πηγές που αναφέρονται παραπάνω. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη συγκεκριμένη λειτουργία, αφαιρέστε το σημάδι ελέγχου (κάνοντας κλικ σε αυτό) που συνοδεύει την επιλογή " Συμπερίληψη προτάσεων μηχανής αναζήτησης ".

Πεδίο έξυπνης αναζήτησης

Η δεύτερη ενότητα στις προτιμήσεις αναζήτησης του Safari, με την ένδειξη Smart Search Field , παρέχει τη δυνατότητα να καθορίσετε ακριβώς ποια στοιχεία δεδομένων το χρησιμοποιεί ο περιηγητής κατά την υποβολή προτάσεων καθώς πληκτρολογείτε. Κάθε μία από τις ακόλουθες τέσσερις πηγές προτάσεων είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, που υποδηλώνεται με ένα συνοδευτικό σημάδι ελέγχου. Για να απενεργοποιήσετε ένα, απλώς καταργήστε το σημάδι ελέγχου κάνοντας κλικ πάνω του μία φορά.

Εμφάνιση πλήρους διεύθυνσης ιστοτόπου

Μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει ότι το Safari εμφανίζει μόνο το όνομα τομέα ενός ιστότοπου στο πεδίο έξυπνης αναζήτησης, σε αντίθεση με προηγούμενες εκδόσεις που εμφάνιζαν την πλήρη διεύθυνση URL. Αν θέλετε να επιστρέψετε στην παλιά ρύθμιση και να προβάλετε πλήρεις διευθύνσεις Web, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Αρχικά, επιστρέψτε στο διάλογο προτιμήσεων του Safari. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Για προχωρημένους" . Τέλος, τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην επιλογή Εμφάνιση πλήρους διευθύνσεως ιστότοπου που βρίσκεται στο επάνω μέρος αυτής της ενότητας.