Το σύστημα Info Intelligence UVO της Kia, το οποίο έχει κατασκευαστεί από την Microsoft

01 από 07

Το UVO της Kia εκτελείται στην "Η φωνή σας"

Η Kia παρουσίασε το Optima Hybrid με το σύστημα UVO στο CES 2012. Pop Culture Geek

Η Kia καθυστέρησε λίγο στο πάρτι ψυχαγωγίας και το σύστημα UVO άρχισε να εμφανίζεται μόνο σε επιλεγμένα οχήματα για το έτος μοντέλου 2011. Στο CES 2012, η ​​Kia Motors America παρουσίασε ένα Optima Hybrid που καλύπτεται από την επωνυμία UVO.

Το σύστημα Kia UVO βασίζεται στην τεχνολογία της Microsoft και έχει σχεδιαστεί κυρίως ως ελεγκτής μέσων. Το σύστημα ελέγχει το ραδιόφωνο, το CD player και το ενσωματωμένο ψηφιακό jukebox μουσικής . Μπορεί επίσης να διασυνδέσει με τηλέφωνα με δυνατότητα Bluetooth. Η κύρια λειτουργία πώλησης του συστήματος είναι ο φωνητικός έλεγχος, ο οποίος ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα συστήματα ψυχαγωγίας, η UVO ​​δεν περιλαμβάνει επιλογή πλοήγησης. Έχει, ωστόσο, μια ενσωματωμένη εφεδρική φωτογραφική μηχανή που μπορεί να προβληθεί στην κύρια οθόνη αφής.

02 του 07

Συστήματα ελέγχου Kia UVO

Τα συστήματα UVO περιλαμβάνουν τόσο οθόνη αφής όσο και φυσικούς ελέγχους. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Kia Motors America

Το UVO σχεδιάζεται γύρω από μια οθόνη αφής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του συστήματος. Ωστόσο, η εστίαση του συστήματος είναι σε μεγάλο βαθμό στις φωνητικές εντολές. Η UVO χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της Microsoft και είναι ικανή να μαθαίνει τις φωνές πολλών ανθρώπων. Το σύστημα φωνητικών εντολών ενεργοποιείται πατώντας ένα κουμπί στο τιμόνι, το οποίο εμποδίζει το UVO να πάρει τυχαία κουβέντες ή άλλους θορύβους υποβάθρου.

Εκτός από την τεχνολογία αφής και φωνητικής εντολής, η UVO ​​περιλαμβάνει επίσης φυσικούς ελέγχους. Πολλές από τις λειτουργίες μπορούν να προσπελαστούν χωρίς να αφαιρεθούν τα χέρια σας από το τιμόνι και όλες οι κύριες επιλογές έχουν μεγάλα κουμπιά με σαφή επισήμανση που πλαισιώνουν την οθόνη αφής.

03 του 07

Το ραδιόφωνο και το Jukebox της UVO

Το UVO περιλαμβάνει ένα ραδιοφωνικό δέκτη HD, δέκτη δορυφορικού ραδιοφώνου και μπορεί επίσης να αναπαράγει αρχεία ψηφιακής μουσικής. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Kia Motors America

Η βασική εστίαση του συστήματος KIA UVO είναι η ψυχαγωγία. Περιλαμβάνει δέκτες HD AM και FM , αλλά διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία δορυφορικού ραδιοφώνου Sirius. Και οι τρεις έχουν τα αντίστοιχα φυσικά κουμπιά, οπότε είναι απλό να αλλάζετε μεταξύ τους.

Το UVO περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία μουσικής jukebox και ένα ενσωματωμένο σκληρό δίσκο. Η έκδοση 2012 της UVO περιλαμβάνει 700 megabyte αποθήκευσης, και δεν υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η χωρητικότητα. Η μουσική μπορεί να μετακινηθεί και να απενεργοποιηθεί από το σκληρό δίσκο μέσω ενός USB stick και είναι επίσης δυνατή η αντιγραφή μουσικής από CD.

Ωστόσο, το σύστημα δεν είναι σε θέση να καίει και να κωδικοποιεί τραγούδια από εμπορικούς δίσκους. Θα πρέπει να το κάνετε στον υπολογιστή σας και έπειτα να εγγράψετε τα αρχεία MP3 σε ένα CD. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να μεταφέρετε τα τραγούδια απευθείας στο σκληρό δίσκο UVO.

04 του 07

Λειτουργικότητα Bluetooth της UVO

Μετά την αντιστοίχιση με ένα smarphone, η UVO ​​σας δίνει πρόσβαση στις επαφές σας, στα μηνύματα κειμένου και πολλά άλλα. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Kia Motors America

Εκτός από τη λειτουργία του ως μουσικό jukebox, η UVO ​​είναι επίσης σε θέση να συνδυάζει τα τηλέφωνα με δυνατότητα Bluetooth. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα φυσικό κουμπί που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις επιλογές τηλεφώνου, αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε μέσω φωνητικών εντολών.

Αφού έχετε αντιστοιχίσει ένα τηλέφωνο σε ένα σύστημα UVO, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις επαφές, στα μηνύματα κειμένου, στις πρόσφατες κλήσεις και επίσης να πραγματοποιείτε κλήσεις.

05 του 07

Ο έλεγχος τηλεφώνου της UVO

Το UVO παρέχει τόσο έλεγχο φωνής όσο και οθόνη αφής σε ένα ζευγαρωμένο τηλέφωνο. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Kia Motors America

Τα συνδεδεμένα τηλέφωνα μπορούν να καλούν με φωνητικές εντολές, αλλά η οθόνη αφής περιλαμβάνει επίσης αριθμητικό πληκτρολόγιο κλήσης. Το σύστημα σας παρέχει επίσης λειτουργίες προστασίας προσωπικών δεδομένων και σίγασης.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε πολλά τηλέφωνα σε ένα σύστημα UVO. Αν το κάνετε και τα δύο τηλέφωνα βρίσκονται ταυτόχρονα στην εμβέλεια, το σύστημα θα προεπιλέξει το όποιο έχει δοθεί η υψηλότερη προτεραιότητα. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής από το ένα τηλέφωνο στο άλλο.

06 του 07

Διεπαφή USB της UVO

Η διεπαφή USB της UVO επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων και την ενημέρωση υλικολογισμικού. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Kia Motors America

Η κύρια μέθοδος διασύνδεσης με το UVO είναι μια ενσωματωμένη θύρα USB. Η θύρα USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αρχείων ήχου στον ενσωματωμένο σκληρό δίσκο.

Όταν εισήχθη η UVO, η Kia ανέφερε ότι θα ήταν δυνατή η ενημέρωση του υλικολογισμικού του συστήματος μέσω της διασύνδεσης USB. Οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό MYKia για να πραγματοποιήσουν λήψη επικαιροποιημένων ενημερώσεων υλικολογισμικού. Έκτοτε, η MYKia μεταφέρθηκε στο MyUVO και όλες οι αναφορές για ενημερώσεις υλικολογισμικού έχουν αφαιρεθεί.

07 του 07

Κάμερα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά καμία πλοήγηση

Το UVO είναι ένα ενδιαφέρον σύστημα, αλλά είναι πιο προσαρμοσμένο σε ανθρώπους που θέλουν πολλή μουσική από εκείνους που χρειάζονται λύση πλοήγησης. Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Kia Motors America
Το τρίτο κύριο χαρακτηριστικό του συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας UVO είναι μια εφεδρική φωτογραφική μηχανή. Το βίντεο από την κάμερα εμφανίζεται ακριβώς στην οθόνη αφής UVO, η οποία είναι χρήσιμη για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, το σύστημα δεν περιλαμβάνει κανένα είδος επιλογής πλοήγησης. Εάν θέλετε πλοήγηση GPS στο Kia σας, πρέπει να παραιτηθείτε από το UVO και να πάτε αντί για το πακέτο πλοήγησης.