Τι είναι οι διακομιστές πολυμέσων μέσα στο αυτοκίνητο;

Φέρνοντας όλο το ψηφιακό σας περιεχόμενο στο δρόμο

Ένας διακομιστής πολυμέσων είναι ένας τύπος υπολογιστή που αποθηκεύει και παραδίδει περιεχόμενο ήχου και βίντεο. Οι διακομιστές μέσων οικίας χρησιμοποιούνται συχνά για τη διανομή περιεχομένου βίντεο και ήχου σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο το σπίτι, αλλά το πεδίο των διακομιστών πολυμέσων μέσα στο αυτοκίνητο είναι συνήθως πιο εστιασμένο. Αυτοί οι διακομιστές είναι συνήθως σχεδιασμένοι για να παρέχουν περιεχόμενο στη μονάδα κεφαλής. Ωστόσο, ένας διακομιστής πολυμέσων μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί επίσης να εξυπηρετήσει έναν ευρύτερο σκοπό για την παροχή μέσων ροής σε διάφορες συσκευές που είναι όλες συνδεδεμένες μέσω ασύρματου δικτύου.

Ορισμένες μονάδες κεφαλής περιλαμβάνουν έναν SSD ή παραδοσιακό σκληρό δίσκο, ενώ άλλα έχουν συνδέσεις USB ή υποδοχές κάρτας SD που επιτρέπουν την προσθήκη χώρου αποθήκευσης. Άλλοι είναι άμεσα συμβατοί με τους διακομιστές πολυμέσων, ενώ μερικοί μπορούν να συνδεθούν με ένα διακομιστή πολυμέσων μέσω μιας βοηθητικής εισόδου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα καταλήξετε να βάζετε μαζί σας ένα διακομιστή πολυμέσων DIY, ο οποίος επιτρέπει μια τεράστια ποσότητα προσαρμογής.

Οι διακομιστές μέσων μπορούν να περιλαμβάνουν:

Ορισμένοι τύποι διακομιστών μέσα στο αυτοκίνητο περιλαμβάνουν:

Εξαιρετικά δυνατότητες ψυχαγωγίας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διακομιστών πολυμέσων και κάθε σύστημα λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Η πιο βασική λειτουργικότητα ενός διακομιστή πολυμέσων μέσα στο αυτοκίνητο είναι η αποθήκευση ενός ή περισσότερων ψηφιακών αρχείων που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση από απόσταση από μια κύρια μονάδα ή έναν υπολογιστή . Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω άμεσων συνδέσεων ήχου και εικόνας ή μέσω σύνδεσης δικτύου και ο πιο βασικός διακομιστής μέσων αποτελείται απλώς από μια μονάδα δίσκου (NAS) συνδεδεμένη στο δίκτυο, την οποία μπορεί να τραβήξει περιεχόμενο από μια μονάδα κεφαλής ή έναν υπολογιστή.

Οι πιο περίπλοκοι διακομιστές είναι ουσιαστικά υπολογιστές που εκτελούν την ίδια λειτουργία. Στην περίπτωση μονάδων κεφαλής που δεν έχουν σχεδιαστεί για χρήση με διακομιστές πολυμέσων, ο διακομιστής πολυμέσων μπορεί να στείλει δεδομένα ήχου και βίντεο σε μια βοηθητική είσοδο. Αυτοί οι διακομιστές πολυμέσων συνδέονται συνήθως με μια οθόνη LCD και ελέγχονται μέσω μιας οθόνης αφής ή εναλλακτικής μεθόδου εισαγωγής. Ορισμένοι εξυπηρετητές μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έχουν κατασκευαστεί βάσει στόχων, περιλαμβάνουν επίσης οπτικούς δίσκους και άλλες επιλογές.

Όταν βάζετε μαζί ένα DIY μέσα στο αυτοκίνητο server, έχετε πολλά περιθώρια. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επανατοποθετήσετε ένα παλιό φορητό υπολογιστή ή να συνδέσετε έναν μικρό υπολογιστή σε έναν μετατροπέα και να μεταφέρετε πολυμέσα στη μονάδα κεφαλής, σε τηλέφωνα, tablet και άλλες συσκευές.

Διαθεσιμότητα διακομιστή πολυμέσων OEM

Ορισμένα συστήματα πληροφοριών ψυχαγωγίας OEM περιλαμβάνουν κάποιο είδος λειτουργιών διακομιστή πολυμέσων, αν και συνήθως δεν περιλαμβάνουν ξεχωριστή μονάδα διακομιστή. Το Sync της Ford, το UVO της Kia και άλλα παρόμοια συστήματα ψυχαγωγίας είναι ικανά να αποθηκεύουν και να αναπαράγουν αρχεία ήχου και βίντεο. Άλλα συστήματα ψυχαγωγίας δεν περιλαμβάνουν καμία ενσωματωμένη αποθήκευση, αλλά σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο ψηφιακό σας περιεχόμενο μέσω ενός αναγνώστη καρτών SD ή μέσω σύνδεσης USB.

Προσθήκη διακομιστή πολυμέσων σε υπάρχον σύστημα ήχου / βίντεο αυτοκινήτου

Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα διακομιστή πολυμέσων στο αυτοκίνητο ή στο φορτηγό σας, έχετε μερικές επιλογές. Η πιο εύκολη λύση είναι να αγοράσετε έναν εξυπηρετητή πολυμέσων προοριζόμενο. Αν δεν είστε αντίθετοι με την αναβάθμιση της κύριας μονάδας σας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια μονάδα κεφαλίδας βίντεο που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ένα διακομιστή πολυμέσων.

Η άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα διακομιστή DIY. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά τυπικά θα χρειαστείτε ορισμένα βασικά συστατικά όπως:

Εάν διαθέτετε ένα παλιό φορητό υπολογιστή, μπορείτε να το επαναφέρετε ως διακομιστή πολυμέσων στο αυτοκίνητο. Άλλες εύκολες επιλογές περιλαμβάνουν tablet και smartphone. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε ένα νέο σύστημα ή να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή τύπου γυψοσανίδας χαμηλού προφίλ. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός μικροσκοπικών, χαμηλού κόστους υπολογιστών που βασίζονται στο Linux.

Μερικοί από τους πιο slickest διακομιστές μέσων DIY χρησιμοποιούν LCD οθόνη αφής, η οποία φροντίζει τόσο τις απαιτήσεις της οθόνης όσο και της συσκευής εισόδου. Στην περίπτωση αυτή, ο ήχος μπορεί να διοχετευτεί μέσω μιας βοηθητικής εισόδου στη μονάδα κεφαλής ενώ η οθόνη αφής χρησιμοποιείται για την προβολή περιεχομένου βίντεο.