Εφαρμογές VR για να σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τους φόβους σας

Φοβισμένοι από αράχνες; Υπάρχει μια εφαρμογή VR για αυτό!

Όλοι φοβούνται κάτι. Ίσως να φοβάσαι αράχνες. Ίσως μιλώντας μπροστά σε μεγάλες ομάδες σας καθιστά ιδρωμένος και ανήσυχος. Ό, τι και αν αυτό προκαλεί φόβο στις καρδιές μας, οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούν να κατακτήσει τους φόβους μας και να τους κατακτήσει.

Ορισμένοι φόβοι είναι απλώς ενοχλητικές οχλήσεις, ενώ άλλοι μπορεί να είναι εντελώς εξουθενωτικοί. Όλοι είναι μοναδικοί σε σχέση με το πόσο άσχημα επηρεάζονται από τους φόβους τους.

Ενώ κάποιοι μπορεί να αναζητήσουν θεραπεία για το άγχος, πολλοί από εμάς απλά προσπαθούμε να αποφύγουμε, όποτε είναι δυνατόν, οτιδήποτε μας τρομάζει.

Για όσους από εμάς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, η πρόσφατη διαθεσιμότητα συσκευών εικονικής πραγματικότητας από την Oculus, την HTC, τη Samsung και άλλους έχει κάνει τη θεραπεία έκθεσης φόβου δυνατή.

Υπάρχει τώρα μια πληθώρα από φόβους που αντιμετωπίζουν εφαρμογές που ο καθένας μπορεί να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με τα ακουστικά VR τους για να προσπαθήσουμε να δούμε αν μπορούν να κατακτήσουν τους φόβους τους.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Εάν έχετε σοβαρό φόβο και ανησυχία σχετικά με κάτι που περιέχεται στις εφαρμογές που αναφέρονται παρακάτω, δεν πρέπει να επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές χωρίς την άδεια και την επίβλεψη του γιατρού σας. Η θεραπεία έκθεσης δεν είναι κάτι που κανείς πρέπει να προσπαθήσει μόνος του χωρίς κατάλληλη επίβλεψη από εκπαιδευμένο επαγγελματία.

Σημείωση: Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές διαφημίζονται ειδικά ως εφαρμογές τύπου "φόβου", ενώ άλλοι δεν ισχυρίζονται ότι σας βοηθούν να αντιμετωπίζετε τον φόβο, αλλά συμπεριλήφθηκαν σε αυτόν τον κατάλογο επειδή τοποθετούν τους χρήστες σε καταστάσεις που μπορεί να είναι αγχωτικές και μπορεί να σχετίζονται με συγκεκριμένους φόβους ή φοβίες.

Υψοφοβία

Εμπειρία Plank της Richie (εφαρμογή VR). Φωτογραφία: Τοστ

Ο φόβος για τα ύψη είναι αρκετά συνηθισμένος. Μάλλον δεν είναι ο φόβος που συναντάμε όλη την ώρα στην καθημερινότητά μας, αλλά όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που περπατούν κοντά σε περβάζια, ιππασία σε γυάλινους ανελκυστήρες κ.ο.κ., οι καρδιές μας μπορεί να κυματίζουν, τα γόνατά μας μπορούν να ταλαντεύονται και εμείς μπορεί να αντιμετωπίσει το φόβο και το άγχος.

Ευτυχώς, υπάρχουν περισσότερες από μερικές εφαρμογές που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με ακροφοβία. Εδώ είναι δύο δημοφιλή:

Εμπειρία Plank της Richie
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift
Προγραμματιστής: Toast

Η πείρα του Richie σας αφήνει να περπατήσετε μια εικονική σανίδα πάνω από έναν ουρανοξύστη. Στην εμπειρία Plank της Richie , ξεκινάτε στη μέση μιας πολυσύχναστης πόλης. Η εφαρμογή σας τοποθετεί στο επίπεδο του εδάφους δίπλα σε έναν ανοιχτό ανελκυστήρα που εισάγετε. Αφού εισέλθετε στον υπερρεαλιστή ανελκυστήρα, κάνετε επιλογές μενού πιέζοντας τα κουμπιά του δαπέδου ανελκυστήρα.

Η πρώτη επιλογή, "The Plank", θα σας οδηγήσει στην κοντινή κορυφή ενός ουρανοξύστη. Καθώς οι πόρτες κλείνουν και αρχίζετε να ανεβαίνετε, ακούτε τη χαλαρωτική μουσική του ανελκυστήρα. Παίρνετε μια μικρή ματιά έξω μέσα από τη μικρή ρωγμή ανάμεσα στις κλειστές πόρτες του ανελκυστήρα καθώς οδηγείτε προς την κορυφή. Αυτή η μικρή αναλαμπή συμβάλλει στην αύξηση του φόβου σας, καθώς παίζει και ο φόβος για δυσλειτουργία των ανελκυστήρων και σας δείχνει πόσο ψηλά είναι το κτίριο.

Ο κύριος του έργου έχει κάνει μεγάλη δουλειά με τον φωτορεαλισμό του ανελκυστήρα και των περιβαλλόντων. Οι επιφάνειες στο εσωτερικό του ανελκυστήρα είναι πολύ αντανακλαστικές και ο φωτισμός είναι υπέροχος, όπως και οι λεπτομέρειες των ξύλινων κόκκων της πραγματικής σανίδας που περπατάτε. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που αυξάνει την εμβάπτιση σε αυτή την εφαρμογή είναι ο σχεδιασμός ήχου. Όταν φτάσετε στην κορυφή του ανελκυστήρα και η μουσική του τυροβραχίου ανελκυστήρα, ακούτε τον θόρυβο του ανέμου, τον ήχο της μακρινής κυκλοφορίας της πόλης κάτω, τα πουλιά, τον θόρυβο ενός περασμένου ελικοπτέρου και άλλους τέτοιους ήχους. Είναι πολύ πιστευτό. Πραγματικά δεν θέλετε να βγαίνετε έξω από τον ανελκυστήρα πάνω στη σανίδα.

Για να αυξηθεί πραγματικά ο συντελεστής εμβάπτισης, ο κύριος του έργου πρόσθεσε τη δυνατότητα στους χρήστες να τοποθετήσουν μια πραγματική πλατφόρμα στο πάτωμα της περιοχής εικονικής πραγματικότητας. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να μετρήσετε την πραγματική σανίδα με τους ελεγκτές κίνησης έτσι ώστε η εικονική σανίδα της εφαρμογής να ταιριάζει με το πραγματικό κομμάτι ξύλου που επιλέγετε ως σανίδα σας. Ένα άλλο hack εμβάπτιση είναι να βρούμε ένα φορητό ανεμιστήρα και να έχει ρυθμιστεί για να αντιμετωπίσει το πρόσωπο στο VR. Είναι αυτές οι μικρές πινελιές που σας δίνουν την αίσθηση ότι είστε πραγματικά εκεί σε αυτόν τον εικονικό ουρανοξύστη.

Τι συμβαίνει εάν πέσετε από τη σανίδα; Δεν θα το χαλάσουμε για σας, αλλά θα σας πούμε ότι η βόλτα στο κατώτατο σημείο μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε λίγο (ή πολύ).

Η διασκέδαση δεν τελειώνει εκεί με την εμπειρία Plank της Richie . Υπάρχει ένας τρόπος όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πακέτο με χερούλια για να πετάξετε γύρω από την πόλη και να βγάλετε φωτιές με έναν εύκαμπτο σωλήνα που κρατάτε στο άλλο σας χέρι. Δεν είμαστε σίγουροι από πού προέρχεται το νερό, αλλά πραγματικά δεν μας νοιάζει γιατί είναι τόσο διασκεδαστικό. Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια λειτουργία skywriting, και μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει επιλογή "add spiders". Απλά πρέπει να το μάθετε μόνοι σας.

#BeFearless Φόβος από τα ύψη - Τοπία
#BeFearless Φόβος από τα ύψη - αστικά τοπία
Πλατφόρμα VR: Samsung Gear VR
Προγραμματιστής: Samsung

Όπου η πείρα της Richie's Plank πηγαίνει απλά για αυτό. #BeFearless από τη Samsung δοκιμάζει τη μέθοδο ανίχνευσης πριν από εσάς μπορεί να περπατήσει. Σκέφτομαι ότι υπήρχαν γιατροί (ή ίσως δικηγόροι;) που εμπλέκονται σε αυτό επειδή η εφαρμογή αυτή έχει εξέλιξη στο επίπεδο, μπορεί να συνδυαστεί με μια συσκευή Gear S για να ελέγξει τον καρδιακό ρυθμό σας και σας ρωτά πόσο "νευρικό" ήσασταν μετά από κάθε επίπεδο . Εάν είστε πολύ νευρικοί, δεν θα σας αφήσει να προχωρήσετε.

#BeFearless - Φόβος από τα ύψη , είναι στην πραγματικότητα δύο εφαρμογές. το ένα ονομάζεται "Τοπία", και το άλλο ονομάζεται "Αστικά τοπία ". Περιλαμβάνουν μια εικονική βόλτα γεφυρών αναρτήσεων, οδήγηση σε μια άκρη γκρεμού, εμπειρία ελικοπτέρων σκι, γυμναστική γυμναστήριο και πολλά άλλα. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι διαδραστικά παιχνίδια, είναι μόνο βίντεο 360 μοιρών από αυτές τις εμπειρίες, και το βίντεο είναι αρκετά χαμηλής ποιότητας, η οποία δεν βοηθά στην εμβάπτιση. Αυτές οι δύο εφαρμογές μπορεί να είναι καλύτερες για όσους είναι πολύ νέοι στην VR. Δεν είναι πραγματικά οι πιο εντυπωσιακές ή συγκλονιστικές εμπειρίες που υπάρχουν, αλλά θα επιτρέψουν τουλάχιστον στους χρήστες να βγάζουν βραδέως τα εικονικά πόδια τους.

Ίσως η Samsung θα αναβαθμίσει την ποιότητα βίντεο για αυτή την εφαρμογή στο μέλλον και θα την καταστήσει πιο απολαυστική.

Ο φόβος της δημόσιας ομιλίας

Limelight VR (εφαρμογή VR). Φωτογραφία: Εργαστήριο Εικονικής Νευροεπιστήμης

Παρόλο που είναι αρκετά εύκολο να αποφευχθούν καταστάσεις όπου ο φόβος για τα ύψη μπορεί να είναι ένα θέμα, η αποφυγή της δημόσιας ομιλίας δεν είναι τόσο εύκολη, διότι συχνά απαιτείται να ασκούμε κάποια μορφή δημόσιας ομιλίας, είτε πρόκειται για παρουσιάσεις σε τάξεις, επαγγελματικές συναντήσεις, απλά δώστε ένα τοστ στο γάμο ενός φίλου. Η ομιλία στο κοινό είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε να περάσουμε, αν και πολλοί από εμάς φοβούνται.

Ευτυχώς, αρκετοί προγραμματιστές εφαρμογών VR έχουν έρθει στη διάθεσή μας και δημιουργούν εφαρμογές για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το φόβο τους για δημόσια ομιλία.

Η Samsung προφανώς θέλει πραγματικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν το φόβο τους για δημόσια ομιλία, επειδή έχουν κάνει όχι λιγότερες από τρεις διαφορετικές εφαρμογές # BeFearless- Fear of Public Speaking .

#BeFearless: Ο φόβος της δημόσιας ομιλίας - Προσωπική ζωή
#BeFearless: Ο φόβος της δημόσιας ομιλίας - Σχολική ζωή
#BeFearless: Φόβος της δημόσιας ομιλίας - Επιχειρηματική ζωή
Πλατφόρμα VR: Samsung Gear VR
Προγραμματιστής : Samsung

Στην εφαρμογή Fear of Public Speaking - Προσωπική ζωή , τοποθετούνται σε μικρές ομάδες ή σε ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου εσείς αλληλεπιδράτε σε καταστάσεις που ενδέχεται να συναντήσετε στην καθημερινή ζωή (έξω από την εργασία και το σχολείο), όπως να κάνετε μικρές συζητήσεις με κάποιον σε αμαξοστοιχία, κάνοντας τοστ, παρέχοντας ομιλία και ακόμη και τραγουδώντας σε ένα μπαρ Karaoke (πλήρης με άδεια μουσικής από πραγματικούς καλλιτέχνες).

Στη Σχολική Ζωή , βρίσκεστε σε ένα συλλογικό περιβάλλον όπου βρίσκεστε σε καταστάσεις όπως η απλή συζήτηση με τους συμμαθητές, η παρακολούθηση σχολικής διάσκεψης, η παρουσίαση σε τάξη και η ανταλλαγή απόψεων με την τάξη.

Η εφαρμογή Business Life #BeFearless φέρνει σε επαφή τις εργασιακές καταστάσεις στο μίγμα, όπως συνέντευξη εργασίας, επαγγελματικό γεύμα, συνάντηση ομάδας, παρουσίαση της διοίκησης και δίκαιη δουλειά.

Και οι τρεις εφαρμογές #BeFearless Fear of Public Speaking ισχυρίζονται ότι βαθμολογούν την απόδοσή σας με βάση τον όγκο φωνής, τον ρυθμό ομιλίας, την επαφή με τα μάτια (με βάση τη θέση του ακουστικού VR) και τον καρδιακό ρυθμό (εάν συνδυάζεται με μια συσκευή Samsung Gear S με καρδιακό ρυθμό οθόνη). Μπορείτε να προχωρήσετε μόνο σε νέα σενάρια όταν έχετε πάρει τουλάχιστον μια "καλή" βαθμολογία στο τρέχον σενάριο. Αυτές οι εφαρμογές είναι όλες ελεύθερες και αξίζει να κατεβάσετε αν φοβάστε να μιλήσετε δημόσια σε κάποια από αυτά τα διάφορα σενάρια.

Limelight VR
Πλατφόρμα VR: HTC Vive
Προγραμματιστής: Virtual Neuroscience Lab

Το Limelight VR είναι ουσιαστικά μια εφαρμογή εκπαίδευσης δημόσιας ομιλίας. Παρέχει διάφορους χώρους (επιχειρηματικός χώρος συνάντησης, μικρή αίθουσα διδασκαλίας, μεγάλη αίθουσα κλπ.), Σας επιτρέπει να επιλέξετε τη διάθεση του κοινού και ακόμη και σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με διάφορα αντικείμενα όπως δείκτες, λευκοί πίνακες, μικρόφωνα και βάθρα.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να εισάγετε πλατφόρμες διαφανειών από τις Παρουσιάσεις Google, ώστε να μπορείτε να εξασκηθείτε παρέχοντας μια πραγματική παρουσίαση, σαν να την κάνατε πραγματικά.

Φόβος των αράχνων

Αραχνοφοβία (εφαρμογή VR). Φωτογραφία: IgnisVR

Πολύ απομακρυσμένος από τον φόβο που προκαλεί ο ιδρώτας της δημόσιας ομιλίας είναι ο φόβος εκείνων των οκτάπλευρων εφιάλτων γνωστών ως αράχνες. Η αραχνοφοβία, όπως είναι επίσημα γνωστή, είναι ένας άλλος κοινός φόβος που θα αναγκάσει τους ώριμους άνδρες να φωνάξουν τα κεφάλια τους μακριά.

Αραχνοφοβία
Πλατφόρμα VR: HTC Vive, Oculus Rift, OSVR
Προγραμματιστής: IgnisVR

Η αραχνοφοβία (η εφαρμογή VR) περιγράφει τον εαυτό της ως "εφαρμογή VR στον τομέα της υγείας και της ψυχολογίας, μια - όχι πολύ σοβαρή - αυτοελεγχόμενη εφαρμογή μιας συνεδρίας θεραπείας έκθεσης εικονικής πραγματικότητας, όπου θα εκτίθεται σταδιακά σε αράχνες".

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να προσθέτετε περισσότερες ή λιγότερες αράχνες, να τις κρατάτε κάτω από εικονικό γυαλί ή να τους επιτρέπετε να στέκονται στο εικονικό γραφείο μαζί σας, ενώ προσπαθείτε να μην εξαντληθείτε από το εικονικό δωμάτιο που ουρλιάζει. Μπορείτε να μεταβάλλετε την κατάσταση έκθεσης και το επίπεδο σε ό, τι αισθάνεστε άνετα και, μην ανησυχείτε, υπάρχει ένα εικονικό πακέτο πρώτων βοηθειών στο εικονικό γραφείο σας σε περίπτωση που τα πράγματα είναι κακό.

Άλλοι φόβοι

Το TheBlu (εφαρμογή VR). Φωτογραφία: Wevr, Inc.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί φόβοι και εφαρμογές που σχετίζονται με το φόβο και είναι δύσκολο να τις καλύψετε όλες. Ακολουθούν μερικές άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με το φόβο:

Αντιμετωπίστε τους φόβους σας για το Gear VR που καλύπτει κάποιους φόβους αλλά είναι περισσότερο μια εφαρμογή τρόμου από μια εφαρμογή θεραπείας. Σήμερα έχει σενάρια για φόβο ύψους, φόβο κλόουν, φαντάσματα και άλλα παραφυσικά πράγματα, φόβο ότι θα ταφεί ζωντανός, και φόβο αράχνων και φιδιών φυσικά. Το Face Fears είναι ελεύθερο να δοκιμάσετε, αλλά πολλές από τις εμπειρίες (ή "πόρτες: όπως είναι γνωστές στην εφαρμογή") πρέπει να αγοράζονται από την εφαρμογή.

Το TheBlu by Wevr είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για όσους φοβούνται τα ωκεάνια και τα θαλάσσια πλάσματα όπως οι φάλαινες και οι μέδουσες. Σε ένα από τα επεισόδια του TheBlu που ονομάζεται Encounter των Φαλαινών , βάζετε υποβρύχια στέκεται στη γέφυρα ενός βυθισμένου πλοίου, διάφορα θαλάσσια πλάσματα κολυμπούν όπως και μια τεράστια φάλαινα που κολυμπά στο παρελθόν και κάνει επαφή με τα μάτια. Είναι μακράν μία από τις πιο εντυπωσιακές εμπειρίες που έχουν σήμερα στην VR.

Ενώ δεν βρήκαμε μεγάλες εφαρμογές από φόβο να πετάξουμε σε αεροπλάνα, υπάρχουν αρκετές εξαιρετικές εφαρμογές που σχετίζονται με τη χαλάρωση, όπως το Relax VR, που μπορεί τουλάχιστον να σας μεταφέρει σε ένα εικονικό ευτυχισμένο μέρος ενώ οδηγείτε σε ένα αεροπλάνο. Η εμβάπτιση του VR μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας να σκέφτεται σε ένα ευρύ ανοικτό χώρο και όχι στα κλειστοφοβικά όρια μιας καμπίνας αεροπλάνου.

Επιπλέον, υπάρχει ένας πλούτος βίντεο VR πρώτου προσώπου 360 μοιρών που σας επιτρέπει να πηδήξετε από τα αεροπλάνα, να κατεβείτε απότομα βουνά, να κάνετε βόλτα με ορεινό τροχόσπιτο και να κάνετε όλα τα άλλα πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε εκτός αν σας ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να τραυματιστεί σοβαρά.

Ένας Λόγος Προσοχής:

Πάλι, συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού δοκιμάσετε οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρό άγχος. Μην πιέζετε τον εαυτό σας πέρα ​​από αυτό που σας ταιριάζει και βεβαιωθείτε ότι είστε χώρος παιχνιδιού VR είναι απαλλαγμένος από οποιαδήποτε εμπόδια, έτσι ώστε να μην τραυματιστείτε όταν επιχειρείτε κάποια από αυτές τις εφαρμογές.