Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης Google

Μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών στο Google.com

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την Google για την αναζήτησή σας, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι το πεδίο αναζήτησης Google διατηρεί μια καρτέλα λειτουργίας της δραστηριότητάς σας. Καθώς πραγματοποιείτε αναζήτηση, η Google προτείνει όρους αναζήτησης με βάση τα πρώτα γράμματα των όρων που αναζητήσατε προηγουμένως, για να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη, αλλά έχει τη δυνατότητα αποκάλυψης προσωπικών πληροφοριών σε οποιονδήποτε έρχεται πίσω από εσάς και πραγματοποιεί έρευνες στον ίδιο υπολογιστή.

Οι αναζητήσεις σας στο Google θεωρούνται ιδιωτικές, αλλά πρέπει να λάβετε μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν έτσι, ειδικά σε δημόσιο υπολογιστή ή υπολογιστή εργασίας ή σε οποιονδήποτε υπολογιστή που χρησιμοποιείται από περισσότερα από ένα άτομα. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής σας ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας στο Google .

Εάν κάποιο άλλο άτομο χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας. αυτό το άτομο μπορεί να δει το πλήρες ιστορικό αναζήτησης Google και όλα τα είδη άλλων πληροφοριών. Μπορείτε να αποφύγετε μια δυσοίωνη κατάσταση, παρεμποδίζοντας την Google να αποθηκεύσει τις αναζητήσεις σας στην πρώτη θέση ή να εκκαθαρίσει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας στο Google σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης όποτε υπάρχει κάτι που προτιμάτε να κρατήσετε στον εαυτό σας. Δείτε πώς το κάνετε.

Σαφή αναζήτηση Google στο Google.com

Η Google αποθηκεύει τις αναζητήσεις σας στο Web και άλλα πράγματα που κάνετε online όταν χρησιμοποιείτε τους Χάρτες , το YouTube ή άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας σας και άλλων συναφών δεδομένων. Όταν ενεργοποιείται η Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών στο Google.com, τα δεδομένα αποθηκεύονται από οποιαδήποτε από τις συνδεδεμένες συσκευές σας. Απενεργοποιήστε το αν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε αυτές τις πληροφορίες από την Google. Μπορείτε να το ελέγξετε στην οθόνη ελέγχου των δραστηριοτήτων λογαριασμού σας. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στην ενότητα Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών για να διακόψετε τη συλλογή της δραστηριότητας αναζήτησης.

Η Google θέλει να αφήσετε αυτήν τη ρύθμιση ώστε να μπορεί να παρέχει ταχύτερα αποτελέσματα αναζήτησης και να παρέχει μια συνολική καλύτερη εμπειρία εκτός από άλλους λόγους. Ο ιστότοπος σας προτείνει να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης για να είστε ανώνυμος στον ιστό. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης έχουν λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, αν και δεν το ονομάζουν όλα αυτά. Ο Internet Explorer αναφέρεται σε αυτό ως περιήγηση InPrivate . Στο Safari, ανοίγετε ένα νέο παράθυρο Private Browsing . Στο Firefox, ανοίγετε ένα νέο ιδιωτικό παράθυρο για να εισέλθετε στην ιδιωτική περιήγηση, και στο Chrome , είναι πράγματι η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης .

Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες αναζήτησης. Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι, δεν αφήνετε ένα ίχνος ιστορικού. Όταν ανοίγετε μια οθόνη αναζήτησης Google, κοιτάξτε στην επάνω δεξιά γωνία. Αν δείτε τον avatar του λογαριασμού σας, έχετε συνδεθεί. Αν δείτε ένα κουμπί Σύνδεσης, έχετε αποσυνδεθεί. Κάντε αναζήτηση ενώ είστε αποσυνδεδεμένοι και δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε το ιστορικό σας.

Αποτροπή προτάσεων αναζήτησης

Η πρόληψη μεμονωμένων προτάσεων αναζήτησης που εμφανίζονται όταν ξεκινάτε μια αναζήτηση Google ελέγχεται συνήθως σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης. Για παράδειγμα:

Καθαρίστε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης

Κάθε ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο διατηρεί ιστορικό κάθε δικτυακού τόπου που επισκέπτεστε, όχι μόνο αποτελέσματα αναζήτησης Google. Η εκκαθάριση του ιστορικού προστατεύει το απόρρητό σας σε κοινόχρηστους υπολογιστές. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης σάς επιτρέπουν να διαγράψετε το ιστορικό σας αμέσως. Δείτε πώς: