Τι είναι ένας κώδικας ραδιοφώνου αυτοκινήτου;

Ένας κωδικός ραδιοφώνου αυτοκινήτου είναι μια σύντομη σειρά αριθμών που σχετίζονται με ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που βρίσκεται σε ορισμένες μονάδες κεφαλής. Εάν το ραδιόφωνο σας αναβοσβήνει "CODE", τότε έχει αυτό το χαρακτηριστικό και θα πρέπει να βάλετε τον κωδικό εάν θέλετε ποτέ να χρησιμοποιήσετε ξανά το στερεοφωνικό σας.

Οι περισσότερες μονάδες κεφαλής διαθέτουν μνήμη που διατηρεί ζωντανή λειτουργία που επιτρέπει στο ραδιόφωνο να θυμάται το χρόνο, τις προεπιλογές και άλλες πληροφορίες. Όλες αυτές οι πληροφορίες χάνονται αν η μπαταρία πεθάνει ή αποσυνδεθεί, αλλά για τις περισσότερες μονάδες κεφαλής, αυτή είναι η έκταση της βλάβης.

Ωστόσο, ορισμένες μονάδες κεφαλής περιλαμβάνουν επίσης ένα χαρακτηριστικό αποτροπής κλοπής που τους αναγκάζει να σταματήσουν να εργάζονται αν χάσουν την ισχύ τους. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας κλέφτης κλέβει ποτέ το ραδιόφωνο σας, το ραδιόφωνό σας θα θεωρητικά γίνει ένα άχρηστο βάρος χαρτιού αμέσως μόλις κόψει την πλεξούδα. Δυστυχώς, αυτό το χαρακτηριστικό ξεκινά επίσης εάν η μπαταρία σας πεθαίνει ποτέ , με την οποία ασχολείστε τώρα.

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την κεφαλή σας, θα πρέπει να εντοπίσετε τον κατάλληλο κωδικό ραδιοφώνου αυτοκινήτου και να τον εισάγετε χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που είναι συγκεκριμένη για τη συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο του στερεοφωνικού σας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για τον εντοπισμό του κώδικα και της διαδικασίας, και μερικές από αυτές είναι ακόμη δωρεάν. Αφού έχετε τον κωδικό, μπορείτε να το σημειώσετε κάπου ασφαλές, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να το αντιμετωπίσετε ξανά.

Εύρεση κωδικών ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Υπάρχει μια δέσμη διαφορετικών τρόπων για τον εντοπισμό ενός ραδιο κώδικα αυτοκινήτου , αλλά οι κύριοι, κατά φθίνουσα σειρά πολυπλοκότητας και κόστους, είναι:

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κωδικός ραδιοφώνου του αυτοκινήτου για τη μονάδα κεφαλής μπορεί να εκτυπωθεί στο εγχειρίδιο χρήσης. Αυτό δεν είναι ένα ιδιαίτερα ασφαλές μέρος για να το έχετε, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι διατηρούν τα εγχειρίδια του χρήστη στο όχημα, αλλά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου θα βρείτε τον κώδικα που ψάχνετε στο εγχειρίδιο. Ορισμένα εγχειρίδια έχουν ακόμα χώρο στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος για να καταγράψουν τον κωδικό ραδιοφώνου. Εάν αγοράσατε το αυτοκίνητό σας που χρησιμοποιήθηκε, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να το έχει κάνει.

Αφού ελέγξετε το εγχειρίδιο, ο ιστότοπος του ΚΑΕ είναι ο επόμενος χώρος για να κοιτάξετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θελήσετε να κοιτάξετε στον ιστότοπο της αυτοκινητοβιομηχανίας που δημιούργησε το αυτοκίνητό σας, αν και ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τον ιστότοπο της εταιρείας ήχου αυτοκινήτου που έκανε την ίδια την κεντρική μονάδα. Εάν ο εν λόγω ΚΑΕ διατηρεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων με κωδικούς ραδιοφώνου αυτοκινήτου, θα μπορείτε να καταχωρίσετε πληροφορίες όπως ο αριθμός αναγνώρισης οχήματος (VIN) και ο σειριακός αριθμός του ραδιοφώνου για να αποκτήσετε πρόσβαση στον κωδικό σας.

Εκτός από τις βάσεις δεδομένων OEM, υπάρχει επίσης μια χούφτα ελεύθερες βάσεις δεδομένων κωδικών για διάφορους τύπους ραδιοφώνων. Φυσικά, θα πρέπει να προσέχετε πάντα όταν χρησιμοποιείτε έναν από αυτούς τους πόρους, αφού εισάγοντας τον λάθος κώδικα αρκετές φορές συνήθως θα σας κλειδώσει από τη μονάδα κεφαλής εντελώς.

Μια άλλη επιλογή είναι να καλέσετε τον τοπικό σας αντιπρόσωπο. Ακόμα κι αν δεν αγοράσατε το όχημά σας από τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο, θα είναι συχνά σε θέση να σας βοηθήσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη μάρκα, το μοντέλο, το έτος και το VIN του οχήματός σας, εκτός από τους σειριακούς και τους αριθμούς εξαρτημάτων του ραδιοφώνου. Μπορεί να χρειαστεί να μιλήσετε είτε με τα τμήματα είτε με το τμήμα σέρβις. Φυσικά, να έχετε κατά νου ότι αυτή είναι μια υπηρεσία ευγένειας που δεν υποχρεούνται να παρέχουν.

Αν δεν λειτουργεί καμία από αυτές τις επιλογές, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με ένα τοπικό κέντρο εξυπηρέτησης ή να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική υπηρεσία που έχει πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων με κωδικούς ραδιοφώνου αυτοκινήτου. Αυτές είναι αμειβόμενες υπηρεσίες, οπότε θα πρέπει να πληρώσετε κάποια χρήματα για να λάβετε τον κωδικό σας. Συνήθως θα πρέπει να γνωρίζουν τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματός σας, το εμπορικό σήμα του ραδιοφώνου, το μοντέλο του ραδιοφώνου και τους αριθμούς και τους αριθμούς σειράς του ραδιοφώνου.

Εισαγωγή κώδικα ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Η ακριβής διαδικασία εισαγωγής κωδικού ραδιοφώνου αυτοκινήτου ποικίλλει από τη μια κατάσταση στην άλλη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά ή τα κουμπιά έντασης ή κουμπιού τόνερ για να επιλέξετε αριθμούς και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ή πιέστε ένα άλλο κουμπί για να προχωρήσετε. Δεδομένου ότι μπορείτε να κλειδώσετε τον εαυτό σας κάνοντας λάθος ή τοποθετώντας λάθος κώδικα σε πάρα πολλές φορές, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι κάνετε πριν ξεκινήσετε.

Κλείδωμα κωδικού ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Αν εισάγετε έναν εσφαλμένο κωδικό ορισμένες φορές, το ραδιόφωνο μπορεί να σας κλειδώσει. Σε εκείνο το σημείο, δεν θα μπορείτε να εισαγάγετε άλλους κωδικούς μέχρι να ολοκληρώσετε μια διαδικασία επαναφοράς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να αποσυνδέσετε ξανά την μπαταρία και να την αφήσετε να αποσυνδεθεί για λίγο. Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την ανάφλεξη (αλλά μην ξεκινήσετε τον κινητήρα), να ενεργοποιήσετε το ραδιόφωνο και να περιμένετε από μισή ώρα έως μία ώρα. Η συγκεκριμένη διαδικασία ποικίλλει από το ένα όχημα στο επόμενο, οπότε πρέπει είτε να εντοπίσετε το σωστό είτε να περάσετε κάποια δοκιμή και σφάλμα.

Συσκευές "Keep Alive" της μπαταρίας

Μπορεί να συναντήσετε συσκευές "κρατήστε ζωντανές" που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψετε το ραδιόφωνο από την απαίτηση κωδικού μετά την αποσύνδεση της μπαταρίας. Αυτές οι συσκευές τυπικά συνδέονται στον αναπτήρα και παρέχουν μια περιορισμένη ποσότητα ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα ενώ αποσυνδέεται η μπαταρία.

Παρόλο που αυτές οι συσκευές λειτουργούν συνήθως καλά, δημιουργούν κίνδυνο δημιουργίας ηλεκτρικού βραχυκυκλώματος. Εάν συνδέσετε μία από αυτές τις συσκευές κατά την αντικατάσταση μιας μπαταρίας, το θετικό καλώδιο της μπαταρίας που έρχεται σε επαφή με οποιοδήποτε έδαφος (π.χ. το αρνητικό καλώδιο της μπαταρίας, το πλαίσιο, ο κινητήρας κ.λπ.) θα προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, πολλές εργασίες που απαιτούν αποσύνδεση της μπαταρίας έχουν να κάνουν με εξαρτήματα που μπορούν να υποστούν βλάβη εάν είναι "καυτά" κατά την αποσύνδεση ή την επανασύνδεσή τους. Έτσι, ενώ αυτές οι συσκευές "κρατήστε ζωντανές" είναι εύχρηστες, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ και με μεγάλη προσοχή (ή καθόλου).