Πιάνοντας τη διαφορά μεταξύ της επίστρωσης και των περιθωρίων στο σχεδιασμό ιστοσελίδων

Ξεχωρίστε τα δύο με αυτόν τον οδηγό

Εάν δεν γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των παραγεμισμάτων και των περιθωρίων, δεν είστε μόνοι. Είναι μια συχνή ερώτηση και έχει stumped πολλοί σχεδιαστής ιστοσελίδων . Με αυτό το γρήγορο σεμινάριο, μάθετε να κάνετε διάκριση μεταξύ των δύο.

Κατανόηση της διαφοράς

Τα περιθώρια και τα περιβλήματα μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στον αρχάριο σχεδιαστή Ιστού και μερικές φορές ακόμη και στους σχεδιαστές με περισσότερη εμπειρία. Μετά από όλα, με κάποιο τρόπο, μοιάζουν με το ίδιο πράγμα: λευκός χώρος γύρω από μια εικόνα ή ένα αντικείμενο.

Το πάτημα είναι απλά ο χώρος μέσα στο περίγραμμα μεταξύ του περιγράμματος και της πραγματικής εικόνας ή περιεχομένων κυψελών. Στην εικόνα, η επένδυση είναι η κίτρινη περιοχή γύρω από το περιεχόμενο. Λάβετε υπόψη ότι το παραγέμισμα πηγαίνει εντελώς γύρω από το περιεχόμενο. Θα βρείτε padding στην πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερή πλευρά.

Από την άλλη πλευρά, τα περιθώρια είναι οι χώροι έξω από τα σύνορα, μεταξύ των συνόρων και των άλλων στοιχείων δίπλα σε αυτό το αντικείμενο. Στην εικόνα, το περιθώριο είναι η ευρεία περιοχή έξω από ολόκληρο το αντικείμενο. Σημειώστε ότι, όπως και το παραγέμισμα, το περιθώριο πηγαίνει εντελώς γύρω από το περιεχόμενο. Υπάρχουν περιθώρια στην πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερή πλευρά.

Χρήσιμες συμβουλές

Λάβετε υπόψη ότι αν σχεδιάζετε να κάνετε πραγματικά φανταχτερά πράγματα με περιθώρια και παραγεμίσματα, ορισμένα προγράμματα περιήγησης, όπως ο Internet Explorer, δεν εφαρμόζουν σωστά το μοντέλο κουτιού. Αυτό σημαίνει ότι οι σελίδες σας θα φαίνονται διαφορετικές (και μερικές φορές πολύ διαφορετικές) σε άλλα προγράμματα περιήγησης.