Ο αργός επώδυνος θάνατος του Nintendo Wii

Το Wii ερχόταν σαν ένα λιοντάρι και έβγαινε σαν ένα ψιλοκομμένο αρνί

Όταν το νέο Wii U ανακοινώθηκε το 2011, όλοι γνωρίζαμε ότι το Wii έγινε για. Ακόμη και πριν από την ανακοίνωση του Wii U, η υποστήριξη από τρίτα μέρη είχε ήδη μειωθεί στο σημείο όπου το Wii έμοιαζε σαν ένας νεκρός στο νοσοκομείο, με την αναπνοή του βαρύ, τα μηχανήματα μιλώντας μονότονα για να δείξουν ότι ναι, είναι ακόμα ζωντανός για τώρα. Η Nintendo ενήργησε σαν ένας πιστός γονέας, λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κονσόλα για τα επόμενα χρόνια, αλλά ήταν σαφές ότι ήταν έτοιμοι να τραβήξουν το βύσμα.

2011 Προειδοποίηση: Τα τρίτα μέρη εγκατέλειψαν τα παιχνίδια Wii

Είδαμε το γράψιμο στον τοίχο εκείνο το καλοκαίρι, όταν οι εκδότες παιχνιδιών ήρθαν στη Νέα Υόρκη για να αναδείξουν τα επερχόμενα είδη διακοπών τους και το Wii σχεδόν απουσίαζε. Κάποιες εταιρείες όπως η Capcom ισχυρίστηκαν ότι το Wii δεν υπήρχε πια, ενώ άλλοι έριξαν ένα παιχνίδι ή δύο στο δρόμο του. Η Activision έβαλε δυο παιχνίδια Wii, όπως και η Electronic Arts . Ο Sega έβαλε ένα , μαζί με τον Atari και άλλους μικρούς και μεσαίου μεγέθους εκδότες . Η Ubisoft ήταν ο μόνος εκδότης τρίτου μέρους που κυκλοφόρησε περισσότερα από δύο παιχνίδια Wii (τουλάχιστον τέσσερα).

Το Wii ήταν σαφώς πεθαίνοντας και ενώ οι εκδότες μπορούσαν να στείλουν στον ασθενή ένα φτηνό μπουκέτο με "κάνω καλά" κυνικά γραμμένο στην κάρτα, δεν είδαν κανένα σημείο σε επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Ήμασταν μπερδεμένοι. Μετά από όλα, το 2010 ήταν το καλύτερο έτος για το Wii. Μετά από χρόνια άντλησης φτηνών συλλογών μίνι παιχνιδιών, οι εκδότες τελικά φαινόταν να βάζουν κάποια πραγματική προσπάθεια στην κονσόλα, με τίτλους όπως Call of Duty Black Ops , Sonic Colors , GoldenEye 007 , Donkey Kong Country Returns και πολλά άλλα . Μερικά από αυτά τα παιχνίδια ήταν αρκετά επιτυχημένα, οπότε φάνηκε ότι τελικά, οι εκδότες άρχισαν να κάνουν ό, τι οι παίκτες του Wii έχουν από καιρό ζητήσει. καλά παιχνίδια.

Αντ 'αυτού, το Wii έλαβε λιγότερα το 2011 από την άποψη της ποσότητας, της ποιότητας, και PR ώθηση. Οι εκδότες δεν ήθελαν να αγνοήσουν εντελώς την τεράστια αγορά των ιδιοκτητών Wii, αλλά οι καρδιές τους ήταν σαφώς αλλού.

Η Nintendo δημοσίευσε μόνο τρεις τίτλους για την εορταστική περίοδο του 2011, αλλά τουλάχιστον η ποιότητα ήταν σημαντικά υψηλότερη και ήταν αποκλειστικές.

2012: Ένας ελαφρύς αγώνας πριν από το τέλος

Τα πράγματα φαίνονταν ζοφερά για το 2012, αλλά σαν ένα πεθαμένο κατοικίδιο ζώο που αρχίζει να παίζει την ημέρα που πρόκειται να κοιμηθεί, το Wii κέρδισε σύντομα. Όχι, δεν ήταν ένα μεγάλο έτος , αλλά περιλάμβανε δύο από τα σπουδαία παιχνίδια όλων των εποχών του Wii, το Xenoblade Chronicles και το The Last Story .

2013: Νεκρός Wii Walking

Υπήρξε ένα τελευταίο μεγάλο παιχνίδι για το Wii το 2013, ο Πύργος της Πανδώρας , το οποίο ήταν το τελευταίο από τα τρία παιχνίδια, μια ομάδα πίεσης είχε πιέσει τη Nintendo να απελευθερωθεί. Εκτός αυτού, η Nintendo έβαλε όλη της την ενέργεια στις άλλες κονσόλες της, αφήνοντας το Wii να παραμείνει σε casual-focused multiplatform παιχνίδια.

Ορισμένες κονσόλες, όπως το PlayStation 2, έχουν αρκετή δυναμική για να συνεχίσουν να πηγαίνουν ακόμη και όταν ο διάδοχός τους φτάσει, αλλά το Wii ήταν τόσο αποδυναμωμένο από τα χρόνια παραμέλησης τρίτου μέρους και φτυαρίσματος ότι η ορμή είχε φύγει. Η Nintendo γύρισε την πλάτη της σε ό, τι ήταν κάποτε ένα χρυσό παιδί που κέρδισε χρήματα και αποχώρησε.

Το Wii, μια κονσόλα της οποίας οι απίστευτες πωλήσεις ταιριάζουν μόνο με την κριτική αντιπάθεια, έγινε.