Συνδυασμός τρόπων στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών

01 από 25

Εισαγωγή τρόπου μείγματος

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Στο στιγμιότυπο οθόνης μπορείτε να δείτε την παλέτα των στρωμάτων μου με το στρώμα βάσης και το στρώμα ανάμειξης ακριβώς όπως το έχω ρυθμίσει για αυτά τα παραδείγματα. Η λειτουργία Μείγμα ρυθμίζεται από το μενού στην επάνω αριστερή γωνία της παλέτας των στρώσεων.

Μορφές συγχώνευσης Εικονογραφημένο φροντιστήριο

Οι λειτουργίες συγχώνευσης ή οι Συνδυασμοί λειτουργιών είναι μια λειτουργία του Adobe Photoshop και των περισσότερων άλλων λογισμικών γραφικών. Οι λειτουργίες συνδυασμού σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο ένα στρώμα ή χρώμα αναμιγνύεται με τα χρώματα στα παρακάτω επίπεδα. Οι μέθοδοι συνδυασμού χρησιμοποιούνται συχνότερα με τα στρώματα στο λογισμικό γραφικών, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με εργαλεία ζωγραφικής, όπου η λειτουργία ανάμειξης του εργαλείου ζωγραφικής επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα χρώματα αναμιγνύονται με τα υπάρχοντα χρώματα στο ίδιο στρώμα όπου ζωγραφίζετε.

Τα περισσότερα προγράμματα βασισμένα σε bitmap, ακόμα και μερικά προγράμματα που βασίζονται σε διανύσματα, περιλαμβάνουν μια λειτουργία λειτουργιών ανάμειξης. Τα περισσότερα προγράμματα γραφικών προσφέρουν μια κοινή σειρά λειτουργιών μείγματος, αλλά αυτά μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των προγραμμάτων. Εφόσον το Photoshop είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος επεξεργαστής φωτογραφιών, αυτή η συλλογή περιέχει όλες τις λειτουργίες μίξης που είναι διαθέσιμες στο Photoshop. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό λογισμικό, το πρόγραμμά σας ενδέχεται να έχει μερικές περισσότερες ή λιγότερες λειτουργίες ανάμειξης από εκείνες που περιγράφονται και εμφανίζονται εδώ ή μπορεί να ονομάζονται διαφορετικά.

Εισαγωγή τρόπου μείγματος

Όταν συζητάμε τους τρόπους μείξης, υπάρχει κάποια βασική ορολογία που πρέπει να καταλάβετε. Θα χρησιμοποιήσω αυτούς τους όρους στις περιγραφές μου για κάθε τρόπο ανάμιξης.

Στο στιγμιότυπο οθόνης εδώ, μπορείτε να δείτε την παλέτα των στρωμάτων μου με το στρώμα βάσης και το στρώμα μίγματος ακριβώς όπως το έχω ρυθμίσει για αυτά τα παραδείγματα. Η λειτουργία Μείγμα ρυθμίζεται από το μενού στην επάνω αριστερή γωνία της παλέτας των στρώσεων. Όταν εφαρμοστεί μια λειτουργία ανάμειξης στο παραπάνω στρώμα, θα αλλάξει η εμφάνιση των χρωμάτων στο παρακάτω επίπεδο.

Υπάρχουν δύο τρόποι ανάμειξης που δεν είναι διαθέσιμοι για στρώματα - Clear and Behind. Για αυτούς τους τρόπους ανάμειξης, έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικές εικόνες για τα παραδείγματα μου.

02 από 25

Κανονική λειτουργία συγχώνευσης

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης σε Photoshop και άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία Normal Blending.

Η λειτουργία Normal Blending

Κανονική είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία ανάμειξης. Θα μπορούσε επίσης να ονομάζεται "κανένα" επειδή απλώς εφαρμόζει το χρώμα ανάμειξης στην εικόνα βάσης. Σε καταστάσεις χρωματισμένων ή ευρετηριωμένων χρωμάτων, αυτή η λειτουργία ανάμιξης ονομάζεται Κατώφλι στο Photoshop.

03 από 25

Η λειτουργία Behind Blending

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Το Behind Blending Mode.

Η λειτουργία Behind Blending

Η λειτουργία Behind blend δεν είναι διαθέσιμη για στρώματα, οπότε έχω χρησιμοποιήσει μια διαφορετική εικόνα παραδείγματος για αυτήν τη λειτουργία. Διατίθεται από τα εργαλεία ζωγραφικής όπως το πινέλο, το αερογράφημα, ο κάδος χρωμάτων, η κλίση, η σφραγίδα κλώνων και το εργαλείο σχήματος (σε λειτουργία πλήρωσης εικονοστοιχείων).

Αυτή η λειτουργία ανάμειξης σας επιτρέπει να βάψετε απευθείας σε ένα στρώμα χωρίς να αλλάξετε τα μη διαφανή εικονοστοιχεία που υπάρχουν ήδη σε αυτό το στρώμα. Τα υπάρχοντα εικονοστοιχεία θα λειτουργούν αποτελεσματικά ως μάσκα, έτσι ώστε η νέα βαφή να εφαρμόζεται μόνο στις κενές περιοχές.

Σκεφτείτε το ως εξής: Αν τοποθετούσατε ένα αυτοκόλλητο σε ένα γυαλί και έπειτα βαφή πίσω από το αυτοκόλλητο στην άλλη πλευρά του γυαλιού, θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και με την λειτουργία ανάμειξης Behind. Σε αυτό το παράδειγμα, το αυτοκόλλητο είναι το υπάρχον, μη διαφανές περιεχόμενο στρώματος.

Στο παράδειγμα που παρουσιάστηκε εδώ, χρησιμοποίησα το πινέλο με μια μαλακή βούρτσα και ένα γαλάζιο χρώμα βαφής, μετακινώντας το πινέλο μου απευθείας πάνω σε ολόκληρη την εικόνα πεταλούδας.

Η λειτουργία Behind Blending δεν θα είναι διαθέσιμη εάν διατηρηθεί η διαφάνεια στο στρώμα προορισμού.

04 από 25

Η λειτουργία αφαίρεσης σφάλματος

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία ανακατεύθυνσης Clear Blending.

Η λειτουργία αφαίρεσης σφάλματος

Η λειτουργία ανάμειξης Clear είναι μια άλλη που δεν είναι διαθέσιμη για στρώματα. Διατίθεται μόνο για τα εργαλεία σχήματος (σε τρόπο λειτουργίας εικονοστοιχείων πλήρωσης), τον κάδο χρωμάτων, το εργαλείο βούρτσας, το εργαλείο μολυβιού, την εντολή πλήρωσης και την εντολή διαδρομής. Χρωματίζει κάθε pixel στην υποκείμενη εικόνα σε διαφανή. Αυτή η λειτουργία ανάμειξης μετατρέπει όλα αυτά τα εργαλεία σε μια γόμα!

Στο παράδειγμά μου, χρησιμοποίησα το σχήμα fleur-de-lis σε λειτουργία pixel fill για να κόψω ένα τμήμα του στρώματος υφής ξύλου σε ένα βήμα. Για να γίνει αυτό χωρίς τη σαφή λειτουργία ανάμειξης, θα πρέπει να σχεδιάσετε το σχήμα, να το μετατρέψετε σε μια επιλογή και, στη συνέχεια, να διαγράψετε την επιλεγμένη περιοχή, έτσι ώστε η λειτουργία καθαρού συνδυασμού να σας εξοικονομήσει βήματα και να σας βοηθήσει να διαγράψετε τα εικονοστοιχεία έτσι ώστε να μην μπορείτε έχουν σκεφτεί.

Η λειτουργία ανάμειξης Clear δεν θα είναι διαθέσιμη για ένα στρώμα φόντου ή εάν διατηρηθεί η διαφάνεια στο στρώμα προορισμού.

05 από 25

Η λειτουργία διαλυμένης ανάμειξης

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία ανακατεύθυνσης συγχώνευσης (Dissolve Blending Mode).

Η λειτουργία διαλυμένης ανάμειξης

Το Dissolve εφαρμόζει το χρώμα του μείγματος στην εικόνα βάσης σε ένα τυχαίο μοτίβο σημείων, ανάλογα με την αδιαφάνεια του στρώματος μείγματος. Οι κηλίδες είναι πυκνότερες σε περιοχές όπου το στρώμα μίγματος είναι πιο αδιαφανές και πιό αδύναμο σε περιοχές όπου το στρώμα μείγματος είναι πιο διαφανές. Εάν το στρώμα μίγματος είναι 100% αδιαφανές, η λειτουργία μείγματος Dissolve θα μοιάζει με κανονική.

Έχω χρησιμοποιήσει τη λειτουργία μείγματος Dissolve στο φροντιστήριο Snow Globe μου για να κάνει χιόνι. Μια άλλη πρακτική χρήση για τη λειτουργία Dissolve blend είναι να δημιουργήσετε ένα τραχύ ή grunge αποτέλεσμα για κείμενο και αντικείμενα. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο σε συνδυασμό με τα εφέ στρώματος στη δημιουργία υφής και εφέ.

06 από 25

Η λειτουργία συγχώνευσης Darken

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης σε Photoshop και άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία blending Darken.

Η λειτουργία συγχώνευσης Darken

Η λειτουργία μείξης Darken συγκρίνει τις πληροφορίες χρώματος για κάθε εικονοστοιχείο της βάσης και το χρώμα του μείγματος και εφαρμόζει το πιο σκούρο χρώμα ως αποτέλεσμα. Όλα τα εικονοστοιχεία στην εικόνα βάσης που είναι ελαφρύτερα από το χρώμα του μείγματος αντικαθίστανται και τα εικονοστοιχεία που είναι πιο σκούρα παραμένουν αμετάβλητα. Κανένα τμήμα της εικόνας δεν θα γίνει πιο ελαφρύ.

Μία χρήση για το μείγμα Darken σάς δίνει τη δυνατότητα να δώσετε γρήγορα στις φωτογραφίες σας ένα "ζωγραφικό" εφέ όπως μια ακουαρέλα. Για να γινει αυτο:

  1. Ανοίξτε μια φωτογραφία.
  2. Διπλασιάστε το στρώμα φόντου.
  3. Εφαρμόστε Gaussian θόλωση των 5 εικονοστοιχείων ή περισσότερο (Φίλτρα> Θόλωμα> Gaussian Blur).
  4. Ρυθμίστε τη λειτουργία ανάμειξης του θολωμένου στρώματος στο Darken.
Η λειτουργία μείξης Darken είναι επίσης χρήσιμη με το εργαλείο σφραγίδας κλώνων. για παράδειγμα, όταν θέλετε να σφραγίσετε ένα σκοτεινό αντικείμενο προέλευσης σε ένα πιο ανοιχτό φόντο.

07 από 25

Η λειτουργία συνδυασμού πολλαπλασιασμού

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συνδυασμού πολλαπλασιασμού.

Η λειτουργία συνδυασμού πολλαπλασιασμού

Δεν μπορώ να πω ότι κατανοώ πραγματικά την έννοια του πολλαπλασιασμού του χρώματος, αλλά αυτό είναι αυτό που κάνει αυτή η λειτουργία Blend. Η λειτουργία συνδυασμού πολλαπλασιασμού πολλαπλασιάζει το χρώμα βάσης με το χρώμα του μείγματος. Το προκύπτον χρώμα θα είναι πάντοτε πιο σκούρο, εκτός και αν το χρώμα του μείγματος είναι λευκό, το οποίο δεν θα αλλάξει. Το 100% αδιαφανές μαύρο πολλαπλασιασμένο με οποιοδήποτε χρώμα θα έχει ως αποτέλεσμα μαύρο χρώμα. Καθώς επικαλύπτετε τις χρωματικές κινήσεις με τη λειτουργία ανάμειξης Multiply, κάθε διαδρομή θα έχει ως αποτέλεσμα πιο σκούρο και πιο σκούρο χρώμα. Ο οδηγός χρήσης του Photoshop περιγράφει αυτό το φαινόμενο σαν να είναι παρόμοιο με το σχέδιο σε μια εικόνα με πολλά στυλό σήμανσης.

Η λειτουργία πολλαπλών συνδυασμών λειτουργεί καλά για τη δημιουργία σκιών επειδή παρέχει μια πιο φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ του σκούρου σκούρου γεμίσματος και του υποκείμενου χρώματος του παρακάτω αντικειμένου.

Η λειτουργία συνδυασμού πολλαπλασιασμού μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τον χρωματισμό ασπρόμαυρης γραμμής. Εάν τοποθετήσετε την τέχνη της γραμμής σας πάνω σε ένα στρώμα πάνω από το χρώμα σας και ρυθμίσετε τη λειτουργία ανάμειξης σε Πολλαπλασιασμός, οι λευκές περιοχές στο στρώμα μείγματος θα εξαφανιστούν και μπορείτε να βάψετε χρώμα στα παρακάτω επίπεδα χωρίς να ανησυχείτε για την επιλογή των λευκών τμημάτων ή για να προσπαθήσετε μια καθαρή γραμμή.

08 από 25

Η λειτουργία Burning Burn Color

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συγχώνευσης καψίματος χρωμάτων.

Η λειτουργία Burning Burn Color

Η λειτουργία ανάμιξης Color Burn αυξάνει την αντίθεση ώστε να σκουραίνει το χρώμα βάσης ενώ αντανακλά το χρώμα του μείγματος. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του μείγματος, τόσο πιο έντονα θα εφαρμοστεί το χρώμα στην εικόνα βάσης. Το λευκό καθώς το χρώμα του μείγματος δεν παράγει καμία αλλαγή.

Όπως μπορείτε να δείτε από το παράδειγμα, η χρήση του συνδυασμού έγχρωμου καψίματος μπορεί να προκαλέσει αρκετά σκληρά αποτελέσματα με πλήρη αδιαφάνεια.

Η λειτουργία μείξης Burn Color μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση προσαρμογών τόνων και χρωμάτων σε μια φωτογραφία. Για παράδειγμα, μπορείτε να εντείνετε το χρώμα και να ζεστάσετε μια εικόνα με το χρώμα που καίει ένα ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα μείγμα στην εικόνα βάσης. Αυτό μπορεί να μεταμορφώσει μια μέση ημέρα σκηνή για να δώσει την ψευδαίσθηση που λήφθηκε το σούρουπο.

09 από 25

Η λειτουργία συνδυασμού γραμμικής καύσης

Σχετικά με τις μεθόδους συνδυασμού σε Photoshop και άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία γραμμικής καύσης Blending.

Η λειτουργία συνδυασμού γραμμικής καύσης

Η λειτουργία μείξης Linear Burn είναι παρόμοια με αυτή του Color Burn, αλλά αντί να αυξάνει την αντίθεση, μειώνει τη φωτεινότητα για να σκουρύνει το χρώμα βάσης και να αντικατοπτρίζει το χρώμα του μείγματος. Είναι επίσης παρόμοιο με τη λειτουργία συνδυασμού πολλαπλών συνδυασμών, αλλά παράγει πολύ πιο έντονο αποτέλεσμα. Το λευκό καθώς το χρώμα του μείγματος δεν παράγει καμία αλλαγή.

Η λειτουργία μείξης Linear Burn μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση προσαρμογών τόνων και χρωμάτων σε μια φωτογραφία, ιδιαίτερα όπου θέλετε μεγαλύτερη επίδραση στις σκοτεινές περιοχές της εικόνας.

Σημείωση:
Η λειτουργία ανάμειξης Linear Burn εισήχθη στο Photoshop 7. Είναι επίσης γνωστό ως "Αφαίρεση" σε ορισμένα λογισμικά γραφικών.

10 από 25

Η Λειτουργία Μείωσης Ανάμιξης

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης σε Photoshop και άλλο λογισμικό γραφικών Η Λειτουργία συγχώνευσης φωτεινότητας.

Η Λειτουργία Μείωσης Ανάμιξης

Η λειτουργία ανάμειξης Lighten συγκρίνει τις πληροφορίες χρώματος για κάθε εικονοκύτταρο της βάσης και το χρώμα του μείγματος και εφαρμόζει ως αποτέλεσμα το πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα. Οποιαδήποτε εικονοστοιχεία στην βασική εικόνα που είναι πιο σκούρα από το χρώμα του μείγματος αντικαθίστανται και τα εικονοστοιχεία που είναι ελαφρύτερα παραμένουν αμετάβλητα. Κανένα τμήμα της εικόνας δεν θα γίνει πιο σκούρο.

Ο τρόπος μείξης Lighten χρησιμοποιήθηκε στο σεμινάριο μου για την αφαίρεση σκόνης και σημείων από μια σαρωμένη εικόνα . Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναπνοής, μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω ένα αρκετά καταστρεπτικό φίλτρο, αλλά να περιορίσω τη διόρθωση μόνο στις περιοχές που θέλαμε να αφαιρέσουμε - τα σκουρόχρωμα στίγματα βρωμιάς στη σαρωμένη φωτογραφία.

Η λειτουργία ανάμειξης Lighten είναι επίσης χρήσιμη με το εργαλείο σφραγίδας κλώνων. για παράδειγμα, όταν θέλετε να σφραγίσετε ένα ελαφρύτερο αντικείμενο προέλευσης σε σκούρο φόντο.

11 από 25

Η λειτουργία συνδυασμού οθόνης

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συνδυασμού οθόνης.

Η λειτουργία συνδυασμού οθόνης

Η λειτουργία ανάμειξης οθόνης είναι το αντίθετο από τη λειτουργία πολλαπλασιασμού, διότι πολλαπλασιάζει το αντίστροφο του βασικού χρώματος με το χρώμα του μείγματος. Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα σας θα είναι πιο ανοιχτή συνολικά. Σε περιοχές όπου το χρώμα του μείγματος είναι μαύρο, η εικόνα βάσης θα παραμείνει αμετάβλητη και σε περιοχές όπου το χρώμα του μείγματος ή της βάσης είναι λευκό, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Οι σκοτεινές περιοχές στην εικόνα βάσης θα γίνουν σημαντικά ελαφρύτερες και οι φωτεινές περιοχές θα γίνουν ελαφρώς ελαφρύτερες. Ο οδηγός χρήσης της Adobe περιγράφει αυτό το φαινόμενο σαν να είναι παρόμοιο με την προβολή πολλαπλών φωτογραφικών διαφανειών το ένα πάνω στο άλλο.

Η λειτουργία ανάμειξης οθόνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση μιας φωτογραφίας που έχει υποεκτυπωθεί ή για την αύξηση της λεπτομέρειας στις περιοχές σκίασης μιας φωτογραφίας.

12 από 25

Η λειτουργία συγχώνευσης χρώματος αποφυγής

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συγχώνευσης χρωμάτων Dodge.

Η λειτουργία συγχώνευσης χρώματος αποφυγής

Η λειτουργία ανάμειξης Color Dodge είναι ουσιαστικά το αντίθετο του Color Burn. Η λειτουργία ανάμειξης Color Dodge μειώνει την αντίθεση για να λαμπρύνει το χρώμα βάσης ενώ αντανακλά το χρώμα του μείγματος. Όσο πιο ελαφρύ είναι το χρώμα του μείγματος, τόσο πιο σημαντικό θα είναι το αποτέλεσμα αποφυγής χρώματος, το αποτέλεσμα θα είναι πιο φωτεινό, με λιγότερη αντίθεση και θα έχει χρώμα προς το χρώμα του μείγματος. Μαύρο καθώς το χρώμα μείγμα δεν παράγει καμία αλλαγή.

Η λειτουργία μείξης Color Burn μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση των τόνων και των χρωμάτων σε μια φωτογραφία, καθώς και για τη δημιουργία ειδικών εφέ όπως λάμψεις και μεταλλικά εφέ.

13 από 25

Η λειτουργία γραμμικής αποφυγής συγχώνευσης

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία γραμμικής απομόνωσης.

Η λειτουργία γραμμικής αποφυγής συγχώνευσης

Το Linear Dodge είναι το αντίθετο του Linear Burn. Αυξάνει τη φωτεινότητα για να ελαφρύνει το χρώμα βάσης και να αντικατοπτρίζει το χρώμα του μείγματος. Είναι επίσης παρόμοια με τη λειτουργία μείξης οθόνης, αλλά παράγει πιο έντονο αποτέλεσμα. Μαύρο καθώς το χρώμα μείγμα δεν παράγει καμία αλλαγή. Η λειτουργία μείξης Linear Dodge μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση προσαρμογών τόνων και χρωμάτων σε μια φωτογραφία, ιδιαίτερα όπου θέλετε μεγαλύτερη επίδραση στις πιο ανοιχτές περιοχές της εικόνας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ειδικά εφέ, όπως σε αυτό το σεμινάριο, όπου χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια πυρκαγιά .

Σημείωση:
Ο τρόπος ανάμειξης Linear Dodge εισήχθη στο Photoshop 7. Είναι επίσης γνωστός ως "Add" σε κάποιο λογισμικό γραφικών.

14 από 25

Η λειτουργία συγχώνευσης επικαλύψεων

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συγχώνευσης επικάλυψης.

Η λειτουργία συγχώνευσης επικαλύψεων

Η λειτουργία ανάμειξης επικάλυψης διατηρεί τα κυριώτερα σημεία και τις σκιές του βασικού χρώματος ενώ αναμιγνύει το χρώμα βάσης και το χρώμα του μείγματος. Είναι ένας συνδυασμός των τρόπων ανάμειξης πολλαπλών και οθονών - πολλαπλασιάζοντας τις σκοτεινές περιοχές και προβάλλοντας τις φωτεινές περιοχές. Ένα χρώμα ανάμειξης 50% γκρι δεν έχει καμία επίδραση στην εικόνα βάσης.

Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το 50% γκρι γίνεται αόρατο σε ένα στρώμα με επικάλυψη επικάλυψης, μπορεί να είναι χρήσιμο για μια σειρά τεχνικών και ειδικών εφέ.

Για να δημιουργήσετε ένα απαλό, ονειρικό αποτέλεσμα :;

  1. Διπλασιάστε το στρώμα βάσης.
  2. Ρυθμίστε το επάνω στρώμα σε λειτουργία μείξης επικάλυψης.
  3. Εφαρμόστε το φίλτρο Gaussian Blur στο στρώμα επικάλυψης και προσαρμόστε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για την εφαρμογή ακονίσματος υψηλής απόδοσης:
  1. Διπλασιάστε το στρώμα βάσης.
  2. Ρυθμίστε το επάνω στρώμα σε λειτουργία μείξης επικάλυψης.
  3. Μεταβείτε στην επιλογή Φίλτρα> Άλλα> Υψηλή διέλευση και ρυθμίστε την ακτίνα για την επιθυμητή ποσότητα ακονίσματος.
Για να δημιουργήσετε ένα κινητό υδατόσημο:
  1. Προσθέστε κάποιο κείμενο ή ένα συμπαγές σχήμα σε ένα νέο στρώμα πάνω από την εικόνα σας, χρησιμοποιώντας το χρώμα μαύρου χρώματος.
  2. Μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρο> Στυλ> Επεξεργασία και ρυθμίστε όπως θέλετε.
  3. Εφαρμόστε το φίλτρο Gaussian Blur και ρυθμίστε σε ακτίνα 1 ή 2 pixels.
  4. Ορίστε τη λειτουργία ανάμειξης σε Επικάλυψη.
  5. Μετακινήστε το στρώμα στη θέση του χρησιμοποιώντας το εργαλείο μετακίνησης.
Για να δημιουργήσετε μια φλόγα κινητού φακού:
  1. Δημιουργήστε ένα γκρι χρώμα 50% γεμάτο αργότερα πάνω από την εικόνα σας.
  2. Κάντε Φιλτράρισμα> Render> Flick Flick σε αυτό το στρώμα. Ρυθμίστε την εφέ φλόγας του φακού όπως θέλετε.
  3. Ορίστε τη λειτουργία ανάμειξης σε Επικάλυψη.
  4. Μετακινήστε το στρώμα στη θέση του χρησιμοποιώντας το εργαλείο μετακίνησης.

15 από 25

Η Λειτουργία Ανάμιξης Μαλακού Φωτός

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία ανάμειξης μαλακού φωτός.

Η Λειτουργία Ανάμιξης Μαλακού Φωτός

Η λειτουργία μείγματος μαλακού φωτός δημιουργεί ένα λεπτότερο ελαφρύτερο ή πιο σκούρο αποτέλεσμα, ανάλογα με τη φωτεινότητα του χρώματος του μείγματος. Τα μείγματα χρωμάτων που έχουν μεγαλύτερη από 50% φωτεινότητα θα φωτίζουν την εικόνα βάσης και τα χρώματα που έχουν λιγότερη από 50% φωτεινότητα θα σκουρύνουν την εικόνα βάσης. Το καθαρό μαύρο θα δημιουργήσει ένα ελαφρώς πιο σκούρο αποτέλεσμα. το καθαρό λευκό θα δημιουργήσει ελαφρώς ελαφρύτερο αποτέλεσμα και το 50% γκρι δεν θα έχει καμία επίδραση στην εικόνα βάσης. Ο Οδηγός Χρήσης του Photoshop περιγράφει αυτό το εφέ σαν αυτό που θα λάβατε από τη λάμψη ενός διάχυτου προβολέα στην εικόνα.

Η λειτουργία ανάμειξης Soft Light μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση μιας φωτογραφίας που έχει ξεπλυθεί ή υπερεκφράζεται . Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εκτελέσει αποφυγή και καύση σε μια φωτογραφία γεμίζοντας ένα στρώμα μαλακού φωτός με γκρι χρώμα 50% και στη συνέχεια ζωγραφίζοντας με λευκό για να αποφύγει ή μαύρο για να καεί.

Η απαλή φωτεινή ένδειξη είναι επίσης χρήσιμη για ειδικά εφέ όπως το πορτρέτο "μαγείας" μαλακής εστίασης ή το εφέ οθόνης της τηλεόρασης.

16 από 25

Η λειτουργία συνδυασμού σκληρού φωτός

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συνδυασμού σκληρού φωτός.

Η λειτουργία συνδυασμού σκληρού φωτός

Εάν το Soft Light είναι σαν να λάμπει διάχυτο φωτισμό προβολέα σε μια εικόνα, η λειτουργία ανάμειξης σκληρού φωτός είναι σαν να λάμπει ένα σκληρό φωτισμό στην εικόνα. Το σκληρό φως φωτίζει δραστικά ή σκουραίνει την εικόνα βάσης ανάλογα με τη φωτεινότητα του χρώματος του μείγματος. Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο από το απαλό φως, καθώς η αντίθεση αυξάνεται επίσης. Τα χρώματα ανάμειξης που έχουν μεγαλύτερη από 50% φωτεινότητα θα φωτίζουν την εικόνα βάσης με τον ίδιο τρόπο όπως και η λειτουργία ανάμειξης οθόνης. Τα χρώματα που έχουν λιγότερη από 50% φωτεινότητα σκουρύνουν την εικόνα βάσης με τον ίδιο τρόπο όπως και η λειτουργία πολλαπλής ανάμειξης. Το καθαρό μαύρο θα έχει σαν αποτέλεσμα μαύρο χρώμα. το καθαρό λευκό θα δημιουργήσει ένα λευκό αποτέλεσμα και το 50% γκρι δεν θα έχει καμία επίδραση στην εικόνα βάσης.

Η λειτουργία σκληρού φωτισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσθήκη στιγμιότυπων και σκιών σε μια εικόνα με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να κάνετε αποφυγή και καύση με τη λειτουργία μαλακού φωτός, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο σκληρό και θα αποκορεατίσει την εικόνα βάσης. Η λειτουργία ανάμειξης σκληρού φωτός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εφέ όπως ονειρική λάμψη ή για προσθήκη ενός ημιδιαφανούς υδατογραφήματος σε μια εικόνα .

17 από 25

Η λειτουργία ζωντανής ανάμειξης φωτός

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία ζωντανής ανάμειξης φωτός.

Η λειτουργία ζωντανής ανάμειξης φωτός

Το Vivid Light είναι μια άλλη λειτουργία ανάμειξης που φωτίζει ή σκουραίνει ανάλογα με τη φωτεινότητα του χρώματος του μείγματος, αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο έντονο από το Soft Light και το Hard Light. Εάν το χρώμα του μείγματος είναι μεγαλύτερη από 50% φωτεινότητα, η εικόνα αποφεύγεται (ελαφρύνει) μειώνοντας την αντίθεση. Εάν το χρώμα του μείγματος είναι λιγότερο από 50% φωτεινότητα, η εικόνα καίγεται (σκουραίνει) αυξάνοντας την αντίθεση. Το γκρι 50% δεν έχει καμία επίδραση στην εικόνα.

Μια πρακτική χρήση για τη λειτουργία ζεστού φωτός είναι να προσθέσετε μια γροθιά του χρώματος σε μια θαμπό φωτογραφία, διπλασιάζοντας την εικόνα σε ένα νέο στρώμα, ρυθμίζοντας τη λειτουργία ανάμειξης σε έντονο φως και μειώνοντας την αδιαφάνεια για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει πιο δραματικό φωτισμό σε μια σκηνή.

18 από 25

Η λειτουργία γραμμικής ανάμειξης φωτός

Σχετικά με τις μεθόδους συνδυασμού σε Photoshop και άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία γραμμικής ανάμειξης φωτός.

Η λειτουργία γραμμικής ανάμειξης φωτός

Το γραμμικό φως λειτουργεί σχεδόν ακριβώς όπως το ζωντανό φως εκτός από το ότι φωτίζει ή σκουραίνει αυξάνοντας ή μειώνοντας τη φωτεινότητα αντί της αντίθεσης. Εάν το χρώμα του μείγματος είναι μεγαλύτερη από 50% φωτεινότητα, η εικόνα αποφεύγεται (αναβοσβήνει) αυξάνοντας τη φωτεινότητα. Εάν το χρώμα του μείγματος είναι λιγότερο από 50% φωτεινότητα, η εικόνα καίγεται (σκουραίνει) μειώνοντας τη φωτεινότητα. Όπως όλες οι λειτουργίες ανάμειξης "Φωτός", το 50% γκρι δεν έχει καμία επίδραση στην εικόνα.

Το γραμμικό φωτισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόνους και χρώματα με τον ίδιο βαθμό όπως το Vivid Light, δίνει απλώς ένα ελαφρώς διαφορετικό αποτέλεσμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει μια ώθηση χρώματος σε εικόνες όπου υπάρχει μικρή αντίθεση. Και, όπως και οι περισσότεροι τρόποι ανάμειξης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφέ εικόνας όπως φαίνεται σε αυτό το σεμινάριο για ένα στυλιζαρισμένο εφέ φωτογραφίας.

19 από 25

Η λειτουργία συνδυασμού ελαφρού φωτισμού

Σχετικά με τις μεθόδους συνδυασμού στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συνδυασμού φωτισμού με ακίδες.

Η λειτουργία συνδυασμού ελαφρού φωτισμού

Η λειτουργία ανάμειξης φωτός Pin αντικαθιστά τα χρώματα ανάλογα με τη φωτεινότητα του χρώματος του μείγματος. Εάν το χρώμα του μείγματος είναι μεγαλύτερη από 50% και το χρώμα βάσης είναι πιο σκούρο από το χρώμα του μείγματος, τότε το χρώμα βάσης αντικαθίσταται με το χρώμα του μείγματος. Εάν το χρώμα του συνδυασμού είναι λιγότερο από 50% φωτεινότητα και το χρώμα βάσης είναι ελαφρύτερο από το χρώμα του μείγματος, τότε το χρώμα βάσης αντικαθίσταται με το χρώμα του μείγματος. Δεν υπάρχει αλλαγή στην εικόνα σε περιοχές όπου ένα σκούρο χρώμα αναμειγνύεται με ένα πιο σκούρο χρώμα βάσης ή ένα ανοιχτό χρώμα αναμιγνύεται με ένα ελαφρύτερο χρώμα βάσης.

Η λειτουργία ανάμειξης φωτός Pin χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία ειδικών εφέ, όπως σε αυτό το σεμινάριο για τη δημιουργία εφέ παστέλ σε σκόνη. Έχω δει επίσης αυτή τη λειτουργία ανάμειξης που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των σκιών και των επισημάνσεων με την εφαρμογή της σε ένα επίπεδο ρύθμισης επιπέδων.

20 από 25

Η λειτουργία συνδυασμού διαφορών

Σχετικά με τις μεθόδους συνδυασμού στο Photoshop και άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συνδυασμού διαφορών.

Η λειτουργία συνδυασμού διαφορών

Με απλά λόγια, η λειτουργία ανάμειξης διαφορών υπογραμμίζει τις διαφορές μεταξύ του στρώματος μίξης και του στρώματος βάσης. Η πιο τεχνική εξήγηση είναι ότι το χρώμα του μείγματος αφαιρείται από το βασικό χρώμα - ή αντίστροφα, ανάλογα με τη φωτεινότητα - και το αποτέλεσμα είναι η διαφορά μεταξύ τους. Όταν το λευκό είναι το χρώμα του μείγματος, η εικόνα βάσης είναι ανεστραμμένη. Όταν το μαύρο είναι το χρώμα του μείγματος, δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

Η κύρια χρήση για τη λειτουργία ανάμειξης διαφοράς είναι η ευθυγράμμιση δύο εικόνων. Για παράδειγμα, αν πρέπει να σαρώσετε μια εικόνα σε δύο μέρη, μπορείτε να τοποθετήσετε κάθε σάρωση σε διαφορετικό στρώμα, να ρυθμίσετε τη λειτουργία ανάμειξης του επάνω στρώματος στη διαφορά και, στη συνέχεια, να ωθήσετε την εικόνα στη θέση της. Οι επικαλυπτόμενες περιοχές θα γίνουν μαύρες όταν τα δύο επίπεδα είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα.

Η λειτουργία ανάμειξης διαφορών χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία αφηρημένων μοτίβων και ψυχεδελικών αποτελεσμάτων. Μπορείτε να εφαρμόσετε ασυνήθιστο χρωματισμό σε μια φωτογραφία προσθέτοντας ένα στρώμα γεμάτου γεμίσματος πάνω από τη φωτογραφία και ρυθμίζοντας τη λειτουργία ανάμειξης στη διαφορά.

21 από 25

Η λειτουργία συγχώνευσης αποκλεισμού

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συγχώνευσης αποκλεισμού (Exclusion Blending Mode).

Η λειτουργία συγχώνευσης αποκλεισμού

Ο τρόπος ανάμειξης του Exclusion λειτουργεί πολύ όπως η διαφορά, αλλά η αντίθεση είναι χαμηλότερη. Όταν το λευκό είναι το χρώμα του μείγματος, η εικόνα βάσης είναι ανεστραμμένη. Όταν το μαύρο είναι το χρώμα του μείγματος, δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

Όπως και η λειτουργία ανάμειξης διαφορών, ο αποκλεισμός χρησιμοποιείται κυρίως για ευθυγράμμιση εικόνας και ειδικά εφέ.

22 από 25

Η λειτουργία συγχώνευσης χρωμάτων

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συγχώνευσης χρωμάτων (Hue Blending Mode).

Η λειτουργία συγχώνευσης χρωμάτων

Η λειτουργία μελανιού χρώματος εφαρμόζει την απόχρωση του χρώματος του μείγματος στην εικόνα βάσης ενώ διατηρεί τη φωτεινότητα και τον κορεσμό της εικόνας βάσης. Παρέχει στην εικόνα βάσης ένα έγχρωμο αποτέλεσμα όπου η χρώση είναι πιο σκοτεινή σε περιοχές με υψηλό κορεσμό. Όταν το χρώμα του μείγματος είναι σκιά γκρίζου χρώματος (κορεσμός 0%), η εικόνα βάσης είναι ακόρεστη και όπου η εικόνα βάσης είναι γκρι, ο τρόπος ανάμειξης Hue δεν έχει καμία επίδραση.

Η λειτουργία μείγμα χρώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση χρώματος , όπως στο μυθιστόρημα μου για την αφαίρεση των κόκκινων ματιών .

23 από 25

Η λειτουργία συνδυασμού κορεσμού

Σχετικά με τις λειτουργίες συνδυασμού στο Photoshop και άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συνδυασμού κορεσμού.

Η λειτουργία συνδυασμού κορεσμού

Η λειτουργία ανάμειξης κορεσμού εφαρμόζει τον κορεσμό του χρώματος ανάμειξης στην εικόνα βάσης ενώ διατηρεί την απόχρωση και τη φωτεινότητα της εικόνας βάσης. Οι ουδέτεροι ήχοι (μαύρο, άσπρο και γκρι) στο μείγμα θα απορυθμίσουν την εικόνα βάσης. Οι ουδέτερες περιοχές της εικόνας βάσης δεν θα αλλάξουν από τη λειτουργία ανάμειξης κορεσμού.

Η λειτουργία ανάμειξης κορεσμού είναι ένας τρόπος δημιουργίας του δημοφιλούς εφέ μερικής έγχρωμης φωτογραφίας, όπου το εστιακό σημείο μιας εικόνας παραμένει σε χρώμα με την υπόλοιπη φωτογραφία σε κλίμακα του γκρι. Για να γίνει αυτό, θα προσθέσετε ένα στρώμα γεμάτο με γκρίζο χρώμα, θα το ρυθμίσετε στη λειτουργία μείγμα κορεσμού και θα διαγράψετε από αυτό το στρώμα τις περιοχές στις οποίες θέλετε να έρθει το χρώμα. Μια άλλη δημοφιλής χρήση για τη λειτουργία μείγμα κορεσμού είναι η αφαίρεση των κόκκινων ματιών .

24 από 25

Η λειτουργία συνδυασμού χρωμάτων

Σχετικά με τις μεθόδους συγχώνευσης σε Photoshop και άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συνδυασμού χρωμάτων.

Η λειτουργία συνδυασμού χρωμάτων

Η λειτουργία ανάμειξης χρώματος εφαρμόζει την απόχρωση και τον κορεσμό του χρώματος του μείγματος στην εικόνα βάσης ενώ διατηρεί τη φωτεινότητα της εικόνας βάσης. Με απλά λόγια, χρωματίζει την εικόνα βάσης. Τα ουδέτερα χρώματα ανάμειξης θα απορυθμίσουν την εικόνα βάσης.

Η λειτουργία ανάμειξης χρωμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χρωματίσει έγχρωμες εικόνες ή για να προσθέσει χρώμα σε μια σκηνή κλίμακας του γκρι. Συχνά χρησιμοποιείται για να αναδημιουργήσει το βλέμμα των παλαιών φωτογραφιών με χρωματική αντίθεση, ζωγραφίζοντας σε μια εικόνα κλίμακας του γκρι με τη λειτουργία ανάμειξης χρωμάτων.

25 από 25

Η λειτουργία συγχώνευσης φωτεινότητας

Σχετικά με τις μεθόδους συνδυασμού στο Photoshop και σε άλλο λογισμικό γραφικών Η λειτουργία συγχώνευσης φωτεινότητας (Luminosity Blending Mode).

Η λειτουργία συγχώνευσης φωτεινότητας

Η λειτουργία ανάμειξης Luminosity εφαρμόζει τη φωτεινότητα (φωτεινότητα) των χρωμάτων ανάμειξης στην εικόνα βάσης ενώ διατηρεί την απόχρωση και τον κορεσμό της εικόνας βάσης. Η φωτεινότητα είναι το αντίθετο της λειτουργίας ανάμειξης χρωμάτων.

Ο τρόπος ανάμιξης φωτεινότητας χρησιμοποιείται συχνά για την αφαίρεση των ανεπιθύμητων χρωματικών αλάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν από την ακόνισμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ειδικά εφέ όπως σε αυτό το σεμινάριο για τη μετατροπή μιας φωτογραφίας σε μια ζωγραφική.