Διόρθωση επιπέδων προσαρμογής GIMP

Ένα από τα κοινά παράπονα σχετικά με το GIMP είναι ότι η εφαρμογή δεν προσφέρει επίπεδα προσαρμογής. Καθώς οι χρήστες του Photoshop θα ξέρουν, τα επίπεδα προσαρμογής είναι επίπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επεξεργαστούν την εμφάνιση όλων των στοιβάδων που στοιβάζονται παρακάτω, χωρίς να επεξεργάζονται αυτά τα επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα επίπεδο προσαρμογής μπορεί να αφαιρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο και τα παρακάτω επίπεδα θα εμφανιστούν όπως πριν.

Επειδή δεν υπάρχουν επίπεδα προσαρμογής GIMP, τα στρώματα πρέπει να επεξεργαστούν άμεσα και τα εφέ δεν μπορούν να καταργηθούν αργότερα. Ωστόσο, είναι δυνατό να πλαστογραφήσετε μερικά βασικά μη καταστρεπτικά εφέ ρύθμισης επιπέδων στο GIMP χρησιμοποιώντας τις μεθόδους ανάμειξης .

01 του 06

Μην περιμένετε τα θαύματα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι δεν πρόκειται για μια θαυμαστή λύση στο ζήτημα των επιπέδων προσαρμογής GIMP. Δεν προσφέρει το λεπτό έλεγχο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρησιμοποιώντας τα πραγματικά επίπεδα προσαρμογής και οι πιο προηγμένοι χρήστες που αναζητούν να επεξεργαστούν τις εικόνες τους για να παράγουν τα καλύτερα αποτελέσματα θα θεωρούν πιθανώς αυτό το μη εκκινητή. Ωστόσο, για τους λιγότερο προηγμένους χρήστες που επιδιώκουν να επιτύχουν γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα, αυτές οι συμβουλές μπορεί να είναι χρήσιμες προσθήκες σε μια υπάρχουσα ροή εργασιών, χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού Mode και το ρυθμιστικό Opacity που βρίσκεται στην κορυφή της παλέτας των επιπέδων.

Αυτές οι συμβουλές ίσως να μην είναι αποτελεσματικές με κάθε εικόνα, αλλά στα επόμενα βήματα θα σας δείξω μερικούς γρήγορους και εύκολους τρόπους για να πλαστογραφήσετε βασικά επίπεδα προσαρμογής GIMP για να επιτύχετε απλή μη καταστρεπτική επεξεργασία στο GIMP.

02 του 06

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία οθόνης

Αν έχετε μια εικόνα που φαίνεται λίγο σκοτεινή ή υποεκτιμημένη, όπως αυτή που παρουσιάστηκε στο προηγούμενο βήμα, ένα πραγματικά απλό κόλπο για να το φωτίσετε είναι να αντιγράψετε το στρώμα φόντου και, στη συνέχεια, να αλλάξετε τη λειτουργία στην οθόνη .

Εάν διαπιστώσετε ότι η εικόνα έχει πάει πολύ φωτεινή και κάποιες περιοχές έχουν καεί ή γίνει καθαρό λευκό, μπορείτε να μειώσετε το εφέ σύροντας το ρυθμιστικό Opacity προς τα αριστερά έτσι ώστε να εμφανίζεται όλο το στρώμα του φόντου.

Εναλλακτικά, εάν η εικόνα εξακολουθεί να μην είναι αρκετά φωτεινή, μπορείτε να αντιγράψετε το νέο στρώμα έτσι ώστε να υπάρχουν δύο επίπεδα που έχουν οριστεί στην οθόνη . Θυμηθείτε ότι μπορείτε να συντονίσετε το αποτέλεσμα ρυθμίζοντας την Αδιαφάνεια αυτού του νέου στρώματος.

03 του 06

Χρησιμοποιήστε τις Μάσκες Layer

Είμαι ευχαριστημένος με το πλακόστρωτο τοίχο στην εικόνα στο προηγούμενο βήμα, αλλά θέλω το μπλουζάκι να είναι ελαφρύτερο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια μάσκα επιπέδου έτσι ώστε μόνο το μπλουζάκι να φωτίζεται όταν αντιγράφω το στρώμα οθόνης .

Διπλασιάζω το επίπεδο οθόνης και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο νέο στρώμα της Παλέτας επιπέδων και κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη μάσκας επιπέδου . Στη συνέχεια, επιλέξτε Μαύρο (πλήρης διαφάνεια) και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη . Με το λευκό που έχει το χρώμα του προσκηνίου, ζωγραφίζω τώρα στη μάσκα με μια μαλακή βούρτσα έτσι ώστε το μπλουζάκι να αποκαλυφθεί και να εμφανιστεί ελαφρύτερο. Εναλλακτικά, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το εργαλείο Paths Tool για να σχεδιάσω το μπλουζάκι, να κάνω μια επιλογή από το μονοπάτι και να το γεμίσω με λευκό για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτό το φροντιστήριο Vignette εξηγεί τις Μάσκες Layer με περισσότερες λεπτομέρειες.

04 του 06

Χρησιμοποιήστε τη Λειτουργία μαλακού φωτός για να φωτίσετε

Εάν το μπλουζάκι εξακολουθεί να μην είναι αρκετά ελαφρύ μετά το τελευταίο βήμα, θα μπορούσα απλά να αντιγράψω το στρώμα και να μάσκω ξανά, αλλά μια άλλη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία μαλακού φωτός και ένα νέο στρώμα με λευκό γεμάτο που ταιριάζει με τη μάσκα εφαρμοστεί προηγουμένως.

Για να το κάνετε αυτό, προσθέτω ένα νέο κενό στρώμα πάνω από τα υπάρχοντα στρώματα και τώρα κάντε δεξί κλικ στο Layer Mask στο παρακάτω επίπεδο και επιλέξτε Mask to Selection . Τώρα κάνω κλικ στο κενό στρώμα και συμπληρώστε την επιλογή με λευκό. Αφού καταργήσετε την επιλογή της επιλογής, απλά αλλάζω τη λειτουργία σε μαλακό φως και, αν είναι απαραίτητο, ρυθμίζω την αδιαφάνεια του στρώματος για να το ρυθμίσετε.

05 του 06

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία μαλακού φωτός για να σκουρύνει

Αφού ξοδέψατε τα τελευταία βήματα για να φωτίσετε την εικόνα, αυτό το βήμα μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά δείχνει έναν άλλο τρόπο χρήσης του Soft Light Mode - αυτόν τον χρόνο για να σκουρύνει η εικόνα. Προσθέτω ένα άλλο κενό στρώμα στην κορυφή και αυτή τη φορά γεμίστε ολόκληρο το στρώμα με μαύρο. Τώρα, αλλάζοντας τη λειτουργία σε μαλακό φως , ολόκληρη η εικόνα σκουραίνει. Προκειμένου να φέρω κάποια λεπτομέρεια πίσω στο μπλουζάκι, έχω μειώσει το Opacity λίγο.

06 του 06

Πειραματιστείτε, στη συνέχεια πειραματιστείτε μερικά άλλα

Είπα στην αρχή ότι αυτό δεν είναι μια πραγματική εναλλακτική λύση από τα πραγματικά επίπεδα προσαρμογής του GIMP, αλλά μέχρι να κυκλοφορήσει μια έκδοση του GIMP με Layer Adjustment, τότε αυτά τα μικρά κόλπα μπορούν να προσφέρουν στους χρήστες του GIMP ορισμένες απλές επιλογές για να κάνουν μη καταστρεπτικές τροποποιήσεις εικόνες.

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να πειραματιστεί και να δούμε τι αποτελέσματα μπορεί να παράγει. Μερικές φορές εφαρμόζω λειτουργία μαλακού φωτός για να ολοκληρώσω διπλά επίπεδα (τα οποία δεν έχω δείξει εδώ). Θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι διαθέσιμοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε, όπως Multiply και Overlay . Αν εφαρμόσετε μια λειτουργία σε ένα διπλότυπο στρώμα που δεν σας αρέσει, μπορείτε εύκολα να διαγράψετε ή να αποκρύψετε το επίπεδο, όπως θα κάνατε αν χρησιμοποιούσατε αληθινά επίπεδα προσαρμογής στο GIMP.