Χρησιμοποιώντας την εντολή Mailto στην ιστοσελίδα σας

Μάθετε πώς να γράφετε συνδέσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κάθε ιστοσελίδα έχει μια "νίκη". Αυτές είναι οι βασικές ενέργειες που θέλετε οι άνθρωποι που έρχονται σε αυτόν τον ιστότοπο να πάρουν. Για παράδειγμα, σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου , η "νίκη" θα ήταν όταν κάποιος προσθέτει στοιχεία στο καλάθι αγορών και ολοκληρώνει την αγορά. Για δικτυακούς τόπους που δεν είναι ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως ιστότοποι για οργανώσεις επαγγελματικών υπηρεσιών (συμβούλους, δικηγόρους, λογιστές κλπ.), Αυτή η "νίκη" είναι συνήθως όταν ένας επισκέπτης φτάνει και επικοινωνεί με την εταιρεία για να μάθει περισσότερα για το τι πρέπει να προσφέρει ή για προγραμματίσετε μια συνάντηση κάποιου είδους.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω τηλεφωνικής κλήσης, φόρμας ιστότοπου ή πολύ συχνά, απλά στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτόν τον ιστότοπο.

Η τοποθέτηση συνδέσμων στον ιστότοπό σας είναι τόσο εύκολη όσο και το στοιχείο - το οποίο σημαίνει "άγκυρα", αλλά καλείται συνήθως το στοιχείο "σύνδεσμος". Μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν ότι μπορείτε να συνδέεστε με περισσότερες από άλλες ιστοσελίδες ή έγγραφα και αρχεία (PDF, εικόνες κ.λπ.). Αν θέλετε οι χρήστες να μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια σύνδεση ιστοσελίδας , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή mailto: σε αυτόν τον σύνδεσμο. Όταν οι επισκέπτες του ιστότοπου κάνουν κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα ανοίξει ο προεπιλεγμένος υπολογιστής-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή ή τη συσκευή του και θα του επιτρέψει να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που έχετε ορίσει στην κωδικοποίηση του συνδέσμου σας. Ας δούμε πώς γίνεται αυτό!

Ρύθμιση συνδέσμου αλληλογραφίας

Για να κωδικοποιήσετε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , θα δημιουργήσετε πρώτα έναν σύνδεσμο HTML όπως θα κάνατε κανονικά, αλλά αντί να χρησιμοποιήσετε το http: // στο χαρακτηριστικό "href" αυτού του στοιχείου, θα ξεκινήσατε την τιμή ιδιότητας του χαρακτηριστικού γράφοντας mailto: προσθέστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θέλετε να συνδεθεί αυτό το σύνδεσμο.

Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό σας, θα γράψετε τον παρακάτω κώδικα, απλά αντικαθιστώντας το κείμενο "CHANGE" με τη σύσταση "placeholder" με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας:

mailto:CHANGE "> Στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την ερώτησή σας

Σε αυτό το παραπάνω παράδειγμα, στην ιστοσελίδα θα εμφανίζεται το κείμενο που λέει "Στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις ερωτήσεις σας" και, όταν κάνετε κλικ, αυτός ο σύνδεσμος θα ανοίξει ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα συμπληρωθεί με οποιαδήποτε διεύθυνση email καθορίσατε στον κώδικα.

Αν θέλετε ένα μήνυμα να μεταβεί σε πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απλώς διαχωρίζετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κόμμα, όπως παρακάτω:

mailto:email1@adress.com, email2@address.com "> Στείλτε μας ένα email με τις ερωτήσεις σας

Αυτό είναι πολύ απλό και απλό και πολλοί σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ιστοσελίδες σταματούν εδώ. Υπάρχουν, ωστόσο, πολύ περισσότερες πληροφορίες που μπορείτε να διαμορφώσετε και να στείλετε με τους συνδέσμους mailto. Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού και προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστηρίζουν κάτι περισσότερο από τη γραμμή "Προς". Μπορείτε να καθορίσετε το θέμα, να στείλετε αντίγραφα άνθρακα και τυφλά αντίγραφα άνθρακα. Ας σκάψουμε λίγο βαθύτερα!

Προηγμένες συνδέσεις αλληλογραφίας

Όταν δημιουργείτε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πρόσθετες λειτουργίες, αντιμετωπίζετε το ίδιο με μια δέσμη ενεργειών CGI που χρησιμοποιεί μια λειτουργία GET (μια συμβολοσειρά ερωτήματος ή χαρακτηριστικά στη γραμμή εντολών). Χρησιμοποιήστε ένα ερωτηματικό μετά την τελική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου "Προς" για να δηλώσετε ότι θέλετε να συμπεριληφθεί κάτι περισσότερο από μια γραμμή "Προς". Στη συνέχεια, καθορίζετε ποια άλλα στοιχεία θέλετε:

  • cc - για αποστολή αντιγράφου άνθρακα
  • bcc - για να στείλετε ένα τυφλό αντίγραφο άνθρακα
  • θέμα -για τη γραμμή θέματος
  • σώμα - για το κείμενο κορμού του μηνύματος

Αυτά είναι όλα τα ζεύγη name = value. Το όνομα είναι ο τύπος στοιχείου που αναφέρθηκε παραπάνω που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και η τιμή είναι αυτό που θέλετε να στείλετε.

Για να στείλετε ένα γράμμα σε εμένα και το cc τον Οδηγό Weblogs, θα πληκτρολογείτε το παρακάτω (αντικαθιστώντας τις γραμμές γραμμής "εδώ εδώ" με τις πραγματικές διευθύνσεις):

href="mailto:MAIN-EMAIL-HERE?cc=OTHER-EMAIL-HERE ">
Στείλτε μας email

Για να προσθέσετε πολλά στοιχεία, διαχωρίστε το δεύτερο και τα επόμενα στοιχεία με ένα στοιχείο ampersand (&).

& bcc = EMAIL-ΕΔΩ

Αυτό κάνει την αλληλογραφία mailto πιο δύσκολη για να διαβάσει στον κώδικα της ιστοσελίδας, αλλά πρόκειται να εμφανιστεί όπως σκοπεύετε στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σύμβολο + αντί για ένα διάστημα ή την κωδικοποίηση χώρου, αλλά αυτό δεν λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις και ορισμένα προγράμματα περιήγησης θα υποβάλετε το + αντί για ένα διάστημα, οπότε η παραπάνω κωδικοποίηση είναι ο καλύτερος τρόπος να Κάνε αυτό.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε κάποιο κείμενο στο σύνδεσμο mailto, για να δώσετε στους αναγνώστες συμβουλές σχετικά με το τι να γράψετε στο μήνυμα. Όπως και με το θέμα, πρέπει να κωδικοποιήσετε χώρους, αλλά πρέπει επίσης να κωδικοποιήσετε νέες γραμμές. Δεν μπορείτε να βάλετε απλώς μια επιστροφή μεταφοράς στο σύνδεσμο mailto σας και να έχετε το κείμενο του σώματος να εμφανίσει μια νέα γραμμή. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιείτε το χαρακτήρα κωδικοποίησης% 0A για να πάρετε μια νέα γραμμή. Για ένα διάλειμμα παραγράφου, βάλτε δύο στη σειρά:% 0A% 0A.

Θυμηθείτε ότι εξαρτάται από τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου βρίσκεται το κείμενο κορμού.

body = I% 20have% 20a% 20quot;% 0AI% 20would% 20like% 20to% 20know:

Κάνοντας όλοι μαζί

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός πλήρους συνδέσμου mailto. Θυμηθείτε, αν αντιγράψετε και επικολλήσετε αυτό στις ιστοσελίδες σας, φροντίστε να αλλάξετε το σύμβολο κράτησης θέσης που εμφανίζεται για μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία έχετε πρόσβαση.

δοκιμή mailto

Οι μειονεκτήματα σε συνδέσμους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το ένα αρνητικό σχετικά με τη χρήση συνδέσμων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ιστοσελίδα είναι ότι μπορούν να ανοίξουν τον παραλήπτη σε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα spam-bots ανιχνεύουν τον ιστό αναζητώντας τους συνδέσμους που έχουν κωδικοποιημένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συνέχεια προσθέτουν αυτές τις διευθύνσεις στις λίστες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας τους και αρχίζουν το φράγμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εναλλακτική λύση στη χρήση ενός συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια σαφώς ορατή (στο τουλάχιστον κωδικό) διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτές οι φόρμες θα επιτρέψουν στους επισκέπτες του ιστότοπου να συνδεθούν με ένα άτομο ή εταιρεία χωρίς να χρειάζεται να έχουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκεί για τους κακούς χρήστες.

Φυσικά, οι φόρμες ιστού μπορούν να διακυβευτούν και να καταστρατηγηθούν επίσης, και μπορούν να στείλουν και υποβολές spam, οπότε δεν υπάρχει πραγματικά τέλεια λύση. Θυμηθείτε, αν το κάνετε εξαιρετικά δύσκολο για τους spammers να σας στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πολύ πιθανόν να δυσκολευτείτε και στους νόμιμους πελάτες να σας στέλνουν email! Πρέπει να βρείτε την ισορροπία και να θυμάστε ότι το spam e-mail είναι, δυστυχώς, μέρος του κόστους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να λάβετε μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε το spam, αλλά κάποιο ποσό θα το κάνει παράλληλα με αυτές τις νόμιμες επικοινωνίες.

Στο τέλος, οι σύνδεσμοι "mailto" είναι εξαιρετικά γρήγοροι και εύκολοι να προστεθούν, οπότε αν το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να προσφέρετε ένα μέσο για τον επισκέπτη ενός site να επικοινωνήσει και να στείλει ένα μήνυμα σε κάποιον, αυτοί οι σύνδεσμοι είναι μια ιδανική λύση.