Πώς λειτουργούν οι απομακρυσμένοι εκκινητές αυτοκινήτων

Ορισμένα νεότερα οχήματα κινούνται δεξιά από την εργοστασιακή γραμμή με απομακρυσμένη λειτουργία εκκίνησης αυτοκινήτου και τα πλεονεκτήματα αυτής της λειτουργίας είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Με το να θερμαίνετε τον κινητήρα πριν φτάσετε ποτέ στο αυτοκίνητο, εξασφαλίζετε ότι ο αισθητήρας οξυγόνου θερμαίνεται όλο και οι ρυθμιστές εκπομπών λειτουργούν με μέγιστη απόδοση από τη στιγμή που θα βγείτε από το δρόμο. Και εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να γλιστρήσετε σε ένα προθερμασμένο χώρο επιβατών σε αυτά τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά και να απολαύσετε μια έκρηξη κρύου αέρα προτού ξεκινήσετε για ένα μακρύ καλοκαίρι μετακινούνται μέσω της στάσης και της κυκλοφορίας.

Ενώ οι απομακρυσμένοι εκκινητές αυτοκινήτων OEM είναι σχετικά νέοι, αυτές οι συσκευές είναι διαθέσιμες μέσω της δευτερογενούς αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συχνά συνδυάζονται με συναγερμοί αυτοκινήτων , συστήματα εισόδου χωρίς κλειδί και άλλες παρόμοιες συσκευές, είναι επίσης διαθέσιμες ως αυτόνομες μονάδες.

Πόσο κοστίζουν οι απομακρυσμένοι εκκινητές απομακρυσμένου αυτοκινήτου;

Όταν αγοράζετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο που έρχεται με απομακρυσμένο εκκινητή, το κόστος συνήθως θάβεται κάπου στη λεπτή εκτύπωση. Σε σύγκριση με το κόστος όλων των άλλων, συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλη συμφωνία. Αλλά τι γίνεται με ένα αυτοκίνητο που δεν προέρχεται από το εργοστάσιο με ένα απομακρυσμένο εκκινητή;

Οι εκκινητές απομακρυσμένου αυτοκινήτου μετά την αγορά δεν είναι τόσο ακριβοί, σχετικά, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο συναφείς δαπάνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη: η τιμή του κιτ απομακρυσμένης εκκίνησης και το κόστος εγκατάστασης.

Ενώ είναι δυνατό να βρεθεί ένας βασικός απομακρυσμένος εκκινητής σε απευθείας σύνδεση για κάτω από $ 100, αυτό είναι ακριβώς το κιτ εγκατάστασης. Και το γεγονός είναι ότι η εγκατάσταση ενός απομακρυσμένου εκκινητή αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια πολύ περίπλοκη δουλειά, ειδικά αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει ενσωματωμένα μέτρα κατά της κλοπής.

Οι αξιόπιστοι εγκαταστάτες χρεώνουν συνήθως περίπου τα $ 400 για έναν απομακρυσμένο εκκινητή και το εργατικό δυναμικό για να το εγκαταστήσουν. Φθηνότερες επιλογές είναι συχνά διαθέσιμες, ειδικά αν μπορείτε να βρείτε μια διαπραγμάτευση μέσω ενός site όπως το Groupon , αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι παίρνετε.

Για παράδειγμα, αυτό που μοιάζει σαν μια εξαιρετικά καλή συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει μόνο έναν πολύ βασικό απομακρυσμένο εκκινητή και η προσθήκη τυχόν προηγμένων επιλογών μπορεί να οδηγήσει σε πολύ πιο ακριβό τελικό λογαριασμό. Προκειμένου να καταλάβουμε ακριβώς πού να σχεδιάσουμε τη γραμμή, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν οι απομακρυσμένοι εκκινητές και τι είδους επιλογές είναι διαθέσιμες.

Πώς λειτουργούν οι απομακρυσμένοι εκκινητές;

Οι απομακρυσμένοι εκκινητές αυτοκινήτων είναι συσκευές που επιτρέπουν την εκκίνηση ενός οχήματος χωρίς να απαιτείται είτε ο οδηγός είτε το κλειδί να είναι παρόντες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός εξαρτήματος που συνδέεται με το σύστημα ανάφλεξης και διαθέτει ραδιοδέκτη. Όταν το στοιχείο αυτό λαμβάνει ένα σήμα από έναν ζευγαρωμένο πομπό, ο οποίος τυπικά έχει τη μορφή κλειδιού, ενεργοποιεί τον κινητήρα εκκίνησης.

Δεδομένου ότι ένας απομακρυσμένος εκκινητής αυτοκινήτου προσομοιώνει ακριβώς την ίδια ενέργεια που λαμβάνει χώρα όταν γυρίζετε το κλειδί ανάφλεξης, αυτά τα συστήματα έχουν μερικούς περιορισμούς. Το ένα είναι ότι συνήθως δεν λειτουργούν πολύ καλά με οχήματα με καρμπιρατέρ. Ειδικά κιτ καρμπυρατέρ είναι διαθέσιμα για μερικούς απομακρυσμένους εκκινητές, αλλά αυτά τα κιτ συνήθως δεν θα κάνουν το τέχνασμα για ιδιαίτερα ιδιοσυγκρασιακά οχήματα που απαιτούν πολλή αγάπη με το αέριο ή το τσοκ. Εάν ένα όχημα απαιτεί χειροκίνητη επέμβαση, όπως μια βρύση του πεντάλ γκαζιού για να αποβάλει το υψηλό ρελαντί, αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα.

Τα νεότερα οχήματα που μεταφέρονται από το εργοστάσιο με ενσωματωμένα μέτρα κατά της κλοπής μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα. Αυτά τα οχήματα απαιτούν τυπικά κάποιο είδος παράκαμψης ώστε ο απομακρυσμένος εκκινητής να λειτουργεί χωρίς κλειδί στην ανάφλεξη.

Δείτε περισσότερα σχετικά με: Επιλέγοντας ένα κιτ απομακρυσμένης εκκίνησης .

Πρόσθετες λειτουργίες εκκίνησης απομακρυσμένου αυτοκινήτου

Εκτός από την απλή εκκίνηση ενός οχήματος εξ αποστάσεως, ορισμένοι απομακρυσμένοι εκκινητήρες αυτοκινήτων προσφέρουν μια ποικιλία άλλων χαρακτηριστικών και ολοκλήρωση με άλλες σχετικές συσκευές. Ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

Τηλεχειριστήρια 2 κατευθύνσεων για απομακρυσμένους εκκινητές

Οι βασικοί εκκινητές απομακρυσμένου αυτοκινήτου χρησιμοποιούν μια απλή ρύθμιση πομπού / δέκτη, η οποία σας επιτρέπει να ξεκινήσετε το όχημά σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Σε συστήματα που χρησιμοποιούν τηλεχειριστήρια 2 δρόμων, το τηλεχειριστήριο μπορεί να αποστέλλει και να λαμβάνει πληροφορίες. Αυτό επιτρέπει στο τηλεχειριστήριο να εμφανίζει πληροφορίες όπως η εσωτερική θερμοκρασία του οχήματος, κάτι που μπορεί να είναι ανεκτίμητο αν περιμένετε να βγει μέχρι να θερμανθεί ή να κρυώσει σε ένα άνετο επίπεδο.

Η σημασία μιας ενσωματωμένης δυνατότητας αποσύνδεσης του εκκινητή

Δεδομένου ότι ένας απομακρυσμένος εκκινητής αυτοκινήτου πρέπει να συνδεθεί σε ένα σύστημα ανάφλεξης για να λειτουργήσει, ορισμένες από αυτές τις συσκευές έχουν επίσης τη δυνατότητα να κλείσουν το σύστημα ανάφλεξης προς τα κάτω. Εάν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία αποσύνδεσης εκκίνησης, συνήθως το αυτοκίνητο θα αποτρέπεται από ζεστό κύκλωμα. Ορισμένοι απομακρυσμένοι εκκινητήρες αυτοκινήτων διαθέτουν ακόμα πιο προηγμένες λειτουργίες, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση κλοπής ή κλοπισμού οχήματος, η οποία συνήθως απενεργοποιεί το συναγερμό και στη συνέχεια αποσυνδέει το μίζα μετά το κλείσιμο του οχήματος.

Απομακρυσμένη εκκίνηση του αυτοκινήτου σας με εφαρμογές Smartphone

Οι απομακρυσμένοι εκκινητές αυτοκινήτων διαθέτουν συνήθως ένα ή περισσότερα τηλεχειριστήρια που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ως κλειδιά, αλλά ορισμένα από αυτά τα συστήματα μπορούν επίσης να λειτουργούν μέσω μιας εφαρμογής smartphone. Τα συστήματα αυτά είναι συχνά και 2 δρόμων, πράγμα που επιτρέπει στο smartphone να εμφανίζει μια ποικιλία πληροφοριών που μεταδίδονται από το απομακρυσμένο σύστημα εκκίνησης.

Ενσωμάτωση συστήματος ασφαλείας και βοηθητικές εξόδους

Ορισμένα συστήματα ασφαλείας αυτοκινήτου έχουν ενσωματωμένους απομακρυσμένους εκκινητήρες και ορισμένοι απομακρυσμένοι εκκινητήρες περιλαμβάνουν βοηθητικές εξόδους που επιτρέπουν σε συναγερμοί και άλλες συσκευές να συνδεθούν αργότερα.

Όταν είναι απαραίτητη η επαγγελματική εγκατάσταση

Αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο να πληρώσετε για μια επαγγελματική εγκατάσταση, ορισμένες απομακρυσμένες εγκαταστάσεις εκκίνησης αυτοκινήτων είναι πιο περίπλοκες από άλλες. Τα νεότερα οχήματα που απαιτούν παράκαμψη συστήματος αποτροπής κλοπής, για παράδειγμα, απαιτούν περισσότερη καλωδίωση, ενώ τα παλαιότερα οχήματα με καρμπυρατέρ χρειάζονται επιπλέον εξοπλισμό.

Υπάρχουν επίσης ειδικές εκτιμήσεις κατά την εγκατάσταση ενός απομακρυσμένου εκκινητή σε ένα αυτοκίνητο με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων . Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα με μια εγκατάσταση DIY, είναι σημαντικό να πάρετε τα χέρια σας στα σωστά διαγράμματα καλωδίωσης πριν ξεκινήσετε, καθώς οι εικασίες μπορεί να σας αφήσουν με δαπανηρό λογαριασμό επισκευής.