Καθαρή εντολή αποστολής

Καθαρά παραδείγματα εντολών αποστολής, Επιλογές, Διακόπτες και περισσότερα

Η εντολή net send είναι μια εντολή Command Prompt που χρησιμοποιείται για την αποστολή μηνυμάτων σε χρήστες, υπολογιστές και ψευδώνυμα μηνυμάτων στο δίκτυο.

Τα Windows XP ήταν η τελευταία έκδοση των Windows για να συμπεριλάβει την εντολή net send. Η εντολή msg αντικαθιστά την εντολή net send στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista .

Η εντολή net send είναι μία από πολλές εντολές .

Διαθεσιμότητα εντολών αποστολής Net

Η εντολή net send είναι διαθέσιμη από τη γραμμή εντολών στα Windows XP καθώς και σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows και σε ορισμένα λειτουργικά συστήματα Windows Server.

Σημείωση: Η διαθεσιμότητα ορισμένων διακοπτών εντολών net send και άλλης σύνταξης εντολών net send μπορεί να διαφέρει από το λειτουργικό σύστημα στο λειτουργικό σύστημα.

Γραμματοσειρά Σύνταξης Αποστολή Σύνταξης

net send { όνομα | * | / domain [ : domainname ] | / users } μήνυμα [ / help ] [ /? ]

Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανάγνωσης της σύνταξης εντολών αν δεν είστε βέβαιοι για τον τρόπο ανάγνωσης της σύνταξης εντολών net send επάνω ή στον παρακάτω πίνακα.

όνομα Αυτή η επιλογή καθορίζει το όνομα χρήστη, το όνομα υπολογιστή ή το όνομα μηνύματος (που ορίζεται με την εντολή net name) στο οποίο θέλετε να στείλετε το μήνυμα .
* Χρησιμοποιήστε τον αστερίσκο για να στείλετε το μήνυμα σε κάθε χρήστη στον τρέχοντα τομέα ή ομάδα εργασίας.
/τομέα Αυτός ο διακόπτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνος του για να στείλει το μήνυμα σε όλα τα ονόματα στον τρέχοντα τομέα.
όνομα τομέα Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή με / domain για να στείλετε το μήνυμα σε όλους τους χρήστες στο καθορισμένο όνομα τομέα .
/ χρήστες Αυτή η επιλογή στέλνει το μήνυμα σε όλους τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο διακομιστή από τον οποίο εκτελείται η εντολή net send.
μήνυμα Αυτή η επιλογή εντολής net send είναι προφανώς απαραίτητη και καθορίζει το ακριβές κείμενο του μηνύματος που στέλνετε. Το μήνυμα μπορεί να έχει μέγιστο αριθμό 128 χαρακτήρων και πρέπει να τυλίγεται σε διπλά εισαγωγικά, εάν περιέχει μια κάθετο.
/βοήθεια Χρησιμοποιήστε αυτό το διακόπτη για να εμφανίσετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την εντολή net send. Η χρήση αυτής της επιλογής είναι ίδια με τη χρήση της εντολής net help με το net send: net help send .
/? Ο διακόπτης βοήθειας λειτουργεί επίσης με την εντολή net send αλλά εμφανίζει μόνο τη βασική σύνταξη της εντολής. Η εκτέλεση καθαρής αποστολής χωρίς επιλογές είναι ίση με τη χρήση του /? διακόπτης.

Συμβουλή: Μπορείτε να αποθηκεύσετε την έξοδο της εντολής net send σε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας έναν χειριστή ανακατεύθυνσης με την εντολή. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανακατεύθυνσης της εξόδου εντολών σε ένα αρχείο για βοήθεια ή δείτε τεχνάσματα με εντολή υποβοήθειας για περισσότερες συμβουλές.

Καθαρά παραδείγματα εντολών αποστολής

net send * Παρακαλούμε προχωρήστε αμέσως στο CR103 για μια υποχρεωτική συνάντηση

Σε αυτό το παράδειγμα, το net send χρησιμοποιείται για να στείλει αμέσως το μήνυμα CR103 για ένα υποχρεωτικό μήνυμα συνάντησης σε όλα τα μέλη { * } της τρέχουσας ομάδας εργασίας ή τομέα.

net send / users "Θα ανοιχτεί το άτομο με το αρχείο πελάτη A7 / 3 παρακαλώ αποθηκεύστε την εργασία σας και κλείστε το; Ευχαριστώ!"

Εδώ, η εντολή net send χρησιμοποιείται για να στείλει όλα τα μέλη του τρέχοντος διακομιστή { / users } το μήνυμα Θα ανοίξει το άτομο με το αρχείο πελάτη A7 / 3 παρακαλώ αποθηκεύστε την εργασία σας και κλείστε το; Ευχαριστώ! . Το μήνυμα είναι σε εισαγωγικά επειδή χρησιμοποιήθηκε μια κάθετο μέσα στο μήνυμα .

net send smithm Έχετε απολύσει!

Ενώ είναι ένας εντελώς αντιεπαγγελματικός τρόπος για να τερματίσει την απασχόληση κάποιου, σε αυτό το παράδειγμα, η εντολή net send χρησιμοποιείται για να στείλει τον Mike Smith, με το username smithm , ένα μήνυμα που αμφιβάλλω ότι ήθελε να ακούσει: Είσαστε απολυμένοι! .

Net Αποστολή σχετικών εντολών

Η εντολή net send είναι ένα υποσύνολο της εντολής net και έτσι είναι παρόμοιο με τις αδελφές εντολές όπως net use , net time, net user , net view, κλπ.

Περισσότερες Βοήθεια με την εντολή Καθαρή αποστολή

Εάν η εντολή net send δεν λειτουργεί, ίσως δείτε το ακόλουθο σφάλμα στη γραμμή εντολών:

Το 'net' δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή, λειτουργικό πρόγραμμα ή αρχείο παρτίδας.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, αλλά μόνο ένα είναι μια μόνιμη λύση ...

Μπορείτε να μετακινήσετε τον τρέχοντα κατάλογο εργασίας που είναι η διαδρομή όπου βρίσκεται το αρχείο cmd.exe έτσι ώστε η γραμμή εντολών να γνωρίζει πώς να εκτελέσετε την εντολή net send. Κάντε αυτό με την εντολή αλλαγής καταλόγου (cd):

cd c: \ windows \ system32 \

Από εκεί, μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή net send χωρίς να δείτε αυτό το σφάλμα. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια προσωρινή λύση που θα πρέπει να κάνετε όλη την ώρα για κάθε εντολή. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η τρέχουσα μεταβλητή περιβάλλοντος δεν έχει ρυθμιστεί σωστά.

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τη σωστή μεταβλητή περιβάλλοντος που είναι απαραίτητη για τη γραμμή εντολών για να κατανοήσετε τις εντολές σας στα Windows XP:

  1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη και κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου .
  2. Επιλέξτε Ιδιότητες από αυτό το μενού.
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους .
  4. Επιλέξτε το κουμπί Μεταβλητές περιβάλλοντος .
  5. Στο κάτω μέρος που ονομάζεται Μεταβλητές συστήματος , επιλέξτε Διαδρομή από τη λίστα.
  6. Επιλέξτε το κουμπί Επεξεργασία κάτω από την ενότητα Μεταβλητές συστήματος .
  7. Στο πλαίσιο κειμένου " Επεξεργασία μεταβλητού συστήματος ", αναζητήστε οποιεσδήποτε διαδρομές που διαβάζουν ακριβώς έτσι:

    C: \ Windows \ system32

    ή...

    % SystemRoot% \ system32
  8. Θα πρέπει να έχετε μόνο ένα, αλλά αν δεν έχετε , μεταβείτε στο τέλος του κειμένου, πληκτρολογήστε ένα ερωτηματικό και μετά εισάγετε την κορυφαία διαδρομή από πάνω, όπως παρακάτω:

    · C: \ Windows \ system32

    Υπάρχει ήδη εκεί; Αν ναι, είναι πιθανότατα το δεύτερο που διαβάζει "% SystemRoot%" στην αρχή. Αν ναι, αλλάξτε αυτό το τμήμα της διαδρομής ως "C: \ Windows \ system32" (εφ 'όσον η εγκατάσταση των Windows είναι στη μονάδα C: το πιθανότερο είναι αληθές).

    Για παράδειγμα, θα αλλάζετε % SystemRoot% \ system32 σε C: \ Windows \ system32 .

    Σημαντικό: Μην επεξεργάζεστε άλλες μεταβλητές. Εάν δεν υπάρχουν μεταβλητές σε αυτό το πλαίσιο κειμένου, τότε μπορείτε να εισάγετε την παραπάνω διαδρομή χωρίς το ερωτηματικό αφού είναι η μόνη καταχώρηση.
  9. Κάντε κλικ στο OK μερικές φορές για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να πραγματοποιήσετε έξοδο από το παράθυρο Ιδιότητες συστήματος.
  10. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .