Συμβουλές για τη Χιόνι Φωτογραφία: Βελτιώστε τη Χειμερινή Φωτογραφία

Μάθετε τις καλύτερες τεχνικές χειμερινής φωτογραφίας με μια φωτογραφική μηχανή DSLR

Ανάλογα με το πού ζείτε, η ευκαιρία για φωτογραφία που περιλαμβάνει χιόνι μπορεί να είναι μια καθημερινή εμφάνιση ή ίσως μια ευκαιρία μια φορά στη ζωή. Όταν βρείτε χιόνι, θυμηθείτε ότι μπορείτε να τραβήξετε εξαιρετικές χειμερινές φωτογραφίες με τη φωτογραφική μηχανή DSLR ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές.

Συμβουλές για την προετοιμασία της φωτογραφίας για το χι

Φωτογράφηση αντικειμένων στο χιόνι έχει πολλές προκλήσεις, μερικές από τις οποίες δεν μπορείτε να προετοιμαστείτε για το μέλλον. Μετά από όλα, ο χειμώνας καιρός μπορεί να είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να προετοιμαστείτε για τα στοιχεία που γνωρίζετε ότι είστε βέβαιοι να συναντήσετε. Για παράδειγμα:

Χρησιμοποιήστε τις σωστές εκθέσεις

Η κάμερά σας θα θέλει να κάνει τα πάντα μεσαία, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα κατά τη λήψη χιονιού. Το λαμπρό λευκό χιόνι συγχέει τη φωτογραφική μηχανή σας και μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες λήψεις ... και χιόνι που φαίνεται γκρίζα στην τελική εικόνα. Θα χρειαστεί να βοηθήσετε την κάμερά σας με έναν από αυτούς τους τρεις τρόπους.

  1. Σκηνοθετήστε το πλάνο σας και στη συνέχεια εστιάστε. Στη συνέχεια, μεγεθύνετε σε μια φωτεινή περιοχή του χιονιού στη σκηνή. Χρησιμοποιώντας το κουμπί αντιστάθμισης έκθεσης , πληκτρολογήστε μια τιμή μεταξύ + 2/3 έως +1 2/3 EV, ανάλογα με τη φωτεινότητα του χιονιού. Πραγματοποιήστε ανάγνωση μετρητών, θυμηθείτε τις ρυθμίσεις, μεταβείτε στο χειροκίνητο και πληκτρολογήστε τη νέα ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα. Αυτή η υπερέκθεση θα διασφαλίσει ότι το χιόνι φαίνεται λευκό, αλλά δεν θα εκραγεί άλλα αντικείμενα στη φωτογραφία.
  2. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας. Αν υπάρχουν αντικείμενα μεσαίου τόνου (όπως ένας γκρίζος βράχος ή ένα κτίριο) είναι ορατά στη σκηνή, πάρτε ένα μετρητή ανάγνωσης αυτών. Η αλλαγή της φωτογραφικής σας μηχανής σε αυτές τις ρυθμίσεις θα σας βοηθήσει στη σωστή απόδοση του χιονιού. Μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε μια μικρή αρνητική αντιστάθμιση (όπως -1/3 EV) για να σταματήσετε να εκτοξεύσετε τα χτυπήματα στο χιόνι.
  3. Σωστή έκθεση με ένα ιστόγραμμα. Πραγματοποιήστε μια δοκιμαστική λήψη και ελέγξτε το ιστόγραμμα. Αν είναι ελαφρώς "βουητό" στη μέση, τότε απλά καλέστε σε μια μικρή θετική αποζημίωση για να προσθέσετε φωτεινότητα. Αν το γράφημα φαίνεται να πέφτει στο δεξί άκρο, τότε απλά πληκτρολογήστε μια μικρή αρνητική αντιστάθμιση για να σταματήσετε να αναβοσβήνετε τις φωτεινές ενδείξεις.

Αντιμετώπιση των προβληματισμών

Η χρήση κάποιου φακού κατά τη λήψη φωτογραφιών στο χιόνι είναι ζωτικής σημασίας. Η φωτοβολίδα που προκαλείται από το χιόνι μπορεί να κάνει τις φωτογραφίες να φαίνονται πολύ θολό. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση φλας , καθώς μπορεί να αναπηδήσει από το χιόνι και να προκαλέσει υπερέκθεση. Αν πραγματικά χιονίζει ενώ γυρίζετε, το φλας πιθανότατα θα μετατρέψει τις νιφάδες χιονιού σε αποσπούν τις μπάλες του υπερβολικού φωτός.

Σκεφτείτε δημιουργικά

Οι αστραφτεροί ουρανοί και τα αντικείμενα που καλύπτονται από χιόνι μπορεί να φαίνονται πολύ μυστηριώδη, ειδικά εάν τα πυροβολείτε ασπρόμαυρα, ώστε να είστε δημιουργικοί με τη φωτογραφία του χιονιού. Για παράδειγμα, αναζητήστε ενδιαφέρουσες αντιθέσεις στα χρώματα. Τα κόκκινα αντικείμενα που φωτογραφίζονται κατά του λευκού χιονιού φαίνονται πάντα πολύ δυνατά αλλά πλαισιώνουν τις φωτογραφίες σας προσεκτικά σε αυτή την κατάσταση.

Λιγότερα είναι συχνά περισσότερα, οπότε μην προσπαθήσετε να γεμίζετε τα πάντα σε μία βολή. Ψάξτε για ενδιαφέροντα δέντρα, κτίρια και άλλα αντικείμενα - στη συνέχεια, μεγέθυνση! Τα καθαρά αντικείμενα πλαισιωμένα από λευκό φόντο δημιουργούν ισχυρές εικόνες. Χρησιμοποιήστε τη μορφή RAW , έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε τυχόν τσιμπήματα που απαιτούνται για την μετα-παραγωγή.

Το χαμηλό φως των χειμερινών μηνών μπορεί να χτυπήσει μεγάλες σκιές στο έδαφος, οι οποίες είναι ιδιαίτερα έντονες στο χιόνι. Χρησιμοποιήστε τις σκιές για να οδηγήσετε τον θεατή στην εικόνα. (Αλλά βεβαιωθείτε ότι η δική σας σκιά δεν είναι ορατή στο τελικό σουτ!)

Πειραματιστείτε με τις ταχύτητες κλείστρου

Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο και μια αργή ταχύτητα κλείστρου όταν χιονίζει για να προκαλέσει μια "ραβδώσεις" εφέ στην εικόνα. Αυτό μπορεί να φανεί πολύ δημιουργικό!

Εάν το χιόνι φυσάει σε ισχυρούς ανέμους , όμως, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου . Εάν δεν υπάρχει καθόλου άνεμος, πιθανότατα θα χρειαστείτε αργή ταχύτητα κλείστρου περίπου 1 / 15ου δευτερολέπτου. Χρησιμοποιήστε μια πιο αργή ταχύτητα κλείστρου για να καταγράψετε τις παραλλαγές υπό το φως, ιδιαίτερα κατά την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα.