Πώς λειτουργεί: Drones παράδοσης του Amazon

Η Amazon Prime Air προετοιμάζεται για εκτόξευση

Το φιλόδοξο πρόγραμμα Prime Air της Amazon έχει ως στόχο να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη παράδοσης για να παραδώσει την παραγγελία σας στο Amazon εντός 30 λεπτών ή λιγότερο. Πρόσφατες δοκιμές και συνεχιζόμενη ανάπτυξη έχουν Amazon έτοιμη να φέρει σε εφαρμογή αυτή την έννοια της παράδοσης επιστημονικής φαντασίας.

Drones παράδοσης Amazon: Τι είναι αυτοί;

Τα αεροσκάφη παράδοσης του Amazon είναι επίσης γνωστά ως μη επανδρωμένα οχήματα. Το όραμα του Amazon για τα αεροσκάφη είναι ένας στόλος οχημάτων εξοπλισμένων με αυτοεξυπηρετούμενη τεχνολογία, παρόμοια με αυτοκαταστροφικά αυτοκίνητα, όπου τα αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ανεξάρτητα από έναν «πιλοτικό» άνθρωπο. Η αυτοματοποιημένη τεχνολογία αποφυγής σύγκρουσης θα επιτρέψει στα αεροσκάφη να αποφύγουν συντρίβοντας σε αντικείμενα ή ζώα κατά την πτήση, όπως κτίρια, φωτεινούς πόλους, ηλεκτρικές γραμμές και πουλιά για να παραδώσετε με ασφάλεια το πακέτο σας πιο γρήγορα από ποτέ.

Τα αεροσκάφη θα είναι σε θέση να παραδίδουν πακέτα βάρους 5 κιλά. ή λιγότερο μέσα σε 30 λεπτά ή λιγότερο. Οι τρέχουσες δοκιμές του Amazon περιλαμβάνουν αρκετά διαφορετικά μοντέλα και τύπους, έτσι ώστε η τελική εμφάνιση και ο σχεδιασμός να συνεχίσουν να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου. Οι τρέχουσες δοκιμές περιορίζονται στις ημερήσιες λειτουργίες όταν η ορατότητα είναι καλή και οι άνεμοι είναι χαμηλοί. Οι μελλοντικοί έλεγχοι για την παράδοση σε παγωμένες, βροχερές και χιονισμένες συνθήκες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα διαφορετικά σχέδια δαχτυλιδιών για διαφορετικούς τύπους καιρικών συνθηκών.

Γιατί είναι η Amazon Ανάπτυξη Drones παράδοσης;

Όταν ο Amazon ανακοίνωσε το πρόγραμμα Prime Air το 2013, οι σκεπτικιστές και οι επικριτές διατύπωσαν ευρέως την ιδέα. Ενώ η Amazon αντιμετώπισε εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των δύσκολων σχέσεων με την αμερικανική ομοσπονδιακή διοίκηση αερομεταφορών (FAA) σχετικά με τους κανονισμούς, έχουν προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση. Τι τροφοδοτεί τη φωτιά του Αμαζονίου για αυτό το πρόγραμμα drone; Εκτός από τη γενικότερη φιλόδοξη καινοτομία, η εταιρεία βλέπει τα αεροσκάφη παράδοσης ως ευκαιρία όχι μόνο να αυξήσει την ταχύτητα παράδοσης για τους πελάτες αλλά και να αυξήσει την ασφάλεια και την αποδοτικότητα του συνολικού συστήματος μεταφοράς μειώνοντας την οδική κυκλοφορία.

Πότε θα είναι διαθέσιμο ο Amazon Prime Air;

Η Amazon δεν έχει παράσχει μια επίσημη ημερομηνία έναρξης για το πρόγραμμα παράδοσης του drone Amazon Prime Air. Ωστόσο, με τα κέντρα ανάπτυξης της Prime Air στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, το πρόγραμμα είναι πιο κοντά στο να ξεκινήσει από ποτέ. Οι ιδιωτικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μετατοπίσει την ιδέα από την sci-fi φαντασία σε μια αναδυόμενη τεχνολογία για να παρακολουθήσετε.

Οι πελάτες που ζουν κοντά σε μια αποθήκη του Amazon ή στο κέντρο εκπλήρωσης του Amazon θα είναι πιθανώς από τους πρώτους που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα λόγω του στόχου της παράδοσης μέσα σε 30 λεπτά. Μια άλλη σκέψη είναι πώς μπορείτε να πάρετε τα πακέτα στην πόρτα σας. Οι πελάτες σε αγροτικές περιοχές που διαθέτουν χώρο για ναυάγια να προσγειώνονται ή να αιωρούνται σε πακέτα πακέτων είναι ευκολότερο να παραδοθούν σε σύγκριση με τους πελάτες που ζουν σε πιο ασυμβίβαστες αστικές περιοχές. Για τους πελάτες που κατοικούν σε πόλεις, μια πιθανή λύση είναι η χρήση αλεξίπτωτων για να βοηθήσουν τα δρομολόγια να αποθέσουν πακέτα σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η Amazon οραματίζεται ότι η υπηρεσία παράδοσης με συρματόσχοινα αποτελεί αποκλειστικό όφελος για τα μέλη του Amazon Prime, όταν ξεκινάει. Η δοκιμή του Αμαζονίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συνεχιζόμενη διύλιση του σχεδιασμού και της τεχνολογίας των αεροσκαφών και η υποβολή από την Amazon προτάσεων του εναέριου χώρου για τη λειτουργία των αεροπλάνων στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες έχει σιωπήσει σε μεγάλο βαθμό τους σκεπτικιστές. Οι εμπλεκόμενοι στην βιομηχανία προβλέπουν ότι η Amazon θα είναι έτοιμη να προωθήσει την Prime Air σε επιλεγμένες περιοχές μέχρι το 2020. Ενώ ο Jeff Bezos και το πλήρωμα παραμένουν μαμά σε τέτοιες προβλέψεις, προσφέρουν ήδη ένα νέο όραμα για το πολύ κοντινό μέλλον.