Διαχωρίστε το Drive Fusion εκτός

01 από 03

Πώς να διαγράψετε τη μονάδα σύντηξης του Mac σας

Ezra Bailey / Ταξί / Getty Images

Η μονάδα Fusion σε ένα Mac αποτελείται από δύο φυσικές μονάδες δίσκου: μια μονάδα SSD και μια τυπική μονάδα δίσκου με πιατέλα. Ένας μηχανισμός σύντηξης συνδυάζει τα καλύτερα και των δύο κόσμων? την εκπληκτικά γρήγορη απόδοση του SSD και τον εντυπωσιακά μεγάλο και σχετικά φθηνό αποθηκευτικό χώρο ενός τυπικού σκληρού δίσκου.

Ενώ η ρύθμιση σύντηξης δημιουργεί μια ωραία απόδοση για τους περισσότερους χρήστες Mac, μπορεί να υπάρχει μια στιγμή που δεν θέλετε πλέον τη μονάδα Fusion και θα προτιμούσατε να έχετε δύο χωριστά ξεχωριστές μονάδες δίσκου για το Mac σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η κατοχή ξεχωριστών μονάδων δίσκου είναι μια καλύτερη διαμόρφωση για τις ανάγκες δεδομένων σας, ή ίσως απλά θέλετε να αντικαταστήσετε είτε το SSD είτε το σκληρό δίσκο με ένα μεγαλύτερο ή ταχύτερο. Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο το κάνετε αυτό, ο διαχωρισμός των μονάδων δίσκου στις επιμέρους συνιστώσες τους είναι ένα πιο εύκολο έργο απ 'ό, τι η Apple αφήνει.

Το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου δεν έρχεται στη διάσωση

Το Disk Utility δεν υποστηρίζει πλήρως την τεχνολογία Core Storage της Apple, η οποία είναι το σύστημα πίσω από τη σκηνή που επιτρέπει τη λειτουργία της μονάδας Fusion. Ναι, μπορείτε να δείτε τη μονάδα Fusion στο Disk Utility και μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα της, αλλά το Disk Utility στερείται έναν τρόπο να χωρίσει τη μονάδα Fusion στα βασικά συστατικά της. Ομοίως, δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας μονάδας Fusion στο Disk Utility. Αντίθετα, πρέπει να καταφύγετε στο Terminal για να δημιουργήσετε μια μονάδα Fusion .

Φυσικά, αν μπορείτε να δημιουργήσετε μια μονάδα Fusion στο τερματικό, μπορείτε να διαχωρίσετε και ένα. Αυτή είναι η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτόν τον οδηγό για τη διαγραφή μιας μονάδας Fusion.

Χρησιμοποιώντας το τερματικό για να διαγράψετε μια μονάδα σύντηξης

Η διαδικασία διαγραφής μιας μονάδας σύντηξης δεν είναι πολύ δύσκολη. το μόνο που χρειάζεται είναι τρεις εντολές Terminal και η μονάδα Fusion θα χωριστεί στις επιμέρους μονάδες δίσκου. Ως μπόνους, θα επαναδιαμορφωθούν και θα είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε. η διαγραφή μιας μονάδας σύντηξης καταστρέφει όλα τα δεδομένα που περιέχονται στις μονάδες δίσκου. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο το κανονικό σύστημα και τα δεδομένα χρήστη που μπορεί να έχετε αποθηκεύσει σε αυτά, αλλά και οποιαδήποτε δεδομένα σε ένα κρυφό διαμέρισμα, όπως το Recovery HD που χρησιμοποιείται για OS X Lion και αργότερα.

Πρόκειται για μια προηγμένη διαδικασία DIY, ώστε να αφιερώσετε χρόνο και να διαβάσετε ολόκληρη τη διαδικασία. Και προτού κάνετε οτιδήποτε, αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας καθώς και να αντιγράψετε το Recovery HD σε μια νέα θέση .

Όταν είστε έτοιμοι, προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να ξεκινήσετε.

02 του 03

Πώς να διαγράψετε τη μονάδα σύντηξης της Mac σας - Εισαγωγή στοιχείων αποθήκευσης πυρήνα

Τα δύο UUID που χρειάζονται υπογραμμίζονται με κόκκινο χρώμα (κάντε κλικ για να τα επεκτείνετε). Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Θα χρησιμοποιήσουμε το Terminal για να χωρίσουμε την μονάδα Fusion. Αυτές οι τρεις εντολές αποθήκευσης Core θα μας επιτρέψουν να δούμε τη διαμόρφωση της τρέχουσας μονάδας Fusion και να ανακαλύψουμε τα UUIDs (Universal Unique Identifiers) που πρέπει να διαγράψουμε τον λογικό τόμο αποθήκευσης πυρήνα και την ομάδα λογικού όγκου αποθήκευσης πυρήνα. Μόλις διαγραφούν και οι δύο, η μονάδα Fusion θα χωριστεί και θα είναι έτοιμη για χρήση από εσάς όπως κρίνετε κατάλληλο.

Εμφανίστε τα UUID της μονάδας Fusion Drive

  1. Κλείστε όλες τις εφαρμογές, εκτός από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού (ώστε να μπορείτε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες).
  2. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  3. Στη γραμμή εντολών του Terminal (συνήθως το όνομα του λογαριασμού σας ακολουθούμενο από ένα $), πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
  4. λίστα disktil cs
  5. Πατήστε enter ή επιστροφή.

Το τερματικό θα εμφανίσει μια επισκόπηση της μονάδας Fusion. Στην πραγματικότητα, θα εμφανίσει όλους τους τόμους που περιλαμβάνονται στο σύστημα αποθήκευσης πυρήνα, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, αυτό θα είναι μόνο η μονάδα Fusion.

Αναζητούμε δύο στοιχεία. το UUID της ομάδας λογικής έντασης και το UUID του λογικού τόμου της μονάδας Fusion. Η ομάδα λογικού τόμου είναι συνήθως η πρώτη γραμμή που εμφανίζεται. θα έχει την ακόλουθη μορφή:

Ομάδα UUID λογικής ομάδας όγκου

=======================

Ένα παράδειγμα θα ήταν:

Ομάδα λογικού όγκου E03B3F30-6A1B-4DCD-9E14-5E927BC3F5DC

=================================================== ===

Μόλις εντοπίσετε την ομάδα λογικού τόμου, σημειώστε ή αποθηκεύστε (αντιγράψτε / επικολλήστε) το UUID. θα το χρειαστείτε αργότερα.

Το δεύτερο στοιχείο που χρειαζόμαστε από τη λίστα είναι ο Λογικός τόμος. Μπορείτε να το βρείτε κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης, με την ακόλουθη μορφή:

Λογική UUID τόμου

----------------------------

Ένα παράδειγμα θα ήταν:

Λογικός τόμος E59B5A99-F8C1-461A-AE54-6EC11B095161

-------------------------------------------------- --------------------------------

Για άλλη μια φορά καταγράψτε ή αποθηκεύστε (αντιγράψτε / επικολλήστε) το UUID. θα το χρειαστείτε στο επόμενο βήμα.

03 του 03

Πώς να διαγράψετε τη μονάδα σύντηξης του Mac σας - Διαγραφή της έντασης του κεντρικού χώρου αποθήκευσης

Οι δύο εντολές αποθήκευσης πυρήνα για τη διαγραφή της λογικής έντασης και της ομάδας λογικού τόμου (High Definition) είναι επισημασμένες (κάντε κλικ για να αναπτυχθεί). Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που έχουμε τα UUIDs της ομάδας λογικού τόμου και του λογικού τόμου (δείτε την προηγούμενη σελίδα), μπορούμε να διαγράψουμε τη μονάδα Fusion.

Προειδοποίηση: Η διαγραφή της μονάδας σύντηξης θα προκαλέσει την απώλεια όλων των δεδομένων που σχετίζονται με τη μονάδα δίσκου, συμπεριλαμβανομένων όλων των κατατμήσεων ανάκτησης HD που ενδέχεται να αποκρύπτονται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν προχωρήσετε.

Η μορφή εντολής είναι:

msgstr cs διαγράψει UUID

όπου το UUID προέρχεται από την ομάδα λογικού όγκου. Ένα παράδειγμα θα ήταν:

disktil cs διαγράψτε E03B3F30-6A1B-4DCD-9E14-5E927BC3F5DC

  1. Εκκινήστε τον τερματικό, εάν δεν είναι ήδη ανοικτό.
  2. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαγράψετε το λογικό τόμο. Κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή, μαζί με το UUID που έχετε αποθηκεύσει στο βήμα 2 (δείτε την προηγούμενη σελίδα).

    Η μορφή εντολής είναι:

    disktil cs deleteVolume UUID

    όπου το UUID είναι από τον Λογικό τόμο. Ένα παράδειγμα θα ήταν:

    disktil cs deleteVolume E59B5A99-F8C1-461A-AE54-6EC11B095161

  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει το σωστό UUID. Καταχωρίστε την παραπάνω εντολή στο Terminal και, στη συνέχεια, πατήστε enter ή επιστροφή.
  4. Αφού ολοκληρωθεί η εντολή, είστε έτοιμοι να διαγράψετε την Ομάδα λογικού τόμου.
  5. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει το σωστό UUID από την ομάδα Fusion. Καταχωρίστε την παραπάνω εντολή στο Terminal και, στη συνέχεια, πατήστε enter ή επιστροφή.
  6. Το τερματικό θα παρέχει ανατροφοδότηση σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής της ομάδας λογικού τόμου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, δεδομένου ότι περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των μεμονωμένων τόμων που κάποτε έφτιαξαν τη μονάδα σύντηξης.
  7. Όταν εμφανιστεί ξανά η γραμμή εντολών του Terminal, η μονάδα Fusion έχει αφαιρεθεί και τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεμονωμένες μονάδες δίσκου όπως επιθυμείτε.
  8. Εάν χωρίσετε τη μονάδα Fusion σας για να εγκαταστήσετε ένα διαφορετικό SSD ή σκληρό δίσκο, μπορείτε να προχωρήσετε και να κάνετε την αλλαγή. Όταν είστε έτοιμοι να επανασυνδέσετε τους δίσκους, ακολουθήστε τις οδηγίες στην ενότητα Εγκατάσταση μιας μονάδας σύντηξης στον τρέχοντα Mac σας .

Αντιμετώπιση προβλημάτων