Τι είναι μια θήκη υπολογιστών;

Επεξήγηση περί θήκης υπολογιστή

Η θήκη του υπολογιστή χρησιμεύει κυρίως ως ένας τρόπος για να στερεώσετε και να συγκρατήσετε όλα τα πραγματικά συστατικά μέσα σε έναν υπολογιστή, όπως η μητρική πλακέτα , ο σκληρός δίσκος , η μονάδα οπτικού δίσκου , η μονάδα δισκέτας κλπ. Συνήθως συνοδεύονται από τροφοδοτικό .

Η θήκη ενός φορητού υπολογιστή, ενός netbook ή ενός tablet θεωρείται επίσης υπόθεση, αλλά δεδομένου ότι δεν αγοράζονται ξεχωριστά ή πολύ αντικαταστάσιμα, η υπόθεση υπολογιστή τείνει να αναφέρεται σε αυτή που είναι μέρος ενός παραδοσιακού επιτραπέζιου υπολογιστή.

Μερικοί δημοφιλείς κατασκευαστές περιπτώσεων υπολογιστών περιλαμβάνουν τα Xoxide, NZXT και Antec.

Σημείωση: Η θήκη του υπολογιστή είναι επίσης γνωστή ως πύργος , κιβώτιο, μονάδα συστήματος, μονάδα βάσης, περίβλημα, περίβλημα , πλαίσιο και ερμάριο .

Σημαντικά γεγονότα υπόθεση υπολογιστή

Οι μητρικές πλακέτες, οι θήκες υπολογιστών και οι τροφοδοτικές συσκευές έρχονται σε διάφορα μεγέθη που ονομάζονται παράγοντες μορφής. Και τα τρία πρέπει να είναι συμβατά για να λειτουργούν σωστά μαζί.

Πολλές περιπτώσεις υπολογιστών, ειδικά αυτές που κατασκευάζονται από μέταλλο, περιέχουν πολύ αιχμηρές άκρες. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν εργάζεστε με ανοικτή θήκη για να αποφύγετε σοβαρές περικοπές.

Όταν ένας άνθρωπος επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών λέει ότι "φέρνουν ακριβώς τον υπολογιστή", συνήθως αναφέρονται στην περίπτωση και τι υπάρχει μέσα σε αυτήν, αποκλείοντας οποιοδήποτε εξωτερικό πληκτρολόγιο , ποντίκι , οθόνη ή άλλα περιφερειακά .

Γιατί μια θήκη υπολογιστών είναι σημαντική

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούμε περιπτώσεις υπολογιστών. Το ένα είναι για προστασία, το οποίο είναι εύκολο να υποθέσουμε γιατί είναι το πιο προφανές. Η σκόνη, τα ζώα, τα παιχνίδια, τα υγρά κ.λπ. μπορούν να βλάψουν όλα τα εσωτερικά μέρη ενός υπολογιστή εάν το σκληρό κέλυφος μιας θήκης υπολογιστή δεν τα περικλείσει και τα κρατήσει μακριά από το εξωτερικό περιβάλλον.

Θέλετε πάντα να κοιτάζετε τη μονάδα δίσκου, το σκληρό δίσκο, τη μητρική πλακέτα, τα καλώδια, το τροφοδοτικό και όλα τα υπόλοιπα που αποτελούν τον υπολογιστή; Πιθανώς όχι. Χέρι-χέρι με προστασία, μια θήκη υπολογιστών επίσης διπλασιάζεται ως ένας τρόπος για να κρύψετε όλα εκείνα τα μέρη του υπολογιστή που κανείς δεν θέλει πραγματικά να δει κάθε φορά που κοιτούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένας άλλος καλός λόγος για να χρησιμοποιήσετε μια θήκη υπολογιστή είναι να διατηρήσετε την περιοχή δροσερή . Η σωστή ροή αέρα πάνω από τα εξαρτήματα του υπολογιστή είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα για τη χρήση θήκης υπολογιστή. Ενώ η θήκη έχει ειδικά ανοίγματα για να επιτρέψει τη διαφυγή μέρους του αέρα του ανεμιστήρα, το υπόλοιπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρυώσει το υλικό , το οποίο διαφορετικά θα ήταν αρκετά καυτό και ενδεχομένως θα υπερθόταν μέχρι το σημείο δυσλειτουργίας.

Κρατώντας θορυβώδη μέρη υπολογιστή , όπως οι οπαδοί, σε ένα κλειστό χώρο μέσα στην θήκη του υπολογιστή είναι ένας τρόπος για να μειώσετε το θόρυβο που κάνουν.

Η δομή της θήκης του υπολογιστή είναι επίσης σημαντική. Τα διαφορετικά μέρη μπορούν να χωρέσουν μαζί και να γίνουν εύκολα προσβάσιμα στο χρήστη συμπιεσμένα σε μια θήκη για να τα συγκρατήσουν όλα μαζί. Για παράδειγμα, οι θύρες USB και το κουμπί λειτουργίας είναι εύκολα προσβάσιμες και η μονάδα δίσκου μπορεί να ανοίξει ανά πάσα στιγμή.

Περιγραφή υποθέματος υπολογιστή

Η θήκη του υπολογιστή μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε υλικό που επιτρέπει ακόμα την υποστήριξη των εσωτερικών συσκευών. Αυτό είναι συνήθως χάλυβας, πλαστικό ή αλουμίνιο, αλλά μπορεί να είναι το ξύλο, το γυαλί ή το αφρώδες στυρόλιο.

Οι περισσότερες περιπτώσεις υπολογιστή είναι ορθογώνιες και μαύρες. Case modding είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το στυλ μιας θήκης για να την προσωποποιήσει με πράγματα όπως έθιμο εσωτερικό φωτισμό, χρώμα ή ένα υγρό σύστημα ψύξης.

Το μπροστινό μέρος της θήκης του υπολογιστή περιέχει ένα κουμπί λειτουργίας και μερικές φορές ένα κουμπί επαναφοράς. Τα μικρά φώτα LED είναι επίσης τυπικά, τα οποία αντιπροσωπεύουν την τρέχουσα κατάσταση ισχύος, τη δραστηριότητα του σκληρού δίσκου και ορισμένες φορές άλλες εσωτερικές διαδικασίες. Αυτά τα κουμπιά και τα φώτα συνδέονται απευθείας με τη μητρική πλακέτα που ασφαλίζεται στο εσωτερικό της θήκης.

Οι θήκες συνήθως περιέχουν πολλαπλές θύρες επέκτασης των 5,25 ιντσών και 3,5 ιντσών για οπτικές μονάδες δίσκου, μονάδες δισκέτας, σκληρούς δίσκους και άλλες μονάδες πολυμέσων. Αυτοί οι χώροι επέκτασης βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της θήκης, έτσι ώστε, για παράδειγμα, ο δίσκος DVD μπορεί εύκολα να προσεγγιστεί από τον χρήστη όταν χρησιμοποιείται.

Τουλάχιστον μία πλευρά της θήκης, ίσως και τα δύο, να ολισθήσει ή να ανοίξει για να επιτρέψει την πρόσβαση στα εσωτερικά εξαρτήματα. Για οδηγίες σχετικά με το άνοιγμα μιας θήκης, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανοίγματος θήκης θήκης κρυστάλλων με τυπικό βίδα .

Το πίσω μέρος της θήκης του υπολογιστή περιέχει μικρά ανοίγματα για να χωράει τις υποδοχές που περιέχονται στη μητρική πλακέτα που είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό της. Η παροχή ρεύματος είναι επίσης τοποθετημένη ακριβώς μέσα στο πίσω μέρος της θήκης και ένα μεγάλο άνοιγμα επιτρέπει τη σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας και τη χρήση του ενσωματωμένου ανεμιστήρα. Οι ανεμιστήρες ή άλλες συσκευές ψύξης μπορούν να συνδεθούν σε οποιαδήποτε πλευρά και σε όλες τις πλευρές της θήκης.

Ανατρέξτε στην ενότητα Περιήγηση μέσα σε επιτραπέζιο υπολογιστή για μια περιγραφή του διαφορετικού υλικού που μπορείτε να βρείτε κάτω από την θήκη του υπολογιστή.