Πώς να κάνετε αναζήτηση με χρήση χαρακτήρων wildcards στο Google

Με λίγα λόγια: Οι αναζητήσεις μπαλαντέρ Google χρησιμοποιούν τον αστερίσκο * ως υποκατάστατο ολόκληρων λέξεων στις φράσεις αναζήτησης.

πώς να * στην επιχείρηση χωρίς πραγματικά προσπαθεί

ένα αστείο * συνέβη στο * στο *

Είναι μια * * ζωή για μένα

Στις περισσότερες μηχανές αναζήτησης, μπορείτε να αντικαταστήσετε έναν χαρακτήρα ως stand-in για οποιαδήποτε λέξη ή γράμμα σε μια φράση αναζήτησης. Αυτό είναι γνωστό ως "μπαλαντέρ". Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να κάνετε αναζήτηση μπαλαντέρ στο Google;

Είναι ουσιαστικά τα ίδια, μείον τις αντικαταστάσεις ενός γράμματος.

Μοναδικές αναζητήσεις επιστολής είναι έξω

Ορισμένες παλαιότερες και εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης σάς επιτρέπουν να αντικαταστήσετε τους αστερίσκους με μεμονωμένα γράμματα μέσα στις φράσεις αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε "θερμότητα" και να βρείτε "θερμαινόμενη", "θέρμανση" και "θερμαίνει". Η Google δεν υποστηρίζει αυτό το είδος αναζήτησης μεμονωμένων γραμμάτων. Ωστόσο, η Google κάνει αυτόματα κάτι παρόμοιο κάθε φορά που αναζητάτε. Η Google χρησιμοποιεί τεχνολογία εξουδετέρωσης για να βρει παραλλαγές για κάθε λέξη στην αναζήτησή σας, οπότε η αναζήτηση για "δίαιτα" βρίσκει αυτόματα παραλλαγές όπως "διαιτητικές" και "δίαιτες". Η μηχανή προτάσεων προτείνει επίσης αναζητήσεις που βασίζονται σε ορθογραφικές παραλλαγές και κοινώς ορθογραφικά λέξεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τοποθετήσετε έναν αστερίσκο στη θέση ενός ελλείποντος γράμματος αν δεν ήσαστε σίγουρος πώς να γράψετε κάτι.

Ολόκληρες λέξεις είναι σε

Για να βρείτε μια λέξη που λείπει σε μια φράση, απλά αντικαταστήστε έναν αστερίσκο. Για παράδειγμα,

Η Coca-Cola εφευρέθηκε από την *

Είναι μια ζωή για μένα

Μπορείτε να αναζητήσετε φράσεις με ή χωρίς εισαγωγικά , αλλά χρησιμοποιώντας τα εισαγωγικά είναι συχνά πιο αποτελεσματικά από το να τα αφήσετε μακριά. Τα αποσπάσματα επιβεβαίωσης υποχρεώνουν την Google να βρει την ακριβή φράση μέσα στα εισαγωγικά, εκτός από τη λέξη μπαλαντέρ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις μπαλαντέρ για να συμπληρώσετε τη φράση όταν γνωρίζετε σχεδόν όλες τις λέξεις, όπως "Η ποιότητα του * δεν είναι τεντωμένη", ή "Μια δεκάρα * είναι μια πένα που κερδίζεται". Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις αναζητήσεις για να βρείτε παραλλαγές κοινών φράσεων: "ο διάβολος είναι στο *" , ή "τι είναι ένα κομμάτι εργασίας *."

Χρησιμοποιώντας περισσότερους από έναν αστερίσκο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλούς αστερίσκους σε μια φράση αναζήτησης όπως θέλετε. "Θυμηθείτε, θυμηθείτε το * του *." Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε περισσότερους από έναν αστερίσκους αν θέλετε να έχετε περισσότερες από μία μπαλαντέρ στη σειρά. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ένα κενό ανάμεσα σε κάθε αστερίσκο . "Τι * * * είναι άνθρωπος." Φυσικά, όσο περισσότερες λέξεις μπορείτε να δώσετε στη φράση αναζήτησης, τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Το Google είναι αρκετά μαγικό, αλλά δεν μπορεί να διαβάσει τα μυαλά.

Προτάσεις αναζήτησης Google

Για πολλές αναζητήσεις μπαλαντέρ ολόκληρης της λέξης, η Google θα προτείνει αυτόματα κοινές αναζητήσεις που ενδέχεται να πληρούν τα κριτήρια, πριν ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση. Υπάρχουν ακόμη μερικά μιμίδια και παιχνίδια που χτίστηκαν γύρω από την ιδέα των προτάσεων της Google, όπως το Google "είναι" και να δούμε τι είναι η πρώτη πρόταση.