Πώς να προσθέσετε ένα υδατογράφημα κειμένου πάνω από μια φωτογραφία στο Photoshop

Προστατέψτε τις φωτογραφίες σας

Η τοποθέτηση υδατογραφήματος στις εικόνες που σχεδιάζετε να δημοσιεύσετε στον Ιστό θα τα αναγνωρίσει ως δική σας δουλειά και θα αποθαρρύνει τους ανθρώπους να τα αντιγράψουν ή να τα διεκδικήσουν ως δικά τους. Εδώ είναι ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε ένα υδατογράφημα στο Photoshop όπου το κείμενο παραμένει επεξεργάσιμο.

Εδώ είναι πώς

  1. Ανοίξτε μια εικόνα.
  2. Επιλέξτε το εργαλείο τύπου και πληκτρολογήστε το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων ή οποιοδήποτε άλλο κείμενο θέλετε να χρησιμοποιήσετε για ένα υδατογράφημα.
  3. Ενώ βρίσκεστε στο παράθυρο διαλόγου εργαλείου τύπου, κάντε κλικ στο δείγμα χρώματος και ορίστε το χρώμα σε γκρι χρώμα 50%. (Χρησιμοποιήστε τιμές HSB 0-0-50 ή τιμές RGB 128-128-128, και οι δύο θα παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα).
  4. Κάντε κλικ στο OK για έξοδο από το εργαλείο τύπου.
  5. Αλλάξτε το μέγεθος και τοποθετήστε το κείμενό σας όπως θέλετε.
  6. Photoshop 5.5: Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού (κλικ με κλικ ελέγχου χρήστη) στο στρώμα τύπου στην παλέτα στρώσεων και επιλέξτε Εφέ.
  7. Photoshop 6 και 7: Κάντε διπλό κλικ σε μια κενή περιοχή του στρώματος τύπου στην παλέτα στρώσεων (όχι στη μικρογραφία ή στο όνομα του στρώματος ) για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου στυλ επιπέδου.
  8. Εφαρμόστε το εφέ Bevel and Emboss και προσαρμόστε τη ρύθμιση μέχρι να σας ευχαριστήσει.
  9. Στην παλέτα στρώσεων, αλλάξτε τη λειτουργία ανάμειξης για το στρώμα τύπου σε σκληρό φως.

Συμβουλές

  1. Εάν θέλετε το υδατόσημο να είναι λίγο πιο ορατό, δοκιμάστε μια τιμή χρώματος 60% γκρι για τον τύπο (τιμή HSB 0-0-60).
  2. Αλλαγή μεγέθους του τύπου ανά πάσα στιγμή πατώντας Ctrl-T (Windows) ή Command-T (Mac). Κρατήστε το πλήκτρο Shift και σύρετε μια γωνιακή λαβή. Όταν εφαρμόζετε τον μετασχηματισμό, ο τύπος θα αλλάξει το μέγεθος χωρίς απώλεια ποιότητας.
  3. Δεν περιορίζεστε στη χρήση μόνο του κειμένου για αυτό το αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να εισαγάγετε ένα λογότυπο ή ένα σύμβολο που θα χρησιμοποιηθεί ως υδατογράφημα.
  4. Η συντόμευση πληκτρολογίου των Windows για το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων (©) είναι Alt + 0169 (χρησιμοποιήστε το αριθμητικό πληκτρολόγιο για να πληκτρολογήσετε τους αριθμούς). Η συντόμευση Mac είναι Option-G.
  5. Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο υδατογράφημα συχνά, αποθηκεύστε το σε ένα αρχείο που μπορεί να πέσει σε μια εικόνα όποτε το χρειαστείτε. Θυμηθείτε, είναι πάντα επεξεργάσιμο!