Τι είναι μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα;

Ορισμός μιας ενημερωμένης έκδοσης κώδικα (Hot Fix) και τρόπος λήψης / εγκατάστασης των ενημερωμένων εκδόσεων λογισμικού

Μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα, η οποία μερικές φορές ονομάζεται μόνο μια επιδιόρθωση , είναι ένα μικρό κομμάτι λογισμικού που χρησιμοποιείται για τη διόρθωση ενός προβλήματος, που συνήθως ονομάζεται σφάλμα , μέσα σε ένα λειτουργικό σύστημα ή ένα πρόγραμμα λογισμικού.

Κανένα πρόγραμμα λογισμικού δεν είναι τέλειο και έτσι τα μπαλώματα είναι κοινά, ακόμα και χρόνια μετά την κυκλοφορία ενός προγράμματος. Όσο πιο δημοφιλές είναι ένα πρόγραμμα, τόσο πιο πιθανό είναι να συμβούν σπάνια προβλήματα και έτσι μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα που υπάρχουν είναι μερικά από τα πιο patched.

Μια συλλογή συνήθως ήδη κυκλοφόρητων ενημερωμένων εκδόσεων αποκαλείται συχνά ένα Service Pack .

Χρειάζομαι να εγκαταστήσω τα patches;

Οι ενημερώσεις κώδικα λογισμικού διορθώνουν κανονικά σφάλματα, αλλά μπορούν επίσης να κυκλοφορήσουν για να αντιμετωπίσουν τις ευπάθειες ασφαλείας και τις ανακολουθίες σε ένα κομμάτι λογισμικού. Η παράλειψη αυτών των σημαντικών ενημερώσεων μπορεί να αφήσει τον υπολογιστή, το τηλέφωνό σας ή άλλη συσκευή ανοιχτό σε προσβολές κακόβουλου λογισμικού που έχει ως στόχο να αποτρέψει το έμπλαστρο.

Ορισμένες ενημερώσεις κώδικα δεν είναι τόσο κρίσιμες, αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικές, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά ή πιέζοντας ενημερώσεις στα προγράμματα οδήγησης συσκευών . Έτσι και πάλι, αποφεύγοντας τα μπαλώματα, με την πάροδο του χρόνου θα αφήσει το λογισμικό σε μεγαλύτερο κίνδυνο επιθέσεων, αλλά και παρωχημένο και ενδεχομένως ασυμβίβαστο με νεότερες συσκευές και λογισμικό.

Πώς μπορώ να κατεβάσω & amp; Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις λογισμικού;

Μεγάλες εταιρείες λογισμικού θα κυκλοφορούν περιοδικά patches, συνήθως downloadable από το διαδίκτυο, που διορθώνουν πολύ συγκεκριμένα προβλήματα στα προγράμματα λογισμικού τους.

Αυτές οι λήψεις μπορούν να είναι πολύ μικρές (λίγες KB) ή πολύ μεγάλες (εκατοντάδες MB ή περισσότερες). Το μέγεθος του αρχείου και ο χρόνος που χρειάζεται για τη λήψη και την εγκατάσταση των ενημερώσεων κώδικα εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το περιεχόμενο της ενημερωμένης έκδοσης κώδικα και τον αριθμό των διορθώσεων που θα αντιμετωπίσει.

Windows Patches

Στα Windows, τα περισσότερα μπαλώματα, διορθώσεις και επείγουσες επιδιορθώσεις διατίθενται μέσω του Windows Update . Η Microsoft τυπικά απελευθερώνει τα σχετικά με την ασφάλεια ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα μία φορά το μήνα στην Patch Tuesday .

Ενώ είναι σπάνιες, ορισμένα μπαλώματα μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από ό, τι είχατε πριν από την εφαρμογή τους, συνήθως επειδή ένας οδηγός ή ένα λογισμικό που έχετε εγκαταστήσει έχει κάποιο πρόβλημα με αλλαγές στις ενημερώσεις που έγιναν.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που έχουμε συγκεντρώσει, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε περισσότερα για το γιατί η Microsoft εκδίδει τόσα πολλά μπαλώματα, γιατί μερικές φορές προκαλούν προβλήματα και τι πρέπει να κάνετε εάν τα πράγματα στραβά:

Τα μπαλώματα που προωθούνται από τη Microsoft για τα Windows και τα άλλα προγράμματα τους δεν είναι τα μόνα μπαλώματα που προκαλούν κάποιες καταστροφές. Τα ενημερωτικά δελτία που εκδίδονται για προγράμματα προστασίας από ιούς και άλλα προγράμματα που δεν ανήκουν στη Microsoft προκαλούν προβλήματα και για παρόμοιους λόγους.

Το botched patching συμβαίνει ακόμη και σε άλλες συσκευές, όπως smartphones, μικρά δισκία κ.λπ.

Άλλα επιθέματα λογισμικού

Οι ενημερώσεις κώδικα για λογισμικό που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας, όπως το πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών, συνήθως φορτώνονται και εγκαθίστανται αυτόματα στο παρασκήνιο. Ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τον τύπο του patch, ίσως ενημερωθείτε για την ενημερωμένη έκδοση, αλλά πολλές φορές συμβαίνει στο παρασκήνιο, χωρίς να γνωρίζετε.

Άλλα προγράμματα που δεν ενημερώνονται τακτικά ή δεν ενημερώνονται αυτόματα θα χρειαστούν να εγκατασταθούν με μη αυτόματο τρόπο. Ένας εύκολος τρόπος να ελέγξετε για τα patches είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ενημέρωσης δωρεάν λογισμικού . Αυτά τα εργαλεία μπορούν να ανιχνεύσουν όλα τα προγράμματα στον υπολογιστή σας και να αναζητήσουν οποιεσδήποτε απαιτούν επιδιόρθωση.

Οι κινητές συσκευές απαιτούν ακόμη και μπαλώματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε δει αυτό να συμβαίνει στο τηλέφωνό σας Apple ή Android. Οι ίδιες οι εφαρμογές για κινητά παίρνουν patched όλη την ώρα, συνήθως, με ελάχιστες γνώσεις από εσάς και συχνά φορές για να διορθώσετε σφάλματα.

Οι ενημερώσεις των προγραμμάτων οδήγησης για το υλικό του υπολογιστή σας προσφέρονται μερικές φορές για να ενεργοποιήσετε νέες δυνατότητες αλλά οι περισσότερες φορές έγιναν για να διορθώσετε σφάλματα λογισμικού. Δείτε πώς μπορώ να ενημερώσω προγράμματα οδήγησης στα Windows; για οδηγίες σχετικά με τη διατήρηση και ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης της συσκευής σας.

Ορισμένα μπαλώματα είναι αποκλειστικά για εγγεγραμμένους χρήστες ή χρήστες που πληρώνουν, αλλά αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι διαθέσιμη μια ενημερωμένη έκδοση για ένα παλαιότερο κομμάτι λογισμικού που επιδιορθώνει ζητήματα ασφαλείας και επιτρέπει συμβατότητα με νεότερες εκδόσεις των Windows, αλλά μόνο αν πληρώσετε για την ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Και πάλι, αυτό δεν είναι συνηθισμένο και συνήθως συμβαίνει μόνο με εταιρικό λογισμικό.

Μια ανεπίσημη ενημερωμένη έκδοση κώδικα είναι ένας άλλος τύπος ενημερωμένης έκδοσης κώδικα λογισμικού που έχει κυκλοφορήσει από τρίτο μέρος. Οι ανεπίσημες ενημερώσεις κώδικα απελευθερώνονται συνήθως επειδή ο αρχικός προγραμματιστής εγκατέλειψε την ενημέρωση ενός λογισμικού ή επειδή παίρνουν πολύ χρόνο για να απελευθερώσουν την επίσημη ενημερωμένη έκδοση κώδικα.

Όπως τα λογισμικά υπολογιστών, ακόμη και τα βιντεοπαιχνίδια απαιτούν μερικές φορές μπαλώματα. Οι ενημερώσεις κώδικα βίντεο μπορούν να μεταφορτωθούν όπως κάθε άλλο είδος λογισμικού - συνήθως με το χέρι από τον ιστότοπο του προγραμματιστή, αλλά μερικές φορές είτε αυτόματα μέσω ενημερώσεων εντός του παιχνιδιού είτε από πηγή τρίτου μέρους.

Hot Fixes vs Patches

Ο όρος επείγουσα επιδιόρθωση χρησιμοποιείται συχνά συνώνυμα με την επιδιόρθωση και την επιδιόρθωση αλλά συνήθως μόνο επειδή δίνει την εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει γρήγορα ή προληπτικά.

Αρχικά, ο όρος επείγουσα επιδιόρθωση χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει ένα είδος patch που θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς διακοπή ή επανεκκίνηση μιας υπηρεσίας ή συστήματος.

Η Microsoft συνήθως χρησιμοποιεί τον όρο επείγουσα επιδιόρθωση για να αναφερθεί σε μια μικρή ενημερωμένη έκδοση που απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο και συχνά πολύ σοβαρό ζήτημα.